sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Iloinen keskinkertaisuus

En tiedä olenko huomaamattani hankkinut itselleni elämän, vai onko neljä vuotta jatkunut jatkuva kouluttaututuminen yhdistyneenä erilaisiin hankkeisiin vain imenyt mehut niin, että blogiin riittää sanottavaa vielä normaalia vähemmään.

Ehkä voisin kommentoida muutamalla sanalla Helsingin sanomissa ollutta juttua, jossa kustantamot antavat vinkkejä kirjailijaksi haluaville.

8. OLE KUNNIANHIMOINEN
Kukaan ei halua olla keskinkertainen kirjoittaja. Nosta omat mestarisi korkealle ja tähyä heidän tasolleen.

Ehkä kukaan ei halua olla keskinkertainen, mutta suurin osa on, joten ehkä siihenkin kohtaloon on mahdollista tyytyä. Ja kumpi on oikeastaan parempi, olla huono kirjailija vai keskinkertainen?

Elämän julma laki on, että kaikki eivät voi olla parhaita. Kun kirjallisuutta pistetään rankijärjestykseen, niin monet ovat keskivertoja ja sitten on muutama huonokin. Tosin tämä rankijärjestys saattaa aikain saatossa vähän elää tietysti. Ja toistaalta on niinkin, että se mikä on toisen mielestä keskinkertaista voi toisen mielestä olla loistavaa. Ja päinvastoin.

No niin, tämän kummempaa ei irtoa, huomenna reissuun.



Share/Bookmark

5 kommenttia:

  1. Minäkin luin sen Hesarin jutun ja vähän naureskelin, että taas sitä samaa diipadaapaa, mitä kustantamot aina selittävät. Nettiaika on tuonut aivan uudet mahdollisuudet vertailla kokemuksia kustantamoista, joten saa nähdä, milloin siellä päässä havahdutaan ja päivitetään nuo toimintaohjeet, joita tarjotaan.

    Toisaalta, ihan just nyt minulla on sellainen fiilis että huihai kustantamot, minulla on hyvä idea ja loistava tarina, jos se ei kelpaa teille, niin ei väkisin, mutta lukijansa se eräänä päivänä vielä saa. :)

    VastaaPoista
  2. Niin noitten ohjeiden kanssa on vähän niin, että saattaa se olla noin tai olla olemattakin. Niin moninaiset ovat kässärien tiet lukijoiden ulottuville. Asenteesi on juuri oikea, pidä siitä kiini:-)

    VastaaPoista
  3. Jos kaikki olisivat loistavia kirjoittajia, niin kustantamoita ei edes tarvittaisi! ;)

    VastaaPoista
  4. Kemppinen kirjoitti TV-esiintymisestä: "Televisio on armoton väline. Se saa suosioita, joka katsoo ystävällisesti kameraa eikä heilu eikä hytky. Asioilla ei ole niin väliä."
    Onko kirjallisuudestakin tullut tällaista mediapeliä? Kaunis nuori nainen pärjää, kirjoittipa mitä hyvänsä.
    Moni hyvä kirja jää julkaisematta, kun kirjailija ei ole kaunis/julkkiksen "rakas"/kuuluisaa sukua/muuten van mediassa/oikeaa puoluetta (siis vasenta) jne.

    VastaaPoista
  5. Anne, kaikki voisivat lukea omia juttujaan vaan, vai...?

    Anonyymi, minä luulen että sama pätee muuallakin kuin vain televisiossa. Miellyttävä olemus toimii, asialla ei väliä. Raha, asema jne auttavat asiaa.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!