Saturomaanit

Eksyneet näkevät unia on fantasiaromaani tai saturomaani, miten kukin nyt haluaa sen määritellä. Kansi on Kirsi Haapamäen tekemä.

Retki Turun linnaan saa oudon käänteen, kun Reetta jää linnan vangiksi. Etsiessään ulospääsytietä hän joutuu tekemisiin Turun linnassa asustelevien haamujen, esimerkiksi korvattoman noidan Valpuri Kynin kanssa. Kyni menetti korvansa noituuden vuoksi, ja on yrittänyt majavanhaustaa juomalla kasvattaa korvia takaisin. Pystyykö Reetta auttamaan häntä? Entä mitä asiaa Kaarina Maununtyttären haamulla on?

Reetta ja linnan vangit kirja sai alkunsa niin, että Turun linnaa pyörittävä ystäväni Salme Kotivuori sanoi, että kuulepas Kirsti, kirjoita romaani Turun linnasta. Minä sanoin, että jaa en taida osata, onko sinulla jokin idea. Hän sanoi, että kolme lasta on jäänyt linnaan vangiksi, ja he pääsevät sieltä pakoon samaa reittiä kuin kuuluisa vanki Jaakko Ilkka kenties aikoinaan pakeni. Salme nimittäin on arvellut, että hän olisi päässyt pakenemaan vessakuilun kautta. Mitään todisteita tästä ei ole, mutta hän vain on itse päätellyt, että muutakaan reittiä ei ole voinut olla. Minulla oli sitten tehtävänä kirjoittaa tästä tarina. Ideana tietysti on, että yksi lapsista, Reetta, ei pääse pakoon muiden mukana. Juuri kun hän on laskeutumassa vessakuiluun, suuri kivi tukkii hänen tiensä, ja hän joutuu linnan muurien sisään ihmeellisiin seikkailuihin.

Kirjassa on Kirsi Haapamäen kuvitus.
Share/Bookmark