tiistai 23. helmikuuta 2010

Julkisuusmylly

Hitaat hämäläiset heräsivät, Aamulehdessä oli arvostelu vuosi sitten ilmestyneestä kirjastani. Tiina Vuorimäki toteaa, että tämän lajityypin kirjoissa pitää aina olla onnellinen loppu, ja se oli nyt hiukan epäuskottava.

Mutta minähän kirjoitin kirjan tahallani niin, ettei siitä oikein selviä, onko loppu onnellinen, vai onneton! Ei se onnellisuus ainakaan minulle itselleni ollut selvää. Joo joo, kirjan lopussa Aulis lähettää Matleenalle kukkapuskan, mutta en minä nyt hyvänen aika tarkoittanut sillä sanoa, että Auliksen mielenmuutos on täydellinen ja avioliiton karikot ohitettu.

Voisiko oikeastaan sanoa, että arvostelijani on ihminen, jonka on pakko rakentaa päänsä sisällä tämän lajityypin kirjoihin onnellinen loppu? Mutta eihän se minun vikani ole, tutkikoon pollaansa.

No niin, tietysti olen kiitollinen, kun joku ylipäänsä vaivautuu lukemaan kirjani ja sanomaan siitä jotain. Kiitoksia vaan! Ja hienoa, että vuoden vanhaa kirjaakin vielä arvostellaan, se on jo ihme näinä kvarttaalitalouden aikoina.

Ja sitten tiedotus, tervetuloa Turun Akateemiseen kirjakauppaan torstaina 25.3 klo 14, Kohtaamispaikalla haastatellaan allekirjoittanutta. Kauppias oli lukenut kirjani, ja tullut siihen tulokseen, että se voisi kiinnostaa heidän naisasiakkaitaan. Voi kunpa hän olisi oikeassa!


Share/Bookmark

16 kommenttia:

  1. Tämä aikoo lukea uuden kirjasi ensi viikolla, tod.näk. siis ,D

    VastaaPoista
  2. Pakko kertoa niille, jotka eivät ole Aamulehden arvostelua lukeneet, että se oli kuitenkin yleissävyltään kiittävä. Mm. näin: "Kirsti Ellilä kirjoittaa tuttuun tapaansa hersyvästi, ja tarina etenee vauhdikkaasti. Hauskoja yksityiskohtia piisaa, mutta ne eivät hukuta pääjuonta alleen".

    VastaaPoista
  3. Jahas, jos ollaan lähistöllä niin tullaan. Onpas iso fontti, mutta on se vaan kiva että joku ajattelee heikkonäköisiäkin, näinä aikoina. :)

    VastaaPoista
  4. Polga, sinä uskollinen lukijani:-)

    Kaima, no joo olihan se positiivinen. Mutta kun tämä on häiriöklinikka, niin pitää olla omalle tyylille uskollinen:-)

    En tiedä miten se fontti nyt niin isoksi luiskahtikin Hirlii. Ehkä halusin alleviivata asioiden tärkeyttä;-)

    VastaaPoista
  5. Varmistan vain, että tiedätkö, että viime viikolla (tai noin viikon sisällä) kirjasi arvosteltiin Satakunnan Kansassa.
    Yritin etsiä sitä äsken, mutta olen ilmeisesti heittänyt sen lehden jo pois.

    VastaaPoista
  6. Kiitos mm, siitä sain tosiaan tiedon, kun äiti asuu Porissa ja on ko. lehden tilaaja.

    VastaaPoista
  7. Harkitsen vakavasti Turun matkaa, katsotaan. Voisimme sitten aplodeerata raivokkaasti ja huutaa "bravo".

    Sylvi

    VastaaPoista
  8. Hei Kirsti
    Minä pidän paljon kotimaisten naiskirjailijoiden kirjoittamista kirjoista. mm Tuija Lehtisen Pirjo Rissasen Enni Mustosen ja kumppaneiden kirjoittamista kirjoista Oletko sinä lukenut Tuija Lehtisen kirjoja?

    VastaaPoista
  9. Sylvi, toivottavasti nähdään!

    Hei Anonyymi, olen lukenut Tuijan ja kumppanien kirjoja, ja Tuijalta olen lukenut hänen lehtinovellejaankin.

    VastaaPoista
  10. Hei Kirsti

    Minulla on menossa Tuija Lehtisen Nappikaupan naiset. Kirja on mielenkiintoinen kirja. Ja samalla hauska tarina. Oletko sinä lukenut nappikaupan naiset kirjan?

    VastaaPoista
  11. No enpä ole lukenut, vaikka syksyllä olin kirjamessuilla Tuijan kanssa samalla kertaa lavalla, ja hän kertoi juuri tuosta kirjasta. Ajattelin silloin, että täytyypä lukea, koska minulla on suvussa nappikauppiaita.

    VastaaPoista
  12. Hei Kirsti

    Minulla on nyt menossa Pirjo Rissasen Posliinihäät. Kirja on hyvä. Minun mielestä Pirjo Rissanen on hyvä viihdekirjailija. Oletko sinä lukenut paljon Pirjo Rissasen kirjoja?

    VastaaPoista
  13. Ahaa, olet näköjään kova lukemaan Anonyymi. Joo, olen lukenut Rissasenkin kirjoja. Ylipäätään on tullut kotimaisia naiskirjailijoita kahlattua vuosien varrella läpi aika kattavasti, luulen.

    VastaaPoista
  14. Luin kinkkaamasi arvostelun. Minusta Auliksen kukkalähetys ei ole lainkaan epäuskottava. Minäkin kyllä toivoisin, että Matleenan ja Auliksen tiet yhdistyisivät, voivoi, jos niin ei käy, surkuttelee Salme jo etukäteen.

    VastaaPoista
  15. No ei minustakaan Salme. Mutta voishan se olla epäuskottava, jos tulkitsee sen samalla tavalla kuin arvostelija.

    VastaaPoista
  16. Hei Kirsti

    Minä olen lukenut paljon kirjoja. MM Kaari Utrion kirjoja. Minä pidän paljon Kaari Utrion kirjoista. Oletko sinä lukenut Kaari Utrion kirjoja?

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!