maanantai 8. maaliskuuta 2010

Kumpi on väärässä, suunnittelija, vai Suomen talvi

Suunnittelijan mielestä Myllysilta ei romahtanut suunnitteluvirheen vuoksi, vaan siksi että talvi on virheellinen. Jäämassat survovat sillan rakenteita, siinä vika.

Tyhmempi voisi luulla, että se juuri on suunnitteluvika, jos ei oteta huomioon millaisia talvia näillä leveysasteilla voi olla. 70-luvulla ei vielä puhuttu ilmastomuutoksestakaan, eli olisi luullut suunnittelijan muistavan, että talvella joki jäätyy.

Tapaus Myllysilta pistää miettimään ihmisluonteen eroavaisuuksia. Miten joku ottaa kaikesta aina syyt niskoilleen, silloinkin kun ei olisi aihetta. Ja toinen ei näe ikinä vikaa itsessään, vaikka tosiseikat osoittaisivat mitä.

***

Vaihdoin sanan arkkitehti suunnittelijaksi, etteivät arkkitehdit pahoita mieltään, koska sillan suunnittelija ei kuulemma ollut arkkitehti. Ilmoitan myös, että Preivissä on luettu ja arvioitu Pelastusrenkaita.

Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. Tuossa ajattelussa on se virhe, että ihminen ei tee virheitä vaan luonto tekee.

  Tämä silta kertoo miten vaikeata Turkuun on rakentaa, koska koko kaupunki lepää saven päällä ja vajoaa kuin Venetsia, siksi kiinteistöjäkin paalutetaan tuon tuosta. Toivottavasti tämä saa päättäjät ajattelemaan uudemman kerran myös toriparkin mielettömyyttä.

  VastaaPoista
 2. Tota, tää kuuli jo sillon aikanas, etei see silta kestä mittä (äijät ko jutteli torikaffel, vanhat raksatyäntekijät)... Ett oisko ne kummiski jottai tiänny, meina. Ko nee vaa väitti, ett joku ----piste ei ol oikke =O Sillo toisell vuastuhanell nimittäi.

  VastaaPoista
 3. joo, huono laskutaito näillä suunnittelijoilla.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä Turussa ei saisi niin raskasta liikennettä. vrt Venetsia.

  VastaaPoista
 5. Hirlii, sitten on onni onnettomuudessa jos toriparkin suhteen pannaan tämän vuoksi jäitä hattuun.

  Polga, ilmeisesti jokin mittavirhe tosiaan tapahtui rakennusvaiheessa.

  Aivan Hannele.

  Ehkäpä, Blogisisko. Vaan minkäs teet.

  VastaaPoista
 6. Kirsti, luin "pelastusrenkaat" ja pidin, kirjoitin lyhyesti blogiin.

  VastaaPoista
 7. Sillan suunnitteli insinööritoimisto Paloheimo&Ollila. Siltaa ei suunnitellut arkkitehti. Kun osoitetaan sormella pitää sormi osoittaa oikeaan.

  Jäisiä talvia on ollut ennenkin, mitenkäs se Turun ruutukaava-alueen ylirakentaminen Turun Mafian aoikoihin ja sen vaikutukset maaperään, olisiko näissäkin syitä.?

  VastaaPoista
 8. Pahoittelen arkkitehtien maineikkaan ammattikunnan ylle heittämääni aiheetonta varjoa.

  VastaaPoista
 9. Me Naisetkin oli lukenut Pelastusrenkaat ja tykännyt, huomasitko maininnan?

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!