keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Eilen oli torttupäivä

Juuri oli televisiouutisissa kehuttu miten ansiokasta journalistiikkaa tämän päivän Ylioppilaslehti tuottaa verrattuna vaikkapa 70-luvun politisoituneeseen Ylioppilaslehteen, ja nyt sitten kyseisen median merkittävin artikkeli näyttäisi olevan reportaasi bussimatkasta, jossa päätoimittaja yhdessä toimitussihteerin kanssa kakkasi tahallaan housuun. Sosiaalisen median lisäksi asiaa on riekuttu iltapäivälehdissä. Luultavasti kyseistä operaatiota ei edes ole tapahtunut, on vain tehty fiktiivinen juttu ja katseltu iloiten vierestä kuinka kansa riemuitsee. Onhan se tietenkin yksilön kannalta niin, että siisteyskasvatus vakavasti rajoittaa yksilön vapautta paskoa milloin tahansa minne tahansa miten tahansa. Miten monesta neuroosista päästäisiin, jos voisimme iloisesti laskea allemme aina kun siltä tuntuu. Mutta jotkut konservatiiviset kalkkikset vielä vaativat vessojen käyttöä.

Tänään ruotiminen jatkuu:
Ylioppilaslehden juhlanumerosta jäi suomalaiselle journalismille käteen ”kakkagate" sekä pohdinto siitä, oliko Helsingin ja Turun välisellä maantieosuudella kyseessä aito asia vai ”valekakka". Oliko tämä todella se tapa jolla toimitus halusi leiviskänsä käyttää?

Share/Bookmark

11 kommenttia:

  1. " Miten monesta neuroosista päästäisiin, jos voisimme iloisesti laskea allemme aina kun siltä tuntuu."

    Monet ovat jo päässeet. Tervetuloa Ylioppilaslehden toimittajat tutustumaan arkitodellisuuteen ysin sporassa. Siellä ei tarvitse itse tuhria istumapaikkaansa.

    Minulta varastettiin lompakko viime keväänä. Siitä hermostuin sen verran, että tarkkaavaisuus petti toisen kerran samana päivänä ja mänttäsin ysissä takapuoleni tuoreeseen istuimeen. Oi sitä riemua, kun sai vaeltaa rahattomana housut märkinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse hieroin äskettäin purukumin uuteen toppatakkiini, se ärsyttää ihan riittävästi. Uloste olisi voinut kirvoittaa muutaman ylimääräisen ärräpään.

      Poista
  2. Tämä oli kyllä niin uskomaton uutinen, etten oikein voi uskoa. Olipa taka-ajatuksena mikä tahansa, koko tempaus on vähän ällöttävä. Sitä paitsi sana "kakka" ja "kakkaaminen" uutisessa kuulostaa liian puhekieliseltä, töksähti silmään ja korviin heti. Jos tässä käytettäisiin esim. ulostamista, olisi juttu kaikessa uskomattomuudessaan hitusen "virallisemman" kuuloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas ihmettelin, että miten nyt käytettiin noin siistiä lastenhuoneen sanaa. Tavallinen ilmaisu on paljon primitiivisempi, ja sitä näkee joka paikassa, jopa Hesarissa ja siisteissä blogeissakin. Siitä on tulossa suorastaan Suomen tunnussana ja tuotemerkki. Kertooko se suomalaisten minäkuvasta?

      Ylioppilaslehden tytöt olivat ajan hermolla. Varmaankin saavat pian jonkin palkinnon siitä, että jatkavat edeltäjiensä tavoin korkeakulttuurin murskaamista vai pitäisikö sanoa sottaamista.

      Poista
  3. Niin, on nuo ylioppilaslehden tytöt ehkä ajan hermolla, mutta jotenkin masentaa, kun jumalan teatterin pojat sentään heittivät paskaa ihmisten niskaan, niillä oli sentään jokin agenda. Nämä ne vain kakkasivat housunsa, eikä siitäkään voida olla varmoja, että tapahtuiko se oikeasti vai ei.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Edellisen aikana asuin vielä Kanadassa, ja olen kuullut siitä vasta myöhemmin. Ensi kerran hyvää: sanoma????

    VastaaPoista
  6. Ihmettelen usein sitä mitä kaikkea jotkut kehtaavat. Joitakuita ei häpeä häritse eikä ujous pidättele. Sellaiselle vaikuttaa löytvän arvostustakin ajassamme. Olisivat edes tehneet vaippatestin. Nyt en ainakaan korkeatasoista journalistiikkaa havaitse, mutta olisiko artikkeli ironiaa?

    VastaaPoista
  7. Nyt on siis pissiksien lisäksi myös kakkiksia. Taitaisi tehdä hyvää Ylkkärin journalistiselle otteelle, jos HYY:n jäsen voisi jättää Ylkkärin tilaamatta ja maksamatta.

    Kun kaikki on suvaittua ja sallittua, pitää epätoivoisesti löytää jokin keino hätkähdyttää... Mitä se kertoo kasvatuksesta, sivistyksestä, yhteiskunnasta?

    VastaaPoista
  8. Siinäpä on nimi, jolla nämä kuuluisuudet tullaan muistamaan.

    VastaaPoista
  9. Marko, kulttuuri on tosiaan muuttunut Suomessa ja ujoudesta, vaatimattomuudesta tullut pahe ja häpeä, sen sijaan julkeus, tyrkkyys ym. ovat muuttuneet hyveiksi. Siinä mielessä voi pitää artikkelia onnistuneena, että se on onnistunut herättämään paljon huomiota. Huomiotavoitteisena aikanamme se riittänee, substanssilla ei suurempaa merkitystä.

    Maisakaisa, lienee aina historian taitekohdissa tavallista, että rappio nousee pintaan. Kai tämä jostain yhteiskunnan henkisen rakenteen hajoamisesta kertoo. Sitä hajoamista on tietenkin toivottukin vuosikymmenet. Nähtäväksi jää mitä rakenteita tulee tilalle, siis jotainhan tulee ja on jo syntymässä. Kenen ehdoilla, epäilen ettei ainakaan heikompien...

    Anna, niinpä.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!