lauantai 27. huhtikuuta 2013


25.

Rakasta vihollistasi, sillä vihollisen kanssa kamppaileminen antaa elämällesi tarkoituksen niinä hetkinä, kun se varsinainen isompi tarkoitus näyttää jäävän hämärän peittoon.


26.

Teeskentelen, olen siis olemassa.

***


Kukaan ei kai huomannut, että eilen unohtui aforismi. Nyt piti siis vääntää kaksi. Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Kamppailemisen halu onkin ihmisissä suuri, ainakin jos voi kamppailla kotoa käsin. Eniten minua hämmästyttävät ne kamppailijat, jotka vastustavat rahan keräämistä Lastensairaalaa varten.

  Minulla on muuten pysyvästi hämärissä, mikä on se elämän varsinainen isompi tarkoitus.

  VastaaPoista
 2. En ole kyllä minäkään mitään isompaa tarkoitusta havainnut tässä elämässä. Siis isompaa kuin joku muu, mikä? Viinan juonti nyt on joskus ollut vähän isompi tarkoitus joidenkin tuttujen elämässä. Miksi mun pitäisi siis kamppailla jonkun vihollisen kanssa löytääkseni jotain sellaista mitä ei ole?

  Teeskentely on lähellä valhetta, mutta ilman sitä ei olisi esim. taidetta, ei ainakaan näyttämöllä esitettävää näyttämötaidetta,taiteellista teeskentelyä. Kääntäisin tuon jälkimmäisen aforismin muotoon: Olen olemassa vain niinä hetkinä, kun en teeskentele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se isompi tarkoitus tai kamppailu on sitä, että oppii näyttämään rakkauttaan ja sitä että oppii päästämään rakkauden sisäänsä.

   Poista
 3. Alpo, internet antaakin ihmiselle hyvät mahdollisuudet kamppailla maailman vääryksiä vastaan kätevästi omassa kodissa, tietokoneen ääressä.

  Hymyilevä eläkeläinen, eihän siinä sitten ongelmaa ole, jos ei tarkoitusta sen kummemmin havaitse kuin kaipaakaan, eikä edes tunnista. Sittenhän kaikki lienee hyvin? Teeskentelyä just mietin, että mitä se on.

  Markolla aika pistämätön elämän tarkoituksen määrittely. Muutenkin pisteet siitä, että joku tohtii tällaisia kirjoitella näkyviin.

  VastaaPoista
 4. Jotkut keräävätkin vihollisia itselleen siksi, että eivät muuten tunne elävänsä. Siinä on omat vaaransa.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!