tiistai 9. huhtikuuta 2013

Siis sanalla sanoen hulluja ihmisiä


9.
Pitää haluta, mutta tyydyttyä ei saa.
***

Olin tässä yhtenä päivänä kahvilla baarissa, ja kuuntelin vieressä, kun personal trainer keskusteli leivostiskin ääressä asiakkaansa kanssa.
-Jos ottaisit nyt leivoksen, minkä leivoksen ottaisit? personal trainer kysyi asiakkaaltaan. 
He ruotivat läpi tiskissä olevat leivokset ja niitä oli paljon. Kävivät läpi valkosuklaat, kermavaahdot, voikreemit. Tiedän olevani vanha läski, mutta siinä keskustelussa oli mielestäni jotain todella outoa. Ne ottivat sitten mustat kahvit vaan. Jotenkin olen sitä mieltä, että siinä keskustelussa paljastui jotain olennaista tästä nykyisestä atmosfääristä.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. Hallitse himosi, hillitse halusi. Nykyihmisellä on heikosti kehittynyt itsehillintä ja halumaailman hallinta. Se liittyy ahneuden ja pelon koostumaan, eli kateuteen.

  Ahneus ei synny niukkuudessa vaan runsaudessa: mitä suuremmat ja notkuvammat pöydät sitä enemmän ihminen ahmii. Eikä tunnista enää todellisia tarpeitaan. Syö vaikkei olisi edes nälkä.

  Kun elää yli omien todellisten tarpeidensa syntyy pelko: entäpä jos menetän tämän ja tuon, entäpä jo joudun luopumaan.

  Ylityydytyksen tila saa ihmisen pelkäämään ja ahnehtimaan lisää. Sokerihumala on humalatila, josta syntyy lopulta krapula, kun elimistöstä poistuu humalatilan aiheuttaja. Tulee vihaiseksi, aggressiot heräävät. Käykääpä katsomassa keskisuuressa marketissa perjantaina illansuussa mikä meininki niissä on.

  Täytyy saada lisää. On pakko. Kierre on alkanut.

  Trainerin on vietävä ahneuteensa halkeava herkkutiskin eteen. Kilvoittelemaan halujensa kanssa jotka vievät elämänhallintansa menettänyttä ihmisparkaa.

  VastaaPoista
 2. Traineri ei tainnut olla ihan viisas. Esitteli ihanat herkut yksi kerrrallaan, sytytti himon ja jätti mahan tyhjäksi. Mahtoikohan asiakas trainerin mentyä palata kahvilaan ja ostaa suurimman leivoksen.

  VastaaPoista
 3. Mikähän oli tämän mentaaliharjoituksen perimmäinen tarkoitus...?

  Tuli personal trainerista mieleen toinen juttu, joka niin ikään saattaa kertoa jotain joko nykyajasta tai ihmisestä ylipäänsä. Täällä Briteissä käyn kuntosalilla, jossa on ohjeistuksena pyyhkiä laitteet käytön jälkeen desinfioivilla pyyhkeillä (en nyt ota kantaa siihen, onko se järkevää). Osa ihmisistä tekee näin, eli siistii omat jälkensä. Sitten on niitä, jotka kyllä desinfioivat laitteet huolella - mutta ENNEN kuin käyttävät niitä itse.

  Tästä voi itse kukin hakea jotain allegoriaa tai olla hakematta.

  VastaaPoista
 4. Nää sun aforismit ovat erinomaisia - ja niin tosia! Kuten tämänkertainenkin.

  VastaaPoista
 5. Vanhat läskit ovat kateellisia hoikille.

  VastaaPoista
 6. Hillitse himosi, hallitse halusi sillä hetken hurmio voi olla elämäsi turmio, tosiaan tuon olin jo unohtanut.

  Alpo, jos ei asiakas palannut tuohon kahvilaan, niin jostain muualta varmaan hankkii jossain vaiheessa leivoksen.

  Kati, hauska ja kuvaava tarina.

  VastaaPoista
 7. Ihan tosi?! Onko nykyään tuollainenkin työ joillakin?? Olen ollut kauan poissa enkä voi kuin ihmetellä. Eikö ihmiset voi itse päättää mitä haluaa syödä..

  VastaaPoista
 8. ' When all other people have dine time, to me it's eleven e'clok ' sanoin entinen orja.
  Minulle tuo makean syönti on esiintynyt paikkasen samalla lailla.
  Nimittäin kun kakarana saatii pikkasen rahaa, ja muut juoksivat ostamaan makesia ja torttuja, minä ostin rahoillani makkaraa.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!