tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hamsteri

Olen löytänyt torin halpispussit. Esimerkiksi rukolaa myydään kolmen euron kilohintaan. En tiedä mitähän heinää sekin on. Yritän pestä huolellisesti, etten tulisi nauttineeksi vääränlaisia itiöitä.

Tansaniasta tulee halpoja vihreitä papuja ja Unkarista halpaa parsaa. Ostin vielä parsakaaleja  euron jättimäisen pussin ja sitruunoita euron pussin. Näiden pussukoiden kanssa on se ongelma, että ne pitää syödä tai ainakin jatkokäsitellä välittömästi.

Minulla on nyt marinoituja parsoja ja vihreitä papuja jääkaappi täynnä. Siis viidellä eurolla saa torilta niin paljon kamaa kuin mahtuu pyörälaukkuun. Kai minä jotain sorran ja väärinkäytän taas tässäkin, kun ostan euron pusseja.

Mutta miten paljon olisin säästänyt rahaa, jos olisin kaikki vihannesostokset koko elämäni ajan tehnyt torilta. Mutta torilla ramppaaminen vaatii tiettyä virittyneisyyttä. On hyvä olla vapaata aikaa, eikä auringonpaistekaan ole pahitteeksi.

Olen lukenut kirjojakin. Sain Grouchon elämäkerran loppuun ja Haruki Murakamin Suuri lammasseikkailu on hyvässä vauhdissa. Mutta oman kirjan oikovedoksia en millään viitsisi lukea. Vaan ei, pakko se on. Johannes ja Jura, täältä tullaan.

Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mielessä!