perjantai 28. kesäkuuta 2013

Jaettu mielipuoli

Nyt ymmärrän Pohjois-Karjalan lumovoiman. Mutta minullehan ei näytetty kuin hyvinhoidettuja, vauraita seutuja, yksinäiset, köyhät ja kärsivät oli piilotettu katseiltani.

Sain spontaania, henkilökohtaista kiittävää palautetta kaikenikäisiltä ihmisiltä. Voisin tulla tällaisesta riippuvaiseksi. Silti syvällä sisimmässä kärsin edelleen epäonnistumisen salaisia tuskia, joista ei tietenkään kannattaisi täällä huudella. Ensimmäiseen näytökseen olisi pitänyt saada enemmän vauhtia, nyt sen ymmärrän.

Pitkien ajomatkojen aikana muistui mieleen monia absurdeja asioita omasta menneisyydestä ja yhtäkkiä tuli sellainen olo, että nyt kun tänä vuonna ilmestyy kaksi vakavaa teosta, ehkä pitäisi siirtyä hulluttelun maailmaan seuraavaksi. Ehkä voisin jakautua jotenkin. Toisella aivopuoliskolla voisin tehdä härskejä kesäteatterinäytelmiä ja piirellä sarjakuvia, toisella aivopuoliskolla voisin tehdä teologiaa. Graham Greenekin tunnusti, että ainoa filosofian laji josta hän nauttii on teologia. Minä olen vähän samanmoinen.

Share/Bookmark

2 kommenttia:

  1. Teologia ei ole filosofian laji ;)

    VastaaPoista
  2. Niin oikeastaan se on toisinpäin, filosofia on teologian alalaji.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!