sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Jalat kantoivat

Olen kotiutunut Köyliön vaellukselta. Meillä oli siellä pienimuotoinen blogimiittikin Hdcaniksen kanssa. Aamiaisella eräs pyhiinvaeltaja totesi, että pitäisi tehdä retki Santiago de compostelaan, koska sinne kerääntyy ihmisiä kaikkialta maailmasta. Siihen Hdcanis totesi, että tänne Köyliöönkin kerääntyy ihmisiä kaikkialta maailmasta.

Harva tietää, että Köyliön hiekkateitä viikkoa ennen juhannusta vaeltaa väkeä maailman kaikilta kolkilta. Kaiken väristä väkeä virtaa Kirkkokarille viettämään messua sen muistoksi, että siellä Lalli tappoi piispa Henrikin. Minusta hauskimpia ovat pienet kopiot äiti Teresasta. Paikalliset asukkaat kuljettavat kansainvälistä väkeä pienillä lasikuitupaateilla Kirkkokarille kolmen euron maksusta ja tarjoavat samalla kahvia ja pullaa.

Share/Bookmark

6 kommenttia:


 1. Onneksi on kantavat jalat!
  Kiva, että tapaaminen Hdcaniksen kanssa onnistui.

  VastaaPoista
 2. Jees, hienoa oli tavata, ja pyhiinvaellus muutenkin taas kerran kokemus.

  Ja raskain osuus olikin sitten viimeiset 500 metriä Kirkkokarilta takaisin autoille, kun pienimuotoinen kuuroilu yltyi rankkasateeksi...(Helsingissä sen sijaan paistaa aurinko).

  VastaaPoista
 3. Lukijatkin ovat helpottuneita.:)

  Onko Köyliöön vaeltaneilla jokin merkki, symboli tai nimitys?
  Santiagon pyhiinvaelluksen symboli on kampasimpukka, Mekan kävijöillä on nimitys 'hadji', joka saatetaan liittää nimen eteen.

  VastaaPoista
 4. Haa, minusta tässä on kyllä tyyliä Compostelaan verrattuna. Siis mallia vain ja matkaan!

  VastaaPoista
 5. SusuPetal, sitä minäkin ajattelin, että onneksi on toimivat jalat. Tiedän, ettei se ole itsestäänselvyys.

  Hdcanis, huomioni kiinnittyi siihen miten tunnollisesti lähes kaikki pysähtyivät kahvikojulle kahvittelemaan sateesta huolimatta. Siinä oli urheilujuhlan tuntua. Mutta kuten piispa sanoi, Henrik koki siellä aika paljon suuremman kärsimyksen mitä me.

  Anna, kyllä sellaista Pyhän Henrikin pinssiä jaettiin viime vuonna, tänä vuonna ei, koska ei ollut se nyt sen suuren ekumeenisen vaelluksen vuosi, vaan tämä oli vaan tällainen katolilaisten yksityiskeikka.

  Valkoinen Kirahvi, Compostela on parikymmentä vuotta ollut muoti-ilmiö, mutta ehkä vielä saamme nähdä sen, että Köyliöstäkin tulee muoti-ilmiö... Minusta Köyliön caminolla on ihan ihmeellinen tunnelma ja siksi tietenkin suosittelen samaa retkeä kaikille:-)

  VastaaPoista
 6. Joo, merkkinä tyylitelty piispan sivukuva, löytyy nauhoista joita on laitettu reitin varrelle suuntaa antamaan (aika hyvin ainakin tuolla Yläneen ja Köyliön välillä oli merkitty, joskin kartta oli kyllä myös tarpeen) ja pinsseistä.

  Ja eipä se sade niin suuri kärsimys ollut, enemmän sellainen huvittunut "tällainenkin sitten tuli". Voiko kirveenlyönteihin ja muihinkin suhtautua noin, ehkä voi.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!