sunnuntai 4. elokuuta 2013

En todella halunnut kirjailijaksi, mutta siinä vain kävi niin

Jos ei tiedä mitä tekisi, voi aina kuunnella Kotimaisten kielten keskuksen sivuilta Suomen mainioita murteita. Tietysti voi myös hankkia itselleen Suomen ensimmäisen murre-Aapisen jonka Heli Laaksonen kirjoittanut. En tiedä mitä minulle on tapahtunut, kun olen alkanut lämmetä murteille.

Tarkoitus oli viikonloppuna laventaa sivistystä lukemalla muutama romaani, mutta lipsahdin lukemaan Hännisen & Hännisen Haluatko todella kirjailijaksi? Kirja kertoo olevansa matkaopas kirjamaailmaan. Hiukan iltapäivälehtimäinen teos, joka juoruilee ja vihjailee, mutta jakaa kyllä asiallistakin tietoa. Yllätyin löytäessäni itseni pariinkin otteeseen kirjan sivuilta, myös tämän blogin anonyymi kommentaattori oli kirjoitusvirheineen päässyt ikuistetuksi kirjaan. Kirja on ilmestynyt niinkin äskettäin kuin 2012 ja silti jotkin asiat ovat tällä välin ehtineet vanhentua.

Pitää nyt tunnustaa, että jollakin tavalla kirjan lukeminen oli ihan terapeuttinen kokemus, vaikka toisaalta tuntuu, että ehkä tämä vetosi joihinkin ihmisyyteni alempiin puoliin. Ihan hyvä olisi ollut lukea tämän tyyppinen teos kirjailijan uran alkuvaiheessa. Jos olet sellaisessa vaiheessa nyt, lue tämä kirja, mikäli kirjailijaelämän paineet uhkaavat puristaa pääkoppasi rusinaksi.



Share/Bookmark

4 kommenttia:

  1. http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/406997/Piikitteleva+opas+kirjaalalle

    VastaaPoista
  2. Heeheheheh. Kuka anonyymeistä oli päässyt kirjaan? Sullahan on niitä useita.

    Olen kuullut, että kirjailijoita on tietoisesti huiputettu netissä. Se on kyllä mahdollista, ihminen on herkkäuskoinen ja monet kirjailijat laiskoja sekä kiusauksille alttiita. Se toimii kuulemma vähän samoin kuin kirjabloggareiden toteuttama moralistis-pedagoginen Flashmobbaus kirjoista. Kirjailija joutuu vähän noloon valoon.


    VastaaPoista
  3. Anonyymit on siitä hankalia, että täysin mahdoton sanoa kuka niistä on päässyt kirjaan. En tiedä mihin viittaat huiputusasiassa, Hännisen kirjaan oli päässyt Burning Bridge-hanke ja toisaalta keskustelu kirjamarkkinoinnista, ei liittynyt huiputusta. Mutta nolossa valossa kirjailja on jonkun mielestä aina. Ammattitaitoon kuuluu nolouden sietäminen ilman että antaa sen kangistaa.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!