sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Elämän tarkoituksesta ja rakkaudesta






Ja näin löysi aivan tavallinen Ehec-bakteerikin elämänsä tarkoituksen.

Ehkä mulla jäi nyt tän kanssa ajatus vielä vähän kesken. Mutta oli pakko tehdä tämä, koska Ehec-bakteeri elektronimikroskooppikuvassa näytti niin hellyttävältä. Mitenköhän tämä tarina voisi jatkua.

Share/Bookmark

17 kommenttia:

  1. Minne ne menevät jatkamaan jakautumista? Kuinka ne valikoivat kohteensa, jonne useimmiten kai eivät ole tervetulleita.

    (aika söpöjä)

    VastaaPoista
  2. Hellyttävä on! Poikani muuten sai hiljattain ystävältään rabies-viruksen syntymäpäivälahjaksi. Sekin on tosi söpö ja asustaa nykyisin poikani sängyssä, yksi hänen pehmolelulemppareistaan. Että mukavia nämä bakteerit ja virukset nykyään.

    VastaaPoista
  3. Hih, hauska :D Ja kieltämättä aika suloinen myös. Vielä kerran kun jakautuvat, onkin kyseessä kolmiodraama.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi 1 ja Elegia, hauska että aloitte pohtia tuollaisia, koska ajattelinkin tätä nimenomaan pohdinta- ja kirjoitusvirikkeeksi.

    Anonyymi2, ai joku on siis jo keksinyt virusten ja bakteerien herttaisuuden.

    Juuri tänään luin lehdestä, että Intiassa lisääntyy jokin superresistentti bakteeri. Siinäpä draaman ainekset

    VastaaPoista
  5. Se on myös filosofian kouluesimerkki modernismin epäonnistumisesta. Postmodernismin keskeisiä teemoja: moderni tieteen kehitys kääntyy vastakohdakseen.

    VastaaPoista
  6. Bakteerit ja virukset ovat olleet olemassa ennen ihmistä. Bakteereja on esimerkiksi suussa noin 500, erilaisia. Virusten kantajia on jokainen ihminen, mutta vain osalla virukset puhkeavat taudiksi asti. Liiallinen (huom liiallinen) antibioottien syöminen vahingoittaa ihmisen ekosysteemiä: immunologista systeemiä ja lisäksi lääkeet ja rokotukset osittai vahvistavat bakteereja ja niistä kehittyy tuollaisia superbakteereja.

    Sikaflunssavirus rokotuskampanja oli monelta osin turha, sama virus tekee kierroksen maapallolla ja muuntuu (joko heikentyen tai vahvistuen, riippuen vähän siitä keiden kanssa kulkee), joten sama rokote ei suojaa enää muuntuneita viruksia vastaan.

    Omasta ekosysteemistä, siis immuunisysteemistään kannattaa huolehtia, se pitää huolen meistä.

    - Anonyymi 1
    p.s ymmärsin pedagogisen kysymyksen siis oikein.

    VastaaPoista
  7. Hauska sarjis!

    Bakteerit voisivat alkaa moralisoimaan toisiansa. :D

    VastaaPoista
  8. Hyvä idea Katja.

    Anonyymi 1, joskus sitä meikäläinen melkein järkyttyy, kun alkaa miettiä kuinka monta kiloa bakteereita kulkee mukana päivästä toiseen.

    Anna, minusta on alkanut tuntua, että koko ihmiskunta epäonnistuu. Mutta ehkä nämä dystooppiset tunnelmani johtuvat vain marraskuusta.

    VastaaPoista
  9. Hellyyttävä bakteeri :D Tässähän voitaisiin todella pohdiskella, että onko bakteereilla oikeus elää? ;)

    VastaaPoista
  10. Minusta nuo bakteerit kyllä näyttävät aika nuorilta ja saattavat olla samaa sukupuoltakin. Äärimmäisen kyseenalaista julkaista tämmöistä materiaalia. Tänne voi hyvin eksyä joku koululainen joka etsii tietoa ehec -bakteerista ja sitten näkee nämä. Ontatko sinä Kirsti vastuun jos jonkun nuoren sielu turmeltuu kun näkee noiden kahden tolleen holtittomasti jakautuvan. Kyllä tässä mennään ihan sillä rajalla, että kyse on siveettömyyteen yllyttämisestä.

    VastaaPoista
  11. Yhdyn edelliseen puhujaan. Vain eksytys, suuri eksytys aiheutuu nuorisollemme, jos se ottaa tällaisista "opetus"-sarjakuvista mallia.
    Vain tällaiset elämää kokeneet, kuten Karpalo ja minä näemme vaarat, jotka sisältyvät "bakteerien" repliikkeihin. Nehän suorastaan houkuttavat poikia sanomaan tytölle, että "oletpa sinä kaunis", jolloin tyttö saman tie reagoi ehdottamalla "jakaantumista". Tämän eufemismin takaa paistaa - ei enemmän eikä vähemän kuin - "jakaminen", jonka merkitystä ei meille aikuisille tarvitse kahdesti selittää. Muistammehan jo kansakoulusta välituntihuudon "Salli jakaa", joka johti vimeistään keskikouluvaiheessa järkyttäviin seurauksiin.
    Jos haluaisimme - ja miksi emme haluaisi - tuoda bakteerikeskustelun nykyaikaiselle, eterveelle, ja poliittisesti korrektille tasolle laitamme poikabakteerin sanomaan lyhyesti "ruma". Ja tyttö vastaa: "Vedä sä vaan kätees, raukkis."
    Näillä kommenteilla, voin vakuutta, estetään monta moraalista onnettomuutta, jotka alati Damokleen miekan tavoin vaanivat nuorisomme kantapäillä.

    VastaaPoista
  12. Anne, niinpä. Onko oikeus?

    Karpalo ja Erkki, te irvileuat.

    VastaaPoista
  13. Noin kaksi kiloa, Kirsti. Siis mikrobeja sisältyy meihin. Haastattelin kerran tutkija Pentti Huovista ja opin. Hänen sanoi, että mikrobien näkökulmasta katsoen me olemme oiva elinalusta.

    VastaaPoista
  14. Aatella, heti laihtuisi kaksi kiloa jos pääsisi eroon mikrobeistaan.

    VastaaPoista
  15. Onkin tänään ollut ihan elinalustamainen olo! Ehkäpä mikrobistoni on kuitenkin reippaammalla tuulella.

    VastaaPoista
  16. :D - oi voi kaksi kiloa!

    Mikrokosmoksessani tapahuu aivan hirveän villejä asioita.

    VastaaPoista
  17. Maisakaisa, mikrobien reippaus saattaa kyllä aiheuttaa sitä elinalustamaista oloa. minullakin ollut sitä nyt pitkään.

    Tasan taatusti tapahtuu, Anonyymi:-)

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!