perjantai 12. kesäkuuta 2009

Muutosta ilmassa

No niin, nyt sitten vain odotellaan. Viimeinen jännitysmomentti syntyi siitä, että piti antaa erilaisia kansainvälisiä tilinumerokoodeja, joista minulla ei ollut harmainta haisuakaan. Kyllä olen niin tynnyrissä pidetty, kerta kaikkiaan. Mutta kaikkien tiedonjanoisten ystävä google päästi minut piinasta ja sain toimeksiantoni lopulta lähtemään. Nyt sitten vain odottelen, että millainen kirja sieltä tupsahtaa. Täytyy sanoa, ettei minusta olisi omakustantajaksi, kärsivällisyys ei riitä. Vähän huolestuttaakin, että millainen paketti sieltä mahtaa olla tulossa.

En ole vielä saanut vastausta kuinka tämä kaikki hoituu mäkillä ja hiukan jäytää. Kaikenkaikkiaan kuitenkin koen jälleen kasvaneeni ihmisenä tämän prosessin myötä.

Voi silti olla, että toisilla elämänalueella on tapahtunut kutistumista, mitä ihmisenä kasvamiseen tulee. Olen ollut aika keskittymiskyvytön, lukemisesta ei tahdo tulla mitään. Elämääni on ilmaantunut uusia, outoja mielenkiinnonkohteita joista en tiedä mihin ne minua vievät. Johonkin uuteen, luultavasti, mutta onko se eteenpäin menoa, vai taantumista. Miksi ajatellaan että uuteen uskaltautuminen olisi aina kohti jotain parempaa? Eikö joskus voisi olla parempi pitäytyä vanhaan? Niin mutta kun aina ei voi.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. Odotan mielenkiinnollanna raportointiasi BODin tuotoksesta. Itsekin sitä ajattelen yhdeksi vaihtoehdoksi, mutta eilen saamani "oikean" painotalon tarjous yllätti. Nimittäin 160 -sivuisen, pehmeäkantisen kirjasen painaminen erään kotimaisen painon kautta oli piirun verran edullisempi kuin BOD.
  Täytyy vielä miettiä - olen kuullut sekä hyvää että oikein huonoa tästä sinun valitsemastasi palvelusta. Toivottavasti kuulemme tässä blogissa objektiivisen arvostelun ihan tuosta teknisestä puolesta :)

  VastaaPoista
 2. Hei Juha! Ajattelen, että BoDin erityisansio olisi siinä, että sen kautta voi tosiaan painattaa itselleen vain sen yhden ainoan kirjan. Tarjoaako jokin kotimainen painotalo tällaista palvelua? Kirja kerrallaan oli mielestäni huomattavasti kalliimpi, tosin kokemukseni siitä on useamman vuoden takaa, eli sielläkin ovat tietysti voineet hinnat tulla jo alaspäin.

  BoD Fun palvelun kautta kirjan hinnaksi tulee kymmenkunta euroa, mikäli oikein ymmärsin. Halpaa ja kätevää, mikäli hallitsee tekniikan. Aion kokeilla valokuva-albumin teettämistä tällä tavalla.

  Raportoin prosessista vielä kunhan saan valmiin kirjan käteeni.

  VastaaPoista
 3. Eri kuvafirmat tarjoavat myös ihan kohtuuhintoisia tapoja tehdä kuva-albumeita, minähän testasin muutamia aikoinani ja tein jutun:

  http://susu.vuodatus.net/blog/1497664/kuvakirjaohjelmat/

  VastaaPoista
 4. Kirsti,

  Unohdin tietysti kertoa sen oleellisen eron! Eli tarkoitukseni on painattaa 200 kpl yhtä kirjaa.
  BOD on ihan varmasti parempi ja edullisempi, jos painattaa tuon yhden tai vain ihan muutaman

  VastaaPoista
 5. Niin Juha, sitä arvelinkin, että sinulla on iso painos.

  Täytyypä tutkailla Susu. Olen vain niin laiska opettelemaan uusia systeemejä.

  VastaaPoista
 6. Nuo kuvakirjaohjelmat ovat noin kymmenen kertaa helpompia kuin bod.

  VastaaPoista
 7. BOD:n etu on se, että painat sitten 5 tai 150 tai 500 niin BOD hoitaa tiedot verkkokirjakaupppoihin, hankkii ISDN nron, toimittaa kirjan Kirjavälitykseen (josta mm kirjastot hankkivat kirjoja). Tuo kaikki nostaa kustannuksia, painokustannukset ovat vain osa julkaisun kustannuksista.

  BOD on hyvä systeemi, aika moneen tarkoitukseen. Valokuvakirjan tekisin kyllä muualla. Keep it simple !

  VastaaPoista
 8. Jaaha, kiitos vinkistä Salme-Sofia ja Susu, ehkä pitää sitten kesälomansa ratoksi opetella vielä joku toinen kirjantekosysteemi.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!