keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Symbolisten tekojen käytännölliset ulottuvuudet

Suunnitelmissa oli, että uusi kattohuopa levitettäisiin vanhan kattohuovan päälle. Se olisi ollut nopeaa ja kätevää. Mutta edellisessä, ammattilaisten tekemässä kattorempassa oli lintsattu siihen malliin, ettei meille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin repiä kaikki vanha pois. Joskus sitä huomaa ajautuneensa keskelle symbolisten tekojen väkevää pyörrettä. Uutta ja hienoa ei välttämättä kannata levittää vanhan roinan päälle. Sen voisi muistaa muissakin elämäntilanteissa.Toivottavasti säätiedotukset pitävät kutinsa ja poutaa riittää. Eilen meitä jo peloteltiin äkäisellä sadekuurolla, mikä oli aika ikävä juttu koska katto on nyt niin harva, että päivä paistaa lautojen läpi. Ei olisi mitenkään kiva juttu, jos vintille kasatut villat kastuisivat läpimäriksi.
Tältä näyttää työnaisen käsi.

Koen outoa tummaa iloa heiluessani linttaanastutuissa lenkkitossuissa ja kiskoessani sorkkaraudalla ja kattoa irti postimerkin kokoisina kappaleina. Miesten on oltava miehiä ja naisten naisia, muuten ei suju parisuhde, seksi, ei mikään, selittävät ihmissuhdeasiantuntijat, jotka kantavat huolta suomalaisten perhe-elämästä. Voi olla niinkin, mutta kauhean mukava välillä tehdä jotain hyvin epätyypillistä.


Talon seinustalla kukkii jo jättiläisunikko, mistä tulikin mieleen, että nukuin viime yönä huonosti.

Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Onko elvytyskielto edelleen voimassa :)

  Sitten kun katto on valmis, saa mukavaa puhdetta pihan siivoamisesta -nimimerkki kokemusta on.

  Toivotaan poutaisia kelejä!

  VastaaPoista
 2. Joo, se siivousajatus tässä riemastuttaakin. Että millainen savotta siitä sitten tulee.

  VastaaPoista
 3. Just tänään luin lehtijutun, jossa väitettiin (kerrankin naisia syyllistämättä), että naiset alkavat päihittää miehet myös fyysisesti, koska hoitavat kuntoaan paremmin (niinkuin sillä olisi mitään merkitystä), joten senkus riehut katolla sydämesi halusta, sinä nykyaikainen nainen!

  Tuo ajatus, että se vanha roina pitäisi siivota uuden alta pois sai kyllä kylmät väreet hiipimään tämän akan selkäpiitä pitkin - monestakin syystä.

  VastaaPoista
 4. Niin, kyllähän se ajatus riipii minunkin selkäpiitäni Millan. Ja siis joskus on varmaan niinkin, että jos voi levittää uuden katteen vanhan roinan päälle, niin se kannattaa tehdä:-)

  VastaaPoista
 5. Kirsti riehuu katolla miehen kanssa, joten kummankin kunto nousee kohisten. Katon rakennustyömaa näyttää hienolta, säätiedotuksen mukaan poutaa riittää. Sateella voi sitten siivota pihaa, ehdottaa Sinikka.

  VastaaPoista
 6. Helpointa olisi ollut laittaa muovitettu peltikatto,niitähän on mm. paanu-ja tiilikuviolla.Vanhan huovan päälle vain lautaruoteet ja kevyet pellit ruuvilla kiinni.Kaikki pitäs tehä itte!

  VastaaPoista
 7. Hei Nils-Aslak, ei se peltikatto ehkä olisi meille ollut helpoin, mut tiätty ammattilaiselle. Tässä mallissa oli se hyvä puoli, että tuli nyt korjattua lahot kohdat, ei jäänyt mitään pommeja tulevaisuuteen.

  Joo Sinikka, ei tarvita punttisaleja kun tällasta touhuaa.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!