lauantai 19. helmikuuta 2011

Blogisynttärit pitkän kaavan mukaan + kaino tarjous

Koska olen Arkangelissa tapaamassa kääntäjiä ja miettimässä venäläiseen sieluun sopivaa nimeä lastenkirjallisuusantologialle blogini syntymäpäivänä, päätin aloittaa Kirjailijan häiriöklinikan kuusivuotishistoriikin vähän etukäteen.

Syntymäpäivää häiris viettää siis 23.2 ja olikin hassua huomata, että blogini alkoi siitä, että en ollut saanut hakemaani apurahaa ja olin saanut ärsyttävän kirjeen Varsinais-Suomen taidetoimikunnalta. Siinä kerrottiin, että kirjallista työtäni oli verrattu muiden kirjalliseen työhön ja todettu, ettei minulle valitettavasti voi antaa apurahaa. Tämäkös minua kävi jurppimaan. Tunnelmat olivat siis aloittaessani varsin toisenlaiset kuin juuri nyt. Ahkeruus kovankin onnen voittaa, tai jos ei voita, tarjoaa tiukan vastuksen kuitenkin.

Viikkoa myöhemmin, suomalaisen kulttuurin päivänä valitin vielä lisää, koska kylmää vettä oli tullut niskaan myös kulttuurirahastolta, sen lisäksi painiskelin toivottomana Tammisaaren vankileiriin liittyvän ikuisuusprojektini kanssa. Palikat olivat menneet sekaisin, koska kustannustoimittajani oli ehdottanut muutoksia Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin käsikirjoitukseen. (Linkin takaa löytyy kiva pieni kirja-arvostelu) Tässä kohden asiat eivät ole menneet eteenpäin. Olen täysin samassa tilanteessa nytkin. Teen edelleen Tammisaari-romaaniani, ja työ on jälleen keskeytettävä syksyllä ilmestyvien kirjojen vuoksi. Joita siis tänä syksynä tulee ulos kaksin kappalein.

Voin sivumennen sanoen suositella Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin kirjaani niille naisille, jotka miettivät omaa kirjoittamistaan, viihdekirjallisuuden ja vakavan kirjallisuuden veteen piirrettyä rajaviivaa ja myös kirjoittamisen ja oman henkisen kasvun välistä kivuliasta ja kuitenkin myös kiinnostavaa hankausta, joka parhaimmillaan synnyttää helmiä. Minulla on kaapissa muutama tekijänkappale, jos jotakuta kiinnostaa. Artisti maksaa tyyppisesti voin lähettää teille kiitollisena siitä, että jaksatte seurata höpinöitäni. Eilen blogiani ladattiin n. 800 kertaa ja uniikkeja kävijöitäkin oli yli 400. En tajua mistä johtui.

Nyt on ehkä sopiva hetki kiittää tuosta ihanasta kasvogallerista, jossa tätä kirjoittaessa on 100 kuvaa. Pelkään, että kun kirjoitan näin, joku heti nyppää itsensä pois sieltä. Seuraan kiinnostuneena mitä galleriassa tapahtuu. Jotkut fiksut bloggaajat toivottavat aina tervetulleiksi uudet lukijansa, mutta kun en tajunnut tehdä sitä heti alussa, en ole osannut ryhtyä siihen myöhemminkään.

Share/Bookmark

24 kommenttia:

 1. Etukäteisonnittelut blogisynttäriesi johdosta!

  Nainen, joka kirjoitti rakkausromaanin löytyy hyllystä, mutta voit tuoda jonkin kivan tuliaisen Arkangelista -vaikka kevään!

  Mukavaa matkaa, onkohan siellä kamalan kylmää? Niin kuin täällä.

  VastaaPoista
 2. Miten sitä voi tilata? Oon jo pitkään halunnut lukea sen Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin, joten mielelläni sen tilaisin ja maksaisinkin siitä, mutta en löydä nettikirjakaupoista ja kirjastosta en oo saanu aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Onnea ja kiitos blogistasi, jonka lukeminen on aina ilo!

  P.S. Jorisin juuri naisten viihdekirjallisuudesta täällä; sinutkin mainitaan!

  VastaaPoista
 4. Onnea blogisynttäreiden johdosta :) Ja ihanaa etten ole ainoa enkä edes ensimmäinen, joka kehtaa julkinapista apurahoista ;)

  Oikein hyvää ja antoisaa reissua!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea ja kiitos siitä, että innostit minutkin bloggaamaan. Kirsti Ellilän romaani "Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin" ilmestyi vuonna 2005, jota muuten sanottiin bloggaajien vuodeksi. Monet meistä aloittivat silloin bloggaamisen.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea blogin merkkipäivän johdosta. On ollut ilo lukea ajatuksiasi siitä, mitä kirjoittaminen on.

  Kirja tukee ihmistä kaikissa hänen vaiheissan.

  Ensimmäinen lukemani kirja on onneksi minulla tallessa. Viimeinen toivon mukaan jossain kaukaisuudessa

  VastaaPoista
 7. Onnea onnea onnea vaan ! Blogille.

  En ole lukenut sinulta kuin kirkkoaiheiset, ne kaksi, sekä Iiriksen, ja pitänyt kovasti lukemastani. Kiitos niistä(kin).

  VastaaPoista
 8. ..ja niin Outoa rakkautta, luinhan minä senkin.

  VastaaPoista
 9. Voi että ottaa päähän tuo sana historiikki. Etkö voisi edes pikkiriikkisen helpottaa oloani puhumalla HISTORIASTA:

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea blogin synttäreiden johdosta! Kunnioitettava ikä! Jos järjestät arvonnan kirjasta, niin otan mielelläni osaa. Vaikka en tiedäkään, onko reilua maksattaa artistilla postimaksuja Italiaan? :)

  VastaaPoista
 11. Susu, kevään tuon sieltä tuliaisiksi tietenkin. On siellä kylmä, -30 c ja kova tuuli.

  SatuM, nyt sinulla kävi tsäkä. Pistä vaan postiosoitteesi minulle kirsti.ellila(at)gmail.com ja kusti polkee kirjan kanssa luoksesi.

  Luru, huomasin postauksesi, siellä on kiinnostavia puheenvuoroja, mutta en ole ehtinyt kommentoida.

  Anu, kyllä apuraharuikutus on kirjailiabloggarin peruskauraa...

  Anna, se on totta, että juuri noihin aikoihin blogeja kyllä hypetettiin aika tavalla ja niiden määrä alkoi rajusti lisääntyä.

  Hei Tillman! Hyvä että on tallessa:-)

  Hirlii, kiitokseksi siitä, että olet blogannut kirjoistani, voin, jos tahdot vaan, lähettää kirkkotrilogian kolmannen osan sitten kun se ilmestyy.

  Älä repeä nahkoistasi anonyymi. Olen kyllä rekisteröinyt, että historiikki on ruma sana, mutta kun se on jotenkn kätevä.

  VastaaPoista
 12. Minä myös suosittelen lämpimästi (Nainen joka...) - oli aivan hykerryttävä lukukokemus!
  terv. Kolmiopokkaristi SS

  VastaaPoista
 13. Hei, Kirsti!

  Olen lukenut blogiasi pidemmän aikaa ihan hiljaisena, mutta nyt on pakko kommentoida: ostin nimittäin juuri eilen divarista kirjasi Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin! Luin sitä tänä aamuna reilut sata sivua, ja voisiko päivä paremmin alkaa kuin hyvästä lukukokemuksesta hykerrellen. Jatkamaan pääsen sitten huomenna...

  Hauska yhteensattuma!

  VastaaPoista
 14. Hei Sugar, ja kiitos suositteluista:-)

  No onpa tosiaan sattuma, Jenni. Toivottavasti pidät kirjasta:-)

  VastaaPoista
 15. Joo, kiitos otetaan mielellään vastaan :)

  VastaaPoista
 16. Veralle vielä, että eihän se reilua ole;-) mutta minulla on nyt niin äveriäs olo, kun rahaa on tullut ovista ikkunoista, Pistä osoite tulemaan tuohon osoitteeseen, joka on edellisessä viestissäni, niin saat kirjan.

  VastaaPoista
 17. Hei Kirsti,

  Ja hyvää blogisynttäriä! Vastauksena aikaisempaan kysymykseesi: kyllä, olin edellisenä viikonloppuna Orivedellä. Paikka oli tupaten täynnä ja vanhojen tanssit siivittivät mukavasti henkilö- ja ympäristökuvauksemme käsittelyä.

  Tarttuisin myös mielelläni tuohon tarjoukseen saada omakseni Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin. Jos teosta vielä löytyy kätköistäsi...

  VastaaPoista
 18. Orivedellä oli tosiaan vilskettä. Pistä sähköpostiin osoite, jonne toivot että kirjan lähetän.

  VastaaPoista
 19. Olen käynyt lukemassa blogia aiemminkin, aina kiinnostavan keskustelun osuessa silmiini. Tajusin tosin vasta nyt liittyä lukijaksi, niin lukijoita on jo yli sata.

  Kirja kuulostaa kiinnostavalta, olisiko niitä vielä? Taidan kyllä tutustua siihen joka tapauksessa, sillä kiinnostavalta kuulostaa.

  VastaaPoista
 20. Hei Mari, tervetuloa! lähetä osoitteesi sähköpostiin, lähetän kirjoja sitä mukaa kun saan osoitteita ja niin kauan kuin kirjoja riittää. Luullakseni niitä vielä löytyy.

  VastaaPoista
 21. Kovasti onnea toivotan minäkin. Ja hyvää matkaa!

  Sylvi

  VastaaPoista
 22. Onnea kuudesta vuodesta! Eikö olekin hienoa nähdä, miten joissakin asioissa on menty eteenkin päin. :)

  VastaaPoista
 23. No niinpä Johanna, edistystä se on pienikin edistys.

  Kiitos Sylvi:-)

  VastaaPoista
 24. Onnea blogisynttäreiden johdosta! Laitoin sinulla mailia eli jos kirjoja piisaa, niin haluja olisi kirjasi saada :)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!