perjantai 12. kesäkuuta 2009

Huhhuh

Ei löytynyt eilisen päivän aikana ratkaisua aineiston siirto-ongelmaan. Kirja parilla hiiren klikkauksella, no just joo. Onneksi vanha pc virkosi sen verran, että lopulta sain aineiston siirrettyä sen avulla, mutta voin sanoa että siinä kyllä hermot paukkuivat. Rakkine kun menee juntturaan tämän tästä, se pitää sammuttaa painamalla katkaisijaa, ja sen jälkeen kestää iäisyyden saada sen latautumaan toimintakykyiseksi. Mutta illalla, Teho-osaston loppujakson puolivälissä sain tiedostot lopulta siirrettyä. Silloinkin tuli kyllä vielä herja, että yhden kuvan resoluutio on liian alhainen, 299. Mistä ihmeestä sinne tuollainen resoluutio on muka tullut, ei se minusta ole lähtöisin. Hyväksyin kuitenkin esikatselun päästäkseni jo mokomasta riesasta, enkä alkanut värkätä resoluutioiden kanssa.

Kannen suunnittelin photarissa, mutta senhän kanssa oli sitten sama ongelma, siirto ei onnistunut mäkillä. Annoin periksi ja tyydyin BoDin kansimalleihin ja ymppäsin malliin vain kuvan. Kannen värimaailma ei ole ihan onnistunut, mutta en jaksa nyt nipottaa.

Lähettelin äsken BoDiin selostuksen näistä mäkkiongelmista. Mielestäni palvelun ohjeet eivät yleensäkään ole kovin selkeät, tai ainakin niissä oletetaan ihmisten sitten tietävän aika paljon jo ennestään. Eikä niitä ole helposti löydettävissä. On asioita, jotka pitäisi minusta kertoa heti, sen sijaan että ne asiat pitää itse kaivaa esiin siinä vaiheessa kun on noin kymmenennen kerran jälkeen oivaltanut että ei se homma nyt vaan suju.

Minulla olisi kyllä ihan henkilökohtaistakin käyttöä tällaiselle palvelulle. Voisin esimerkiksi jotkin digikuvani pistää albumimuotoon tällä tavalla. BoDillahan on ilmainen BoD Fun paketti, joka ei sisällä kirjakauppa ym. levitystä. Mutta ennen kuin ryhdyn käyttäjäksi, pitäisi saada sieltä päästä vastaus, kuinka tämä kaikki tehdään mäkillä. En aio palata pc-orjuuteen tämän asian vuoksi.

Share/Bookmark

3 kommenttia:

 1. Kuvien resoluttion kanssa minullakin oli ongelmaa. Lähetin painovalmiin .pdf:n, joka BoD:n palvelimelle siirron jälkeen ei ollut enää samassa kunnossa - kuvat olivat kärsineet. Lopputulos oli onneksi sellainen, jonka kanssa pystyi elämään.

  (Tunnelmiani tammikuulta http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2009/01/kirjaprojektin-valitunnelmia.html )

  VastaaPoista
 2. Olipa kiinnostava lukea! Kiitos linkistä Kaisa!

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt juuri tuota BoD Funia, mutta mielenkiintoista (?) kuulla, että osittain samoja ongelmia on maksullisissakin versioissa (vaikka olen siis tehnyt ja siirtänyt kaiken pc:llä). Jossakin vaiheessa BoDilla pomppasi esiin asiakaskysely, ja voit arvata, että annoin palautetta jonninverran... Juuri noista "selkeistä" ohjeista. Omat kirjani ovat kuitenkin tulleet sieltä ihan ok.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!