torstai 18. kesäkuuta 2009

Vieraita odotellessa

Äidin piti tulla juhannuksena tänne mökille ja minun piti siivota. Ajattelin pestä ikkunatkin. Äiti ilmoitti ettei tulekaan, on liian kylmä, joten minä päätin siirtää ikkunoiden pesua. Pesen sitten kun äiti pääsee tulemaan.

Meille on kyllä tulossa muita vieraita juhannukseksi, mutta niiden vuoksi en jaksa pestä ikkunoita. Harjasin kyllä saunamökin seinistä ja katosta seitit ja tunsin itseni kohtuullisen hyveelliseksi.

Ajattelin semmoistakin, että jos vieraat kaipaavat toimintaa, niin hehän voisivat pestä ikkunat. Voiko sellaista ehdottaa? Ehkei kuitenkaan, varsinkin kun toinen vieraista oli kuulemma sanonut, että jos meillä on suunnitteilla talkoot, hän toivoo niiden olevan joskus muulloin kuin hänen vierailunsa aikana. Ehkä siis vain istumme verannalla ja kittaamme viiniä. Mies osti hienon kiikarin, jolla kelpaa tiirailla lintuja, niitä täällä riittää.

Mutta sitä ihmettelen, että miten minusta on tullut näin veltto, vaikka vanhempani olivat aina niin ponnekkaita. Meillä ei kyllä koskaan mietitty, että pestäänkö ikkunat ja vahataanko lattiat, vai ei. Kun olin pieni, muistan äidin joka päivä vieneen keittiöstä ja eteisestä matot pihalle ja harjanneen lattiat. Toivoin aina, ettei äiti siivoaisi, vaan leikkisi minun kanssani, mutta turhaanpa sain odottaa. Minä voisin kyllä ihan rauhassa siivota, se ei olisi kenenkään ajasta pois. Paitsi omastani tietenkin. Siivoamisen sijasta leikin mieluummin itsekseni, niin kuin totuin lapsenakin tekemään.

Share/Bookmark

16 kommenttia:

 1. Minä en oikeastaan tiedä, onko se yhtään paha, jos mielummin leikkii kuin siivoaa. Toki tunnen itsenikin laiskaksi ja kelvottomaksi, kun en ole koko ajan kotityön touhussa ja koti ei kiillä, mutta ihan rehellisesti sanoen minusta ei siihen ole. Minä hellin ajatusta, että olen jonkilainen porvarillinen boheemi.... En ole laiska, en työrajoitteinen vaan vielä kiertolmaisumpi.

  VastaaPoista
 2. Niin ja oikein hyvää juhannusta! -lentsu

  VastaaPoista
 3. Kappas, kun olit jo kirjoittanut siitä teemasta, mikä minua yöllä valvotti. Mietin nimittäin, että miten kummassa minusta tuli näin laiska ja epäsosiaalinen, kun vanhempani ovat aivan päinvastaista. Sinä ilmaisit asian kyllä paljon näteimmmin. Jospa minäkin tästälähin vaan ajattelen, että "leikin mieluummin itsekseni". Mukavaa Johannesta!

  VastaaPoista
 4. Niin Lentsu, onko siivoamatta jättäminen hyvä vai paha, riippuu varmaan siitä keneltä vastausta kyselee. Mutta tosiaan, jotenkin helpompi olla siivoamatta jos tekee siitä eräänlaisen ideologian, filosofian ja maailmankatsomuksen. Porvarillinen boheemi kuulostaa hyvältä.

  Eikö olekin kiinnostava Millan, että vaikka sanotaan ettei omena putoaisi kauas puusta, niin joskus tuntuu että jokin myrsky sen on kuitenkin viskannut aikalailla puutarhan toiselle laidalle. Ja miten kauas voikaan omena päätyä toisesta omenasta, sitäkin joskus mietin.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanteelliselta juhannuksenvietolta. Kyllä eräiden kelpaa. Meillä on tiedossa seuraaviksi päiviksi talkooluontoista toimintaa. Lääkekuurin takia en voi killittää viiniä edes yön valoisina tunteina. Säälikää, säälikää. Silti Sinikka toivottaa teille hyvää juhannusta

  VastaaPoista
 6. Oi voi Sinikka, toivotaan että lääkekuuri tepsii ja muista huolehtia maitohappobakteereista ettei tule katalaa hiivatulehdusta. Nimimerkki kokemusta on!

  VastaaPoista
 7. Ku jua vähä pal viinii
  on ympärilläki iha fiinii.

  (vanha turkulainen sananlasku)

  Leppoisaa juhannusta, Kirsti!

  VastaaPoista
 8. Joo, kyl turkulaiset tietää. Samaten, leppoisaa juhannusta Susu!

  VastaaPoista
 9. "Ne meni johonkin strantsuun tai bärtsille
  ja pisti semmosen palaan mitä ne sano kokoksi
  siihen oli traisattu kaikkia vanhoja botuja
  krääsäveduja ja muita helvetin risuja
  joku skulas haitaria tai jotain ja ne joras"
  (Arvo Turtiainen)

  Joratkaa, ainakin snadisti siellä ja hyvää Juhannusta !

  VastaaPoista
 10. Joo, jorata pitää, ei täällä muuten tarkene. Hyvää juhannusta Hirlii!

  VastaaPoista
 11. Arvostettu kummitätini sanoi taannoin että paljon olisi jäänyt tekemättä jos olisi keskittynyt pitäämään kotia siistinä.

  Tähän lauseeseen turvaan loppuelämän.

  Rentouttavaa juhannusta.

  VastaaPoista
 12. Kummitätisi on oikeassa, Karpalo! Samoin rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 13. Olipa rentouttava tuo Karpalon kommentti, huokaisee helpotukesta Sinikka.

  VastaaPoista
 14. Keskity sinä vain potemiseen Sinikka, ja osta niitä maitohappobakteereja.

  VastaaPoista
 15. Oi, lohdullista tämä kaikki tyynni. Keittiöni ikkunassa on syksyn jäljiltä harmaa jälki, jonka teki siihen jonkin suuren linnun siipi. Koska en jostain syystä (lue: laiskuuden takia) ole tullut pesseeksi sitä pois, käytän sitä materiaalina runoon!

  VastaaPoista
 16. Pidä tuosta kiinni Riitta, olet asioiden ytimessä! Varmaan tulee hieno runo!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!