torstai 22. heinäkuuta 2010

Joko on mätäkuu vai missä mättää?

Maailma on ilmeisesti kesälomani aikana tullut valmiiksi, tämä oli pakollinen johtopäätös, kun kuulin ehkä noin viidennen kerran saman uutisen Halosen Kalevala-mitallista, joka oli käynyt avaruudessa. Ei kai tuollainen asia muuten voisi olla toistuvien uutislähetysten arvoinen? Minulla on selvästi asenneongelmia, kun en ymmärrä miksi on niin hienoa kun joku suomalaisia sukujuuria omaava heppu on käynyt avaruudessa, ja kuvauttanut siellä itsensä Suomen presidentiltä saamansa metallinkappaleen kanssa. Jotain huonoa kansallista itsetuntoa pitää olla tuossa takana, en minä sitä oikein millään muulla tavalla voi ymmärtää, vaikka kuinka yritän. Toivottavasti televisiossa on ollut järkevämpiä uutisia, minä olen ollut radion varassa viime aikoina. Ehkä tuosta voisi ottaa jotenkin opikseenkin, kun vain ymmärtäisi miten. Markkinointiviestintäkurssilla puhuttiin siitä kuinka tiedotteiden pitäisi täyttää uutiskriteerit, mikäli haluaisi jutuilleen julkisuutta. Mutta minun mielikuvitukseni ei olisi kyllä riittänyt oivaltamaan, että siitä saa valtakunnan tason uutisen kun joku mitali matkustaa avaruuteen ja takaisin.

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Mitali ei ole tärkein, vaan se että nimenomaan suomalaisia sukujuuria omaava ulkomaalainen henkilö roudasi sen sinne. Siis suomalainen ja on menestynyt maailmalla, iik!

  VastaaPoista
 2. No niin just, kyllä on hienoa ja ihmeellistä kun suomalainen menestyy, vaikka se ei edes olisi suomalainen. Ja tästä tehdään suomessa uutisia.

  VastaaPoista
 3. Se on sitä avaruusajan markkinointia, josta Suomi on tajunnut ottaa osansa irti. Hyvä me! :)

  VastaaPoista
 4. Mua on naurettanut tämä sisunauttihöpötys. Tosi suomalainen tämä astronautti. Ilman katkeruutta voin vain nauraa tälle höpötykselle, että maan oma poika on päässyt avaruuteen - eikä hän niin tämän maan poika olekaan.

  VastaaPoista
 5. no niin justa Anonyymi, hyvä me:-)

  Tuure, jo toi sanakin, sisunautti. Äh.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!