perjantai 4. lokakuuta 2013

Putkinäkö

Tuttava: Hei oletko kuullut, että Turussa on kirjamessut, ne alkaa tänään.
Minä: Öö, siis joo.
Tuttava: Sinnehän sinun pitäisi mennä esittelemään kirjojasi.
Minä: Öö, siis juu, tietysti.
Tuttava: Rohkeasti vaan, ei kannata pitää kynttilää vakan alla.
Minä: Siis...
Tuttava: Sinne voi ilmoittautua haastateltavaksi. Ja voit varata sieltä oman osastonkin, jossa myisit kirjojasi.
Minä: No siis olen menossa sinne huomenna...
Tuttava: Huomenna? Miksi vasta huomenna? Etkö ole huomannut, että ne alkavat jo tänään. Sinun pitäisi seurata vähän paremmin, että mitä kaupungissa tapahtuu.

**

Siis suurin piirtein tuonsisältöisen keskustelun kävin. Onko minussa jokin vika, vai miksi vedän puoleeni tällaisia?

**

Kaivatuista kirjoitti Kirjavalas ja Kolmas huone. Johannes ja Jura huomattiin Kirjavinkeissä. Salon sanomien printtilehdessä oli arvostelu Kaivatusta myös, mutta sitä en nyt tähän saa.

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. On sinulla outoja tuttavia...

  hmmm, niin kuin minä...

  makoisaa messuilua!

  VastaaPoista
 2. Harmi, ettei tässä voi peukuttaa.

  VastaaPoista
 3. Mutta kirjamessuilla ollaan sydämellisiä.:)

  VastaaPoista
 4. Kuten aiemmin lupasin, kävin ostamassa Kaivatut kirjakaupasta, Sellon Suomalaisesta. Siellä oli niitä yksi kappale. Nyt ei ole sitten yhtään.

  Tässä on yksi kirjakaupan tai paremminkin sen asiakkaiden ongelmista. Parin huippumyyjän kirjoja mätetään myymälä täyteen valtavia kasoja. Pikkasen vähemmän myyviä tulee pari kappaletta ja nekin suoraan hyllyyn selkäpuoli näkyviin. Puolueellisuutta en ole tässä suhteessa Suomalaisessa havainnut, vaan Otavan omat kirjailijat saavat saman kohtelun.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Alpo, toivottavasti ei tunnu, että menivät rahat hukkaan. Niin tuotahan dilemmaa ovat kirjailijat itkeneet jo parikymmentä vuotta ja aina pahemmaksi menee.

  VastaaPoista
 6. Eikös se vaan yrittäny auttaa, mutta oli vaan onnellisen tietämätön kaikesta? Tosin hiukan sellanen pätemisen tarve tosta tulee ilmi ihan niin kuin ei arvostaisi sinua. Pikku juttu, mutta minusta jos kirjoitat "tällaisia", niin ilmaiset, ettet pidä ihmisestä, kun taas kirjoittamalla "tällaista" kerrot ettet pidä teosta, ulosannista. No, ehkä et vain pidä hänestä ja ihan oikein siis kirjoitit.

  VastaaPoista
 7. Mutta siitä just on kysymys, että miten voi olla onnellisen tietämätön, kun ollaan tunnettu monta vuotta enkä ole mitenkään piilotellut ammattiani enkä markkinointiahdistuksiani. Lähtökohtaisesti olen pitänyt tästä ihmisestä paljonkin, mutta vähitellen alkaa ottaa nuppiin. No ehkä hän on vain sosiaalisesti rajoittunut, siitähän on tullut Salta-sarjan myötä jo melkein tavoiteltava piirre...

  VastaaPoista
 8. Porilainen mimosa-oireyhtymä ei ole yhtä haluttu sosiaalisen rajoittuneisuuden laji. Olet huonosti markkinoinut sen.

  VastaaPoista
 9. Ei sitä kannata markkinoita lainkaan.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!