keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Piinaviikon tunnelmissa

Onko olemassa apulantaa, jonka avulla voisi kiihdyttää henkistä kasvua? Voisin tarvita sitä nyt. Alan olla myöhäiskeskiässä ja aikani käy vähiin. Haluaisin ennen kuolemaani saavuttaa jonkinlaisen tyyneyden ja rauhan, ettei tarvitsisi piinata läheisiä sikäli kuin minulla niitä siinä vaiheessa on.

Tai löytyisikö edes jotain proteiinipirtelöä, jonka voisi heittää naamariin ja kasvattaa henkistä habaa. Tai harjoitteita, joita voisin tehdä?

Itseasiassa jesuiitoilla onkin hengelliset harjoitukset. Anthony Mello teki Loyolan harjoituksista oman, nykyaikaan sopivan versionsa. Mello on hyvin suosittu, mutta minä en välitä Mellon elämäntaito-ohjeista, vaikka hän olikin jesuiitta ja minulla on sydämessä erityinen paikka jesuiitoille.

Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Miksi aina pitää niin helvetisti pingottaa? Kokeile Jouni Hynysen äänikirjoja ja kaljaa. Vaihtoehtoisesti sitten Alexander-tekniikkaa, mindfulnessiä, joogaa ja kaikenlaisia ituja.

  VastaaPoista
 2. Auttaako ne? Tuli vaan paniikki siitä, että pitäisi äkkiä vähän valaistua, ettei sitten vanhana ja sairaana piinaisi läheisiään kuten helposti tapahtuu ellei jotain nytkähdä korvien välissä toiseen asentoon.

  VastaaPoista
 3. Joo, minäkin luulin, että keski-ikäistyessään ihminen seestyy. Ja pah, enemmän pihallahan sitä on kuin koskaan ja huonot puolet vain kärjistyy :) Hauska lyöntivirhe tuo "keskiässä". Olkaamme keskiässiä!

  VastaaPoista
 4. Hah, en huomannutkaan! Keskiässiä tosiaan!

  VastaaPoista
 5. Valaistumista tarvitaan vain jos on pimeä. Ellet ole pimeä tai pimeässä, niin ei tarvii pingottaa :)

  VastaaPoista
 6. Pakko todeta, että itsekukin meistä on kyllä aika pimeä välillä. Tämä ihan perstuntumalla tehty konkreettinen havainto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuuluu kait ihmisenä olemiseen, etteivät kaikki lamput vilku aina ja koko ajan ihan kirkkkaana.

   Onko täysin valaistuneita olemassa? Epäilen kovasti. Tottakai omaa henkistä puoltaan kannattaa kehitettää läpi elämänsä, tätä kasvua ja sisäistä kehitystä tapahtuu kyllä, ihan jokaisessa. Aika usein vain vastoinkäymisten kautta.

   Poista

Kerro mitä mielessä!