maanantai 30. maaliskuuta 2015

Estot ne on estottomallakin

Ensi-illan jälkeen on sellainen olo, että pitkään jumittanut pihkatappi on irronnut ja voin taas paremmin keskittyä muuhun.

Minua jännitti se, että näyttelijät kokivat aiheen vaikeaksi ja raskaaksi. Joitakin rooleja oli vaikea saada miehitetyksi, koska kirkkoteema kuulemma tökki. Aihe vie näyttelijänsä perimmäisten kysymysten äärelle. Päähenkilöt Aulis ja Matleena pohtivat mistä elämässä on kysymys, joten näyttelijöidenkin on pakko sitä hiukan miettiä. Mutta työstämisen myötä näyttelijät ovat päässeet eroon estoistaan ja ottaneet hahmot omikseen.

Näytelmä on lähtenyt hienosti liikkeelle, kokonaisuudessa on jotain maagista. Matleenan ja Auliksen suhteessa on säpinää, samoin Auliksen ja ihanan Ilonan välillä kielletty rakkaus houkuttaa liikuttavasti.

Joskus ennen vanhaan häveliäisyyssäännöt estivät seksin kuvaamista, mutta nythän ihmisen uskonnollisen elämän kuvaaminen on tabu. Onneksi löytyi rohkea Maneeri, joka uskalsi tarttua aiheeseen. Tämähän ei ole uskonnollinen näytelmä, vaan romanttinen komedia. Mutta sen päähenkilöinä ovat ihmiset, joilla on ihmissuhteissa mukana myös Jumala kolmantena vähän vaikeasti hallittavana osapuolena.

Tämän päivän näytös on kuulemma loppuunmyyty. Pääsiäistauon jälkeen palataan asiaan tiistaina 7.4.
Maneerin pappiskaarti
Maneerin esitysaikataulu löytyy täältä.

Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mielessä!