maanantai 18. toukokuuta 2015

Kyllä mua taas vietiin

Eilen Paimiossa kiinnitin huomiota Kaluste-Mekka nimiseen huonekalukauppaan. Innostuukohan harras muslimi nimestä. Kaupassa näytti olevan loppuunmyynti meneillään.

Olin siis keskustelemassa kirjailijan jumalakuvasta Paimion kirkossa yhdessä Torsti Lehtisen, Juha Ruusuvuoren ja Esa Silanderin kanssa. En tiennyt, että minulle oli varattu keskustelussa katolilaisen rooli, olin kuvitellut olevani siellä vain "kirjailijana". Ennen tilaisuuden alkua sain kuulla, että edustan siellä ko. kirkkokuntaa. Minulle ilmaistiin myös, että on vastuutonta liittyä organisaatioon, joka levittää aidsia. Siitäpä olikin taas hauska ponnistaa kohti hedelmällistä ja myötämielistä ajatustenvaihtoa yleisön edessä. Mutta varsinaisessa keskustelussa ei sitten tähän asiaan puututtu.

Eilisen tilaisuuden myötä sain kuitenkin pistettyä tämän kevään pussiin, eli virallinen osuus on nyt suoritettu ja voin keskittyä noin neljän kuukauden ajan kirjoittamiseen ja piirtämiseen. Jos voin.

Tuollaiset kokemukset jäävät aina pyörimään mieleen. Mitä joku sanoi, mitä minä sanoin, miten yleisö reagoi. (Yleisö ei juuri reagoinut.) Kuulin jonkun miehen sanovan toiselle tilaisuuden jälkeen, että hän kuuli joka sanan, mutta ei ymmärtänyt mitään. Minulle joku sanoi, että oli mielenkiintoista. Mutta päällimmäinen tunne on, että mitähän hyötyä siitä oli kenellekään.

Onneksi minun ei tarvitse sitä tietää. Voin vain turvautua ajatukseen, että kaikella on tarkoituksensa, ehkä siis tälläkin omituisella sessiolla.Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Olipa merkillinen "kirkolliskokous"! Yleisön mielipide: "En ymmärtänyt yhtään mitään", kuvastanee laajemmiminkin ns. paneleiden, en tarkoita sitä puutavaraa, merkitystä. Kun mennään sakilla juttelemaan uskonnosta tai uskonnottomuudesta, tulee kuulijan mieleen helposti sekava olo. Kaikella kunnioituksella, teitä oli kova jengi siellä Paimion keskiaikaisessa kirkossa sanaa julistamassa. Ehkä kun paikkana oli jumalanasunto, ei yleisö uskaltanut mitään väliin huudella, saati kommentoida. Sitä vain jäin blogissasi ihmettelemään, että kuka onneton siitä porukasta möläytti katolisen kirkon levittävän aidsia. Ihmiset sitä levittävät, kuuluivat kirkkoon tai ei. Kysyisin vielä, oliko musiikkiakin, Bachia rautalangalla?

  VastaaPoista
 2. Aidshan tietenkin leviää, koska katolinen kirkko ei hyväksy kondomien käyttöä, eikä ehkäisymenetelmiä muutenkaan. Jos olisimme tarkkoja, huomaisimme, ettei katolinen kirkko hyväksy avioliiton ulkopuolista seksiäkään. Mutta ihmisten tottelevaisuus kirkon opetukseen nähden on valikoivaa. He eivät pidättäydy seksistä kirkon toiveiden mukaan, mutta kondomin käytöstä kyllä. Varmaan kondomin käytöstä on helpompi luopua kuin seksistä.

  Siellä ei ollut lainkaan musiikkia, mutta Eino Leinoa lausuttiin muutamaan otteeseen, sen jäi tuossa mainitsematta. Onhan nämä panelit tämmöisiä, enkä itse ole lainkaan parhaimmillani niissä.

  VastaaPoista
 3. Herttaista että papistifobia elää ja voi hyvin.

  Toivottavasti se nyt oli edes suurimmalle osalle mielenkiintoista kuultavaa :)

  VastaaPoista
 4. Toivotaan toivotaan, mutta varmuutta ei taida olla...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!