torstai 30. elokuuta 2018

Romaani uskollisuuden kaipuusta


Olen tietysti julkaissut taas romaaninkin. Tai Karistohan sen on julkaissut, minä vain kirjoitin. 

Pohjakosketus pohtii  uskollisuutta ja lupausten pitämisen vaikeutta. Moni meistä haluaa joskus unohtaa toiselle tekemänsä lupauksen, mutta harva pitää siitä, että itselle annettu lupaus rikotaan. 

Tutulta lähti aviomies toisen miehen perään ja tapahtuma oli esillä myös mediassa, koska siihen aikaan oli juttua sukupuolineutraalista avioliittolaista, joten perhetragedia sopi hyvin trendeihin.

Mediassa julkaistujen juttujen perusteella tuli sellainen vaikutelma, että jättäjä oli tarinan sankari ja jätetty oli vähän konna, tai ainakin syyttäköön itseään, kun ei jo nuorena tajunnut miehensä seksuaalista suuntautuneisuutta. Viis yhteisistä lapsista ynnä muista.

Minua tämä median näkökulma vähän rasitti, koska tosiasia kuitenkin oli, ettei vaimo ollut pakottanut miestä kanssaan avioon ja lapsia laittamaan. Ja hän oli kuvitellut solmivansa rakkausavioliiton ja elävänsä miehensä kanssa kunnes kuolema erottaa.

Median yksisilmäinen näkökulma perhetragediaan hämmästytti minua. Miten sydämettömästi suhtauduttiin jätettyyn osapuoleen, joka sai lehdistä lukea miehensä uudesta onnesta.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Nimetön muttei olematon2. syyskuuta 2018 klo 19.27

  Onnittelut tästäkin!

  Tuntuu kyllä, että ajassamme on erilainen uuden aloittaminen ja entisen hylkääminen arvostetumpaa ja hienompaa, kuin vanhan vaaliminen.

  Toki jos vanha on kelvotonta, mitäs sitä säästämään, mutta paljon olisi vaalittavaakin ja peiliin katsomista siinä, miksi mikäkin ja milloinkin, alkaa olla kelvotonta tai on sellaiseksi omissa silmissä (tai peräti omien tekojen seurauksena) muuttunut.

  Minusta on vähän hassua (koskien muutakin kuin ihmissuhteita) miten nopeasti jokin nykyinen tai vasta äskettäinen onkin jo täyttä hylkytavaraa. Oikeastaan se on traagista. Sitäkin kautta kadotamme paljon sellaista, mitä on tähän asti kannateltu mukana ja arvostettu. Katoaa tärkeää perspektiiviä edes lähihistoriaan, saatikka pidemmälle.

  Joka tapauksessa, kirjasi vaikuttavat lukemisen arvoiselta. Ilmoitan mielelläni mielipiteeni teoksistasi minäkin, kun vain pääsen sinne asti. En ole vielä nimittäin mitään kirjojasi lukenut, vain näitä blogitekstejä, jotka sinänsä aina ilahduttavat. Mutta jospa olisin matkalla jo kohti kokonaista kirjanlukuakin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän meillä on haasteena että digitaaliset mediat syövät ihmisiltä ajan. Me elämme aikaa jota leimaa historian hylkäämimen. Se näkyy eri asioissa ja seurauksia voimme vain arvailla .

   Poista

Kerro mitä mielessä!