perjantai 5. heinäkuuta 2019

Kiitos Kirjallisuustoimikunta ja Taike

Pääsin niin hienoon joukkoon, että alan pian kuvitella olevani itsekin jotain.

Pyhä Birgitta sairaanhoitajana taisi olla yksi niistä hankkeista joihin etsin rahoitusta. Tähän on tosiaan tultu, ei minua oikeastaan enää muu kiinnosta kuin pyhimykset ja heidän viestinsä maailmalle.

Me nykyihmiset olemme sellaisia, että tutkaillessamme menneisyyttä näemme sen takapajuisena ja surkeana. Kaikki oli ennen vaikeaa ja tuskallista, nyt on helpompaa. Ennen oltiin tyhmiä, nyt ollaan viisaita ja tästä se viisaus vain lisääntyy vuosi vuodelta.

En kiistä tuota, on se monessa asiassa noin. Mutta pyhimysten idea on siinä, että he ovat perillä ja he tietävät. Siitä asemasta käsin katsovat ja arvioivat meitä ja tekojamme. Tämä katseen suunta kiehtoo minua tällä hetkellä.

Pyhästä Birgitasta sairaanhoitajana on tehty opinnäyte sairaanhoito-oppilaitokselle ja sitä lukiessa menee helposti aivo solmuun, kun kaikki yhtäkkiä pitääkin ajatella jotenkin aivan toisin päin kuin mihin moderni ihminen on tottunut. Sen kaiken voi kuitata takaperoiseksi, ja moni varmaan kuittaakin, mutta minä en. Minusta siinä on ideaa.

Nyt jatkan päivää Hesselbladin parissa.

Share/Bookmark

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mielessä!