maanantai 4. toukokuuta 2009

Hommaa riittää

Tänään klo. 11.30 postitin viimeisen näyttötutkinnon tehtävät tutkintolautakunnalle. Huomenna menen Poriin Kirjan ja ruusun päiville kertomaan kirjastani. Keskiviikkona tapaan Helsingissä Kotimaan toimittajan ja käyn Kansallisarkistossa jahtaamassa joitakin haamuja. Oriveden leprasairaalan diakonissat valvottavat minua öisin ja mietin taas josko minusta olisi heidän tarinansa kertojaksi. Isän kantakorttiakin voisi käydä kyselemässä. Sitten on vielä yksi koulupäivä, sen jälkeen lähden Hämeenlinnaan käynnistämään Sana haltuun kirjoittajakurssia erilaisten oppijoiden kanssa. Se tulee olemaan jännittävää. Sitten on maanantaina yksi palaveri ja sen jälkeen on taas hiukan rauhallisempaa. Mietin milloin minusta on tullut näin työteliäs.

Hämeen sanomissa Marika Riikonen kutsuu kirjaani Teologiseksi viihderomaaniksi. Kaikkea ne keksivätkin, nuo arvostelijat. Hän kuitenkin kiittää minua siitä, että olen käsitellyt persoonallisesti tasa-arvon olemusta nykysuomessa. Hän pitää kirjaani kiinnostavana, asiantuntevana ja ironisen hauskana, mikäli oikein ymmärsin. Nyt kirjasta on ilmestynyt jo niin monta arvioita, että yhden käden sormet ovat loppuneet ja pitää ottaa toinen käsi avuksi. Kohta menen sekaisin laskuissani, koska olen matematiikkarajoitteinen.

Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa Hkiin, ehditäänkö tavata vai onko tiukka ohjelma?

  VastaaPoista
 2. Pitikin pistää sulle postia, että millainen ohjelma sinulla on. Minä varmaan iltapäivällä hyvissä ajoin vapaudun haastattelusta, sitten on viiden aikoihin toinen tapaaminen, mutta siinä välissä olisi tunnin, parin tauko. Miten sopii sinun työpäivääsi?

  VastaaPoista
 3. Jos diakonissat saavat sinut kirjoitustuulelle, niin ota tarvittaessa yhteyttä. Kuten olen ennenkin tainnut mainostaa, meillä on museolla esineitä, valokuvia ja arkistoaineistoa Oriveden leprasairaalasta. Niihin saa tietysti tulla tutustumaan :)

  Olisi todella mielenkiintoista päästä lukemaan jotain kaunokirjallista Oriveden leprasairaalasta.

  VastaaPoista
 4. Totta puhut Henna, pitääkin ottaa tuo ohjelmistoon! Minusta olisi ihana kirjoittaa jotain kaunokirjallista leprasairaalasta, mutta mutta... huoh

  VastaaPoista
 5. En ole vielä saanut kirjaasi käsiini, mutta tuo teologinen viihderomaani -käsite on kyllä hieno.

  Kannattaisi muuten listata nuo kaikki vastaavanlaiset luonnehdinnat kritiikeistä luetteloksi ja vaikka panna ne näytille. Voisi olla mielenkiintoinen kokoelma.

  VastaaPoista
 6. Hahhah Iines, varmaan tekisinkin tuon listauksen, jos olisin edes hiukan masokistinen luonteeltani:-)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!