keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Tekniikan ihmeitä

Kun mies lähti kaupungille soitin sen perään, että ostaisi minulle mp3 soittimen. On nimittäin tullut välillä mieleen, että voisi joskus kuunnella radiota, esimerkiksi mökillä.

Minulla ei ole ollut oikein syvällistä tietämystä siitä mikä on mp3 soitin. Pitäisi tietysti olla, koska opiskellessani jokin aika sitten tietotekniikkaa, opin tekemään mp3 tiedostoja ja lataamaan niitä palvelimille. Mutta siis kun ei järki luonnostaan juokse noita ratoja, niin asia ei ole kamalasti kiinnostanut.

Mies oli sitten mennyt tuttuun halpakauppaan ja tuli sieltä pienen soman soittimen kanssa. Minä siinä käyttöohjetta tavaamaan. Siinä ensimmäiseksi sanottiin, että jos minulla vaan on windows xp niin kaikki menee loistavasti. Niinpä. Vaan kun minullapa onkin tämä mäkki.

Onneksi minulla on mökillä käytössä vanha pc. Mutta ilmeisesti minun on ostettava toinen mp3, joka käy tähän kotivehkeeseen, siis mikäli haluan kuunnella radiota täällä kotosallakin.

Johan se nyt elämä liian yksinkertaiseksi menisikin, jos sama soitin kävisi erilaisiin käyttöjärjestelmiin.

Mutta mikä idea se tämmöinen, että soittimen akku ladataan tietokoneesta? Miksi sitä ei voi ladata seinästä? Vaikka haluan kuunnella pelkkää radiota, tarvitsen aina toimivan tietokoneen välikappaleeksi. Onko vähän tyhmää, vai luulenko vain?

Share/Bookmark

11 kommenttia:

 1. Itselläni on vielä toiminnassa sellainen ikivanha (puhutaan ainakin kuudesta/seitsemästä käyttövuodesta) mp3-soitin, joka käy ihan tavallisilla pattereilla/ladattavilla pattereilla. Mutta nykyään taitaa suurin osa soittimista olla kyllä koneen kautta ladattavia johtuen (ehkä) siitä, että niihin kuitenkin siirretään koneen kautta musiikkia ja muita tiedostoja, joten akun täyttäminen käy helposti siinä samalla. Ja radiotahan saa aika kätevästi nykyään kuunneltua netinkin välityksellä, pelkästään radion kuunteluun mp3-soittimia kait harvemmin ostetaan. Tosin... tämä ala ei kyllä kuulu vahvimpiini, että saatan puhua ihan läpiä päähäni :D .

  Enpäs muuten ole tainnut vielä esittäytyäkään, vaikka pari päivää sitten liityin blogisi lukijajoukkoonkin! Ihan sattuman kaupalla eksyin muiden sivujen kautta blogiasi ihmettelemään, ja vasta jälkeenpäin tajusin, että ei piru, täältähän löytyikin teinivuosieni kirjailijaidoli. Eli kiitoksia kovasti kaikista Emma-kirjoista (ja muistakin tietysti), pelastivat minut monelta pahalta nuoruusvuosina :) !

  VastaaPoista
 2. Just ostettiin viime viikolla tytölle Ipod joka ladataan tietokoneen kautta, mutta siihen on saatavana lisälaitteena sellanen vehje jonka avulla sen voi ladata verkkovirralla. maksoi muistaakseni vähän yli 20e.

  VastaaPoista
 3. Ooh, ilmielävä lukija! Hauska kun ilmoittauduit PiiaPauliina:-)

  Ai niin tuo onkin varmaan järkevä selitys siihen miksi laite on kätevä ladata tietsikan kautta. Sain nyt ohjeen, että voin kokeilla onnistuisiko lataaminen mäkissäkin, se voi olla mahdollista kuulemma.

  VastaaPoista
 4. Jaa niin Karpalo, lisälaite joo. Ehkä tähänkin ois sellainen.

  VastaaPoista
 5. Minä kuuntelen radiota kännykän avulla kuulokkeilla. Samoilla kuulokkeilla voi sitten puhua puhelutkin, jos joku sattuu soittamaan kesken radion kuuntelun.

  Tietenkään kännykkääni ei saa kaikkia mahdollisia kanavia viritettyä, kun se on sellainen karvahattumalli, mutta 12 kanavaa kuitenkin on parempi kuin ei yhtään kanavaa. Eikä siihen voi ladata musiikkiakaan, kuten kalliimpiin kännyköihin. Ja varmaan äänentoistokaan ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa kännyköissä ja mp3-laitteissa. Riittää kuitenkin minulle. Pitää vain katsoa, että vaatteissa on tasku kännykälle.

  VastaaPoista
 6. Ai niin, kännykkä joo. Kyllä mullakin varmaan kännykässä on joku radio, mutta tuntui että siihen vaadittiin jokin lisälaite.

  Näyttäisi nyt kuitenkin siltä, että tämän minun laitteeni akun pystyy lataamaan sekä mäkillä, että pc:llä, mikä huomattavasti parantaa sen käyttökelpoisuutta.

  VastaaPoista
 7. Kirsti, kännykkäradion kuunteluun ainut vaadittava lisäosa on kuulokkeet, jotka tulevat kännykän mukana, ne samat, jotka toimivat myös hands freenä.

  VastaaPoista
 8. We nach breme so be waijecha, näin jotekin se menee. Meidän ajassame on kaikkia.

  VastaaPoista
 9. No niin on latimeri, kaikkee on, mutta puuttuuko silti jotain.

  No niinpä Celia, kyllä maailma on ihmeellinen.

  VastaaPoista
 10. Mp3-soittimiin saa latureitakin jotka toimii seinällä.

  VastaaPoista
 11. hei nns, no sittenhän täs ei ole hätiä mitiä

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!