tiistai 19. lokakuuta 2010

Vähänkö oli liikuttavaa

Olin eilen Sadun päivän keikalla kertomassa neljäsluokkalaisille kirjailijantyöstä ja kirjoistani. Puhuin Turun linnan kummituksista, ja mainitsin että kirjan päähenkilö Reetta on vähän pyöreä, ja siksi kukaan ei usko, että hänestä voisi tulla sirkusprinsessa. Mutta Turun linnan salakäytävissä hän joutuu koettelemuksiin, joista selviäminen osoittaa, että hänellä on juuri sellaisia ominaisuuksia, joita sirkuksessa tarvitaan. Tunnin jälkeen lapset piirittivät minut ja repivät kirjan kädestäni. Yksi pikkuisen pyöreä tyttö nykäisi minua hihasta, ja kysyi ujosti onko kirjassa kuvaa siitä isosta tytöstä. Näytin hänelle kuvan Reetasta länsitornin huipulla. Tyttö katsoi kuvaa totisena ja sanoi sitten: Tuon kirjan minä luen.

Olin keikalla kouliintuneen kirjailijavieraan Aira Savisaaren kanssa, ja sain monta hyvää vinkkiä siitä kuinka tällaiset kirjailijavierailut kannattaisi hoitaa. Lapset tuntuivat olevan oikeasti täpinöissään, kun saivat nähdä oikeita eläviä kirjailijoita. Minä taas olin täpinöissäni, kun sain nähdä oikeita eläviä lapsia. Oli myös yllättävää, että joukossa oli tyttöjä, jotka tunsivat jo tuotantoani, neljäsluokkalaisetkin siis lukevat jo Siskodisko-kirjoja.

Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. Tämä oli ilo lukea. Onnittelen, että noin hyvä kontakti yleisöön on saavutettu.

  Hauskaa muuten, että joku vielä taivuttaa Sadun. Nykyisin nämä tuohtumusjournalismia edustavat paljon näkyvillä olevat lehdet kirjoitavat Satun. Eilen viimeksi.

  Sylvi

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana kuulla, että Sadun päivän keikkanne onnistui! Minä olin Kallioniemen Tuulan kanssa satupäiväilemässä pienessä reilun 30 oppilaan kyläkoulussa täällä Pirkanmaalla. Lukijoiden tapaaminen on aina tähtihetki kirjailijalle - ja usein myös lapsista on jännittävää tavata ihan oikea kirjailija. Kiinnostuksesta kertoo kysymystulva: Kauanko kirjoitat yhtä kirjaa? Mistä keksit ideat? Piirrätkö itse kuvatkin? Kirjoitetaanko käsikirjoitus käsin? Saako kirjojen kirjoittamisesta tarpeeksi rahaa? Mikä omista kirjoistasi on paras? Onko sinulla lemmikkejä? jne.

  Sylvi, Satu erisnimenä voidaan taivuttaa Satun, mutta Sadun päivän ideana ovat sadut.

  VastaaPoista
 3. Ai niin tosiaan. Tatu,Tatun, Satu, Satun.

  VastaaPoista
 4. Heippa Sylvi! Kiva kun taas piipahdit.

  Kirsti, onkohan takana jokin koululaiskartelli, koska minulta kysyttiin ihan täsmälleen samoja kysymyksiä kuin sinulta. Aika jännää.

  Aina oppii uutta, vai mitä Salme.

  VastaaPoista
 5. Ihana (tulevan) lukijan kohtaaminen, Kirsti :) Koululaisten kysymykset on joskus ihan parhaita, yksi ikimuistoisimmista omalle kohdalle osuneista on ollut "Miltä tuntuu olla rikas ja kuuluisa?"

  VastaaPoista
 6. Heh, just joo. No miltäpäs se nyt tuntuisi, tavallista elämää.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!