lauantai 16. lokakuuta 2010

Ympäri leikataan ja yhteen tullaan, huhhah hei

Katselin äsken Teemalta dokumenttia, jossa kerrottiin, että naisten alapääkirurgia lisääntyy Yhdysvalloissa huimaa kyytiä. Naiset haluavat leikkauttaa tavaransa vähän edustuskelpoisemman näköiseksi, ja toivovat leikkauksen antavan kyvyn myös nauttia seksistä värisyttävällä tavalla. Mitään todisteita ei ole, että leikkaus lisäisi seksi-iloja, mutta hinku leikkuupöydälle on kova siitä huolimatta, eikä se ole ihan halpaakaan.

Kyllä tämä kapitalismi ja markkinatalous on loistava systeemi. Sillä aikaa kun me kauhistelemme somalien ja muiden afrikkalaisperäisten etnisten ryhmien barbaarista tapaa ympärileikellä tyttöjä, oma naisväki ihan aikuisten oikeasti menee vastaaviin leikkauksiin ihan omasta halusta, ja vielä maksaa siitä. No tietenkin leikkaus tehdään nukutuksessa, tai ainakin puudutetaan, mutta leikkauksesta saattaa silti jälkivaikutuksena olla kroonisia kiputiloja.

Eläköön rationaalinen, emansipoitunut länsimainen nainen.

Share/Bookmark

14 kommenttia:

 1. Olisiko tuo sitten sisäänrakennettu tarve, tuo itsensä parantelu; jopa sellainen, joka on järjen tuolla puolen? Kun kerran ihminen ei opi mitään menneistä..
  On sidottu jalkoja niiden pienentämiseksi, poistettu kylkiluita vyötärön kaventamiseksi, tiputettu atropiiniä silmiin jotta saataisiin ne laajenemaan, nautittu pieniä määriä arsenikkia jotta iho kalpenisi, ja mitähän kaikkea. Kaari Utrio niitä taisi joskus johonkin kirjaansa koota. Mutta tekeekö nainen tuota kaikkea miehen vuoksi? Kun minusta on aina tuntunut siltä että se on toisten naisten takia enemmän. Siis ei siksi että viehättäisi toisia naisia vaan ettei aiheuttaisi pahoja puheita.

  VastaaPoista
 2. Ähh, kirjoitin jo pitempää kommenttia, mutta tajusin etten taida jaksaa nyt pohtia syvemmin ihmisten typeryyksiä. Siispä totean vaan, että näin jokin aika sitten saman tai ainakin samanlaisen dokkarin (paitsi siinä oli aikuisten naisten lisäksi teinityttö, jonka ÄITI oli viemässä lastaan ko. leikkaukseen), ja kuittaan sen kahdella sanalla:
  Helvetin. Sairasta.

  VastaaPoista
 3. Lyhyestä virsi kaunis, Anu:-)
  Reine, en tiedä onko tuota kaikkea typistämistä ja silpomista tehty naisten vuoksi, mutta se on ainakin varmaa, että naiset ovat ylläpitäneet noita tapoja, ja ne ovat säilyneet naisten varassa, ja minusta siinä on aivan hemmetin iso miettimisen aihe itse kullekin naissukupuolen edustajalle.

  VastaaPoista
 4. On tämä maailma kyllä aika paikka! Ja ihmiset vähän joron jäljillä monessa asiassa. (Eipä silti että väittäisin itse olevani mikään malliesimerkki)Voisi kai sanoa, että pallo on hukassa aika yleisesti.

  VastaaPoista
 5. ihmisyyteen kuuluu halu olla jossain muualla ja halu olla joku toinen. Onni tulee muka siitä, kun muutun tuollaiseksi tai kun muutan tuonne tai kun muutan ympäristöäni... Ehkä joku evoluutioteoria voisi selittää tämän kaipuun, jonka täyttämisen yrittäminen saa välillä surullisiakin muotoja...

  VastaaPoista
 6. Vuosisatoja sitten naisten elanto oli miehen varassa, piti olla kaunis, jotta sai rikkaan miehen. (Joka sitten esitteli naistaan kuin koristetta)
  Kai nykyäänkin naisen arvo määräytyy vielä paljon ulkonäön perusteella, kauniit ja edustavat saavat parempia työpaikkoja ja parempaa palkkaa kuin rumat ja lihavat. Mutta toivottavasti tähän työelämän kisaan ei tarvita alapään leikkauksia. Tai ehkä vielä haaveillaan siitä rikkaasta ja komeasta miehestä, joka elättäisi äidinkin.

  VastaaPoista
 7. Jos en ihan väärin muista tuota ulkonäkö & työelämä -uutisointia, niin myös komeat miehet tienaavat ja etenevät uralla rumiluksia paremmin. Eli tässä asiassa sentään vallitsee jonkunlainen tasa-arvo ;)

  VastaaPoista
 8. Ei tarvitse mennä leikkaukseen - pilates auttaa.

  VastaaPoista
 9. Pilates-kommentoijalle: Heitit tuon varmaan vähän huumorilla, mutta tarkennan silti että näissä leikkauksissa ei ole kyse lantionpohjan lihaksista, vaan nimenomaan siitä että normaali, terve naisen alapää on ulkoiselta näöltään joillekin ihmisille ihan hyyi yäääk. Tehdään siis ulkosynnyttimille siloitusleikkaus, jossa poistetaan "ikäviä ulokkeita", eikä se ole kovinkaan kaukana naisen ympärileikkauksesta.

  VastaaPoista
 10. Jep anonyymi, Anu on oikeassa, kysymys oli nimenomaan esteettisten haittojen korjaamisesta, on epäsymmetristä häpyhuulta ja muuta sellaista järkyttävää. Sitten olisi helpompi miehen kanssa heittäytyä nauttimaan, kun alapää on nätti, eikä tarvitse hävetä lurpakkeita. Siitä ei oikein voi iloita, jos sama hulluus tarttuu miehiinkin, mutta nythän miehetkin jo repivät irti rintakarvojaan, vaikka minä muistan että 70 luvulla karvaisia miehiä pidettiin vielä seksikkäinä.

  En ymmärrä mistä johtuu, että nykyään kun ihmisten olisi mahdollista elää vapaasti sellaisina kuin ovat, he vapaaehtoisesti alistuvat orjuuttamaan itse itseään.

  Voikukka, vielä toistaiseksi ei työhaastatteluissa kai tarvitse vilauttaa mitä hameen alta löytyy. Haluaisinkin kyllä ymmärtää mikä saa naiset leikkelemään alapäätään, mistä se tarve tulee, ketä se palvelee.

  Hanna, olen vähän menettänyt uskoani evoluutioteoreetikkojen selitykseen, mutta kerro toki, jos löydät jostain hyvän.

  Sirkka, niinpä!

  VastaaPoista
 11. "En ymmärrä mistä johtuu, että nykyään kun ihmisten olisi mahdollista elää vapaasti sellaisina kuin ovat, he vapaaehtoisesti alistuvat orjuuttamaan itse itseään."

  Erittäin hyvin sanottu.

  VastaaPoista
 12. Minusta järkyttävintä ei ole tuo alapääleikkely vapaaehtoisena kauneuskirurgiana vaan se, että tyttöjen häpyhuulia ja klitoriksia leikellään myös heiltä lupaa kysymättä. Myös Suomessa. Tähän liittyy mm. vanha freudilainen kuvitelma siitä, että jos naisella on liian suuret värkit, hän on jotenkin "vähän mies" ja hänestä tulee lesbo, jollei häntä "korjata".

  VastaaPoista
 13. Kaikki missä puututaan toisen ihmisen koskemattomuuteen ilman hänen lupaansa, on luonnollisesti järkyttävää. Mutta mielestäni on jotenkin erityisen ajatuksia herättävää, että ihmiset vapaaehtoisesti silpovat itseään täyttääkseen kulttuuriset normit.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!