keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kysykää runoilija Heli Laaksoselta

Tapaan tänään Heli Laaksosen ja haastattelen häntä Luovan kirjoittamisen perusopintojen Johdatus kirjoittamiseen kurssia varten. Olisiko teillä tarjolla hyviä, inspiroivia kysymyksiä esitettäväksi hänelle? Pyyntö tulee viime tingassa, sillä haastattelu on jo puolilta päivin, mutta te jotka satutte paikalle juuri nyt, saatte tämän loistavan mahdollisuuden. Mitä olette aina halunneet tietää runoilija Heli Laaksosen työtavoista ja hänen urastaan kirjailijana.

On merkillistä, että jännitin tätä päivää paljon enemmän eilen kuin nyt tänään. En jännitä Heli Laaksosta niinkään, vaan luentoa joka minun almanakkani mukaan on tänään viideltä. Minulla oli koko eilisen päivän oksettava ja epätoivoinen olo, mutta nyt olen aivan tyyni ja levollinen. Näin siitä huolimatta, että muistitikku lakkasi toimimasta. Mikä sen mahtoi aiheuttaa? Yhtäkkiä koneeni vain ilmoitti, ettei pysty lukemaan tikkua. Itse asiassa ei kumpikaan koneeni.

Nyt toivon ainoastaan, että korvien välinen muistitikku olisi luotettava

Share/Bookmark

3 kommenttia:

 1. Luotan korviesi välissä olevaan muistitikkuun.

  Heli Laaksoselta kysyisin:
  - Miten yhdistät vanhan murteen nykypäivään?
  - Ympärilläsi murre yleiskielistyy, miten saat aikaan niin hyvän luettavuuden ja koskettavuuden, vaikka käytät aika vahvaa murretta?
  - Lievennätkö vai tiivistätkö murretta tietoisesti?

  VastaaPoista
 2. Jakelin Arkiporinoissa eteenpäin tunnustuksia, joita minulle oli jaettu, ja yksi "a Blog With a Substance" -tunnustus osui Kirjailijan häiriöklinikalle. Ole hyvä!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!