lauantai 11. syyskuuta 2010

Elonmerkkejä vanhoista kirjoista, mutta uudesta ei

Sallan lukupäiväkirjasta löysin linkin koululaisten lukupäiväkirjoihin, ja siellä oli vuodelta 2005 Anniinan lukupäiväkirja Emma ja kesäbluesista. Hän on ollut lukupäiväkirjaa kirjoittaessaan samanikäinen kuin Emma, eli päässyt juuri peruskoulusta. Mitä Anniinalle mahtaa kuulua? Hän alkaa olla jo aikuinen. Lukupäiväkirja vaikutti varsin paneutuneelta lopussa olevine henkilökarttoineen. Ai niin, pitääkin laittaa linkkiä myös tuonne Emma-kirjojen sivulle, joku Emmasta kirjaesitelmää tekevä nuori voi tuon avulla päästä kuin koira veräjästä.

Huomasin myös, että kirjani Iiris on stimoilunut nuoren kirjoittajan jatkamaan Iiriksen ja Viirun ystävyyttä omassa tekstissään. Tällainen aina sykähdyttää, varsinkin kun se on omaehtoista, eikä liity mihinkään äidinkielen opettajan antamaan tehtävään, tai kirjailijavieraan koulussa teettämään kirjoitusharjoitukseen. Mitkä nekin tietenkin ovat hyviä, ei siinä mitään.

Ei ilmestynyt Reetta vielä tällä viikolla. Ihanhan tässä alkaa jännittää. Muutaman kerran Reettaa on kuukkelin perusteella jo käyty täältä etsimässä. On siis neljä vuotta edellisen nuortenkirjani ilmestymisestä. Se oli juurikin tuo äsken mainitsemani Iiris. Mitenköhän sitä voisi parantaa asemiaan, että opettajat kouluissa keksisivät kutsua minut kirjailijavieraaksi? Yleensä pääsen kirjailijavieraaksi vain silloin, kun joku minua suositumpi ei yllättäen pääsekään. Nostaisko osakkeita, jos lupautuisin menemään kouluun joksikin kirjan henkilöksi pukeutuneena. Vahvoja ehdokkaita olisivat Valpuri Kyni, Kaarina Maunutytär, tai sirkusprinsessa Edit. Hiki nousee pintaan jo pelkästä ajatuksesta.

Share/Bookmark

26 kommenttia:

 1. Tiedän odotuksen tuskan, mutta kyllä se Reetta sieltä tulee! :)

  Mahtavaa, fanficciä :D Tuollainen on mun mielestä ehkä paras kohteliaisuus kirjailijalle.

  VastaaPoista
 2. Pukeudu ihmeessä johonkin rooliasuun. Se on hauskaa. Mutta älä tee asusta raskasta. Tulee hiki.

  Tässä pieni kuva sinusta kirjamessuilla.

  http://blogisisko.blogspot.com/2007/10/turun-kirjamessuilla-oli-hauskaa.html

  VastaaPoista
 3. Täällä on kirjoitus ja kommentteja, joissa esiintyy kirjasi Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin.

  http://blogisisko.blogspot.com/2005/09/blogiopas-ja-elliln-uusi-romaani.html

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos linkeistä Anna! Kuvassa minä näytän syövän mikrofonia ja Anu katselee.

  Anu, kyllä se kohteliaisuudelta tosiaan tuntuu:-)

  VastaaPoista
 6. Voin auttaa sinua pukeutumisessa, jos sellainen onni potkaisee, että pääset kouluun vieraaksi.

  VastaaPoista
 7. Myös kirjamessuille voi pukeutua, ja Turun linnan puvuthan ovat ohutta kangasta.

  Minä tein sen virheen, että tein oman renessanssiasuni kirjamessuja varten sametista ym aineksista, joita löysin lähinnä kirpputoreilta. Sitten oli vielä alushameet ja toppaukset hihoissa, jotka olivat pusseilla aitoon renessanssityyliin.

  Raahasin sitä asua kuin sohvaa päälläni ja näytän valokuvissa sirkuksen lihavalta naiselta. Halusin vaikuttaa aidolta. Tuli hiki. Joku sanoi, että olin "vaikuttava" näky. :)

  VastaaPoista
 8. Huomasitko Kirsti muuten http://keskustelu.suomi24.fi/node/9312630 keskustelun?

  Kävin siellä juuri pitkästä aikaa ja huomasin, että olit päässyt blogeinesi keskustelunaiheeksi. Vaikka narisevatkin, palstasi oli kuitenkin esimerkkinä paikasta, jossa käydään oikeaa kirjallista keskustelua.

  Nyt vaan vastausposti sinne omalla nimelläsi? :)

  VastaaPoista
 9. Sirkusprinsessa Edit vääntämässä verdammtia (vai tuliko siitä sapperlot?) olisi ihan näkemisen arvoinen. :)

  VastaaPoista
 10. Pidetään mielessä Salme!

  Hahhaa, vai sohva! Hauska ilmaus Anna.

  Kiitos vinkistä Hanna, kävin pistämässä sinne kommentin kaikkin kirjoitusvihreineen:-( Ja omalla nimelläni, koska yllytit.

  Helena, päädyin ratkaisuun, jossa sirkusprinsessa käyttää vuorotellen eri kirosanoja. Jotenkin en vaan osaa nähdä itseäni sirkusprinsessana(kaan) huoh

  VastaaPoista
 11. Tyttäreni on Topeliuksen 3.luokalla ja siellä panostetaan lukemiseen.Joka kevät eniten lukeneet saavat mestarilukijadiplomin,sitä varten täytyy pitää lukupäiväkirjaa.Hän aloitti sen j oviime vuonna ihan huvikseen.Voisin vinkata opelle.Heillä on siellä valinnaisaineena kirjallisuusryhmä,jonne meidänkin neiti ykkösvaihtoehtona halusi-siitäolen ylpeä.Se että luin paljon lapsille kun olivat pieniä,on kantanut hedelmää vain yhden lapsen kohdalla..

  VastaaPoista
 12. Kerropa, paljonko laskuttaisit kouluvierailusta pääkaupunkiseudulle. Kysyn tätä vakavissani.

  VastaaPoista
 13. Saanko minä nyt tätä kautta lypsettyä itselleni jo töitäkin, sen lisäksi että jatkuvasti lypsän myötätuntoa, ja joitakin kirjojakin olen lypsänyt.

  Keltainen apina, nuo lukudiplomit tuntuvat olevan aika yleisiäkin. On hienoa että kouluissa panostetaan lukemiseen, ja kirjalistat vaikuttavat yleensä aika monipuolisilta, niin että sieltä voi valita mieluisia kirjoja. Ehkä se, että olet lukenut paljon lapsillesi kuitenkin kantaa hedelmää kaikkien kohdalla, vaikka kaikista ei olekaan tullut himolukijoita. Kyllä se varmasi on mielikuvitusta vahvistanut, eläytymyskykyä opettanut ym hyviä juttuja.

  Hei Mummo, meni heti pupu pöksyyn, kun aloin ajatella että odotat minun saapuvan esimerkiksi Valpuri Kyniksi naamioituneena. Mitä hintoihin tulee, niin olen noudatellut noita lukukeskuksen taksoja
  http://www.lukukeskus.fi/kirjailijavierailut/vierailupalkkiot.html

  VastaaPoista
 14. Minä en kannata naamioitumista. Oma naama riittää.

  Harkitsen asiaa. Tai siis panen rehtorin harkitsemaan Lukukeskuksen taksoja. En kuitenkaan ihan lähiviikkoja ajatellut vaan talvea tai jopa kevättä.

  VastaaPoista
 15. Kirsti, noita sivuja voi olla vain 10. Huomasitko sen? Sinulla on jo niin paljon tuotantoa, että sinun on pakko ryhmitellä kirjat. Sitten jää tilaa tuleville kirjoillekin.:)

  VastaaPoista
 16. Mummo, tiedän että kouluilla on tiukkaa rahan kanssa. Jossain päin on toimeliaita kirjastonhoitajia jotka onnistuvat anomaan rahoja tuottaakseen kouluille kirjailijavieraita. Ja muistakin yhteistyökuvioinneista olen kuullut.

  Anna, siksipä pistinkin koko emmasarjan samalle sivulle, sisu tähtisen ja siskodiskot voi myös ryhmitellä.

  VastaaPoista
 17. Joo totta,voihan kirjoista nauttia pienimuotoisemminkin kuin tälläinen lukuahmatti.
  Mä vinkkaan opelle,se on sit koulunasia onko rahaa mutta jos Topeliuksen jalanjäljissä kuljetaan niin johan se vähän velvottaa:)Mun suvussa kun tehtiin aikanaan sukututkimusta niin kappas hra Runeberg oli isoisoisäni serkku tai jotain muuta yhtä läheistä geeniperimää kumminkin..ilmankos Runebergin tortut ovat aina olleet lähellä sydäntäni.

  VastaaPoista
 18. Laidalta kommentti:
  Toimeliaat kirjastoihmiset ovat kullanarvoisia ihmisiä kouluille ja päinvastoin: toimeliaita opettajia tarvitaan myös.

  VastaaPoista
 19. Keltainen apina, mulla on melkein yhtä läheinen suhde Tito Collianderiin:-) Ja Runebergin tortut ovat myös lähellä sydäntäni.

  Näin on, Hirlii!

  VastaaPoista
 20. Hienoa-on mukavaa kun on jotain millä brassailla;)vaikka kerran mainitsin ylevistä sukujuuristani eräälle nuorelle,niin vastasi että vain ne ovat merkittäviä jotka ovat olleet Seiska päivää lehdessä!No olenpa muuten ite ollut kun kissani voitti vuoden mirri kilpailun:)eli kissani siivellä..

  VastaaPoista
 21. Heh, et päässyt Tiinaksi, mutta seiskaan pääsit:-)

  VastaaPoista
 22. No nyt on Topeliuksen koulua infottu halukkaasta kirjailijavieraasta:)selvittävät koulun rahatilannetta ensin.Mainostin myös että sinulta tulossa juuri uusi kirja.Toivottavasti asia ottaa tulta alleen.

  VastaaPoista
 23. Kirsti,

  olen joutunut poistamaan joitakin kirjoituksiani häirinnän vuoksi. Tässä on uusi linkki Emmaan. Poista heti se entinen. Kuten huomaat, päivämäärä on muuttunut.

  http://blogisisko.blogspot.com/2010/09/kommentti-rihmastossa-kirsti-ellilan_14.html

  VastaaPoista
 24. Selvä, tein työtä käskettyä.

  VastaaPoista
 25. Nuo Jämsän lukupäiväkirjat ovat aivan mahtavia. Niissä ei kuvia kumarrella eikä taivuta yleisten kulttuurimielipiteiden muottiin!

  Tuo fanfic on mahtava ilmiö. Jos mä olisin nykypäivän nuori, olisin varmasti fanficin kirjoittaja. Vaan ei sitä silloin ennen, kun ei ollut Intter nettiä. ;)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!