keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kyselyn tulos ja arvonnan voittaa...

Oho, kysely oli huomaamatta päässyt päättymään.

79%
äänistä meni sille vaihtoehdolle, että aiheen kiinnostavuus takakannen perusteella vaikuttaa kirjavalintaan. Tämä asettaa kyllä takakansitekstien värkkäämisen uuteen valoon. Kakkosena tulee arvovaltaiset kulttuurimediat, jotka monille tarkoittavat tätä nykyä kirjablogeja, sekä kaverien suosittelut, näitä kannattivat 40% äänestäjistä. Jokin muu sai 27% kannatuksen.

Tällä viikolla juuri säädettiin Ristiaallokon takakansitekstiä, ehkä se ei siis ollut turhaa, kun takakansi osoittautui noin tärkeäksi, ainakin tämän blogin lukijoille.

Olen vissiin vähän kouliintumaton äänestysten järjestäjä, en antanut selkeitä ohjeita, vai mistä johtuu, että ihmiset kyllä osallistuivat innokkaasti keskusteluihin, mutta eivät kovin selvästi ilmaisseet ovatko he mukana äänestyksessä vai mesovatko kommenttilaatikossa muuten vain. Tulkitsin kaikkien olevan mukana äänestyksessä ja arpa suosi tällä kertaa Wilhelmiinaa, mikä tuntuu ihan oikealta, sillä Wilhelmiina on ensimmäinen bloggari, jonka blogista löysin linkin omaan blogiini joskus aikojen alussa. Se oli minulle suuri ja ihmeellinen asia, blogillani oli lukija. Eli onnea Wilhelmiinalle. Ja kiitos kaikille osallistujille, olette korvaamattomia!

Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. En ehtinyt mesoamaan kommenttilootaan (äänestin kyllä kyselyssä), mutta aihe on sen verran mielenkiintoinen, että taidan mennä lukemaan ne näin jälkikäteen.

  Takakansi on tärkeä, koska esim. kirjoja netistä ostaessa, esittelytekstihän on yleensä takakannen teksti. Jos takateksti on kovin niukka tai vain täynnä (niin kuin ainakin täällä on tyypillistä) joidenkin julkkislukijoiden tai lehtien parin sanan kehuja, ei se oikein innosta ostamaan. Jotain pitää saada tietää itse kirjan juonestakin.

  Kansi on silti tärkeä: sen näkeminen voi vaikuttaa siihen ottaako kirjaa edes käteen tai klikkaako esim. linkkiä. Mutta ainakin itse valitsen silti kirjan enemmänkin takakannen perusteella. Siinä ei paljon hienoinkaan kansi auta, jos takateksti on kuraa, jos näin saa sanoa ;)

  Tutustun muuten nykyään kirjoihin todella paljon kirjablogien kautta. Niistä olen saanut ja saan paljon lukuvinkkejä. Uskon, etten ole ainoa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin hiukan aikaa mesoin tuolla kommenttilaatikossa mutten ainakaan tarkoituksella lähettänyt mitään. Sieltä puuttui mielestäni kohta, joka minulle olisi sopinut parhaiten kirjan valintakriteeriksi. Jos on jokin akuutti aihe meneillään omassa elämässä tai lähipiirissä, kaikki siihen liittyvä kirjallisuus kiinnostaa. En osannut lisätä sitä kohtaan Jokin muu peruste, mikä...

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että kohtaan Muu peruste tuli nyt vastaus ja hyvä vastaus tulikin Paula:-)

  Elegia, se käsitys minullekin on tullut, että kirjablogit ovat yhä merkittävämmässä roolissa. Hyvä takakansi taitaa sitten olla asiakaspalvelua parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 4. Oletko, Kirsti, jo huomannut, että blogiasi siteerataan uudessa Parnassossa?

  VastaaPoista
 5. Älä suotta ahdistu. Se oli ihan hauska juttu, siitä "Tuhat loistavaa kusipäätä" -jutusta. Blogisitaattipalstalla lehden alkupuolella.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!