lauantai 22. lokakuuta 2011

Lehtien palstoilla

Turun sanomissa oli tänään Mari Viertolan arvio Ristiaallokosta. 
Napsin tähän muutaman katkelman:

Tiedän, että Kirsti Ellilän kirkkotrilogian päätösosaa, Ristiaallokkoa, on odotettu hartaasti, kuten aiheeseen sopii. Moni haluaa viihdekirjalta muutakin kuin loputtomia parisuhdepohdintoja.

Oikeastaan Ristiaallokkoa tarjoaa aika veikeän käänteen kirkon konservatiivisiipeä kipakasti arvostelevalle sarjalle. Se haastaa katsomaan asioita vihatun Auliksen kannalta, ja ihme tapahtuu: pöyhkeästä papista tulee ihminen...

Ristiaallokkoa paljastaa myös hauskasti, miten sanoilla voi sumuttaa ja miten aina voi yrittää puhua asiat puhtaammiksi. 

Vaikka aika paljon jää tarinan tasolla auki, on kuitenkin selvää, että jotakin Aulis matkan varrella oppii ihmisistä, itsestään ja Jumalan kuvana olemisesta.

Onnimannissa oli kuulemma arvostelu Eksyneistä, mutta koska minulle ei tule Onnimannia, en ole onnistunut saamaan arviota käsiini Hanna kuitenkin lohdutti, että se on ihan kiva arvostelu.

Turkulaisille tiedoksi, että Hansatorin Suomalaisessa kirjakaupassa oli Pappia kyydissä kirjaa tarjouksessa. Kovakantista saa pokkarin hinnalla, melkein.

Toipuminen viisaudenhampaan poistumisesta on sujunut hyvin, tähän mennessä. Heräsin kuudelta aamulla kirjoittamaan artikkelia Puutarhakirjaan. Siinäkin saa harrastaa tuota sanoilla sumuttamista, sillä aika onnetontahan se minun puutarhapuuhasteluni viime kesänäkin oli.

Share/Bookmark

13 kommenttia:

 1. Minulle tulee Onnimanni. "Eksyneet näkevät unia on pituudeltaan pieni mutta sisällöltään pippurinen." "Eksyneet näkevät unia on oivaltavaa luettavaa kaiken ikäisille. Perheen pienimmillekin tarina sopii. Nimettömän etsijän vaikeat tilanteet ja jopa käsin kosketeltava epätoivo tuodaan esiin lempeästi, valaen uskoa puhtaan sydämen voimaan."
  Hyvä kritiikki oli, ei mikään "ihan kiva".

  VastaaPoista
 2. Joo, ettei tästä jutusta saa väärää kuvaa Hannan antamasta luonnehdinnasta, niin tähdennetään, että Hannan mukaan arvostelu oli oikein hyvä eikä mikään ihan kiva. Ainakin minun sisä- ja ulkolukutaidollani ;)

  VastaaPoista
 3. Vera, oikein hyvä kääntyy minun pääni sisällä ihan kivaksi niin kauan kuin en tiedä mitä siinä jutussa on sanottu. Enkä toisaalta ihan kivaakaan ehkä pidä niin pahana kuin jotkut:-)

  Kiitoksia Anneli, nyt helpotti jo hiukan!

  VastaaPoista
 4. Omassa päässä toki on tapana kääntää ja vääntää asioille erimoisia merkityksiä :) Koska juurikin omassa päässäni tulkitsin tuon sinun postauksesi perusteella, että nimenomaan Hanna olisi kirjoittanut arvostelun olevan "ihan kiva", piti korjata asia. Ihan siksi, että olen pilkuviilaaja ja siksi, että tuon Annelin kommentin jälkeen joku saattaa oikeasti ajatella, että onpa Hanna valinnut "erikoisen" tavan luonnehtia noin hyvää arvostelua... Hannan tuntien osasin itse arvata, ettei mennyt "lainaus" (siis itse kuvittelin lainaukseksi lauseen sanamuodosta johtuen) ihan sananmukaisesti, mutta kävinpä vielä tarkistamssa asian :)

  VastaaPoista
 5. Ojjoj. Kirjoitetussa tekstissä eivät puheen sävyt kuulu. Ei ollut tarkoitus olla närkkinä Hannalle, huolimattomasti vain kopsasin Kirstin postauksesta tuon "ihan kivan".

  VastaaPoista
 6. Anneli: en siis itse tulkinnut, että kettuilisit Hannalle siitä "ihan kivasta", vaan se vaan jotenkin särähtää siinä tuota arvostelua vasten, kun itse arvostelu oli mielestäni todellakin oikein hyvä :) Ja ei ollut tarkoitus aiheuttaa mitään kalabaliikkia tai myrskyä vesilasissa, mutta kun tiedän Hannan olevan tänä v-loppuna kiireinen, niin halusin vain korjata asian hänen puolestaan, ettei kukaan tee vääriä johtopäätöksiä. Mutta nyt yritän pitää huolta vain omista asioistani, hih hih. Tai saan jonkun skandaalin täällä aikaiseksi, heh :D

  VastaaPoista
 7. Minun täytyisi muistaa olla huolellisempi sanavalinnoissani. Yritän muistaa ensi kerralla.

  VastaaPoista
 8. Kirstistä ja minusta tuli mediapersoonia ihan samassa lehdessä. Minusta ansiotta, Kirstistä ansiosta. Pääsin lehden kuvaan vain sen vuoksi, että minulla oli tonttulakki päässä ollessani Tonttuja!-näyttelyn avajaisissa. Näyttelyssä on tosin ohjaamani filmi (3min.), joten sentään jotain. En yhtään pane pahakseni, vaikka kävisittekin katsomassa. Tai tulkaa tonttupäivänä Turun linnaan 12.11. klo 10-18. Meni mainosukseksi, myöntää S

  VastaaPoista
 9. Höpö höpö Salme, sinä olet jatkuvasti palstoilla ja televisiossa ja ihan ansiosta. Minulle tämä on harvinaista herkkua.

  VastaaPoista
 10. Onnittelu teille, aktiiviset naiset Kirsti ja Salme!

  Näyttää siltä, että ns viihderomaaneille eli naistenromaaneille on tapahtumassa sama mikä on tapahtunut salapoliisiromaanille: hylkiöistä marginaaliin ja sitten kaunokirjallisuudeksi niin kuin muutkin lajit.

  Tyttökirjoille/historiallisille nuortenkirjoille sitä ei ole vielä tapahtunut. Minulle on vihjattu monesti toivomus siitä, että jospa kirjoittaisin joskus "oikean kirjan", aikuisten romaanin.

  VastaaPoista
 11. Anna, ei yksi pääsky kesää tee. Mutta sinänsä minusta tyttökirjat kaikkineen elävät jonkinlaista buumia tällä hetkellä. Lanukirjoilla pyykii hyvin ylipäätään, joskaan kaikki eivät tätä vielä tajua.

  VastaaPoista
 12. Huomasitko, että MeNaisissa oli arvio Ristiaallokosta muutama viikko sitten? Siinä vaan puhuttiin päähenkilöstä Johanneksena. Vähän hassua...

  VastaaPoista
 13. Kiitos Salla, huomasin, koska toinen pikkulintu kävi kertomassa jo aikaisemmin...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!