perjantai 21. lokakuuta 2011

Viisaudenhammas poistettiin ja heti on mielessä napsu ja kopsu

Menetin äsken viisaudenhampaan. Toivottavasti mukana ei lähtenyt jotain, mitä voisin vielä elämässäni tarvita. Viisastuuko ihminen vanhetessaan? Ei aina siltä tunnu.

Virheistään voisi koettaa oppia, vaan mistä tunnistaa virheensä. Minusta se ei ole niinkään helppoa. Olen vasta muutaman vuoden ajan uskaltanut ihan oikeasti kuunnella itseäni ja elää sen mukaan. Mutta vieläkin pelästyn ja nolostun, kun joku sanoo, että eihän noin voi tehdä, olet ihan tyhmä. Mutta sitten ajattelen, että ok, olen mieluummin tyhmä ja onnellinen, kuin viisas ja onneton.

Jos ihminen on kovin onneton, niin voiko hän edes olla silloin kovin viisas, itse asiassa.

Ja jos tyhmä on onnellinen, niin onko hän silloin kovin tyhmä?

No ei tästä kukaan mitään varmaan ymmärrä. Puudutusaine on puuduttanut aivoni. Olisi kiva nukkua päiväunet. Saako hampaanpoiston jälkeen ottaa jonkun pienen kopsun? Sekin voisi nyt sopia tähän väliin.

Share/Bookmark

12 kommenttia:

 1. Hyvähän sitä suuta on desinfioida, ehkä se kopsu sallitaan ;)

  Jos viisaus lähtee viisureiden mukana, niin ainakin se lähtee huomaamatta: en tunne itseäni mitenkään tyhmemmäksi, vaikka minulta on joku aika sitten leikattu kaikki neljä viisuria. Tosin tuota tyhmenemistä täytyisi kysyä muilta, olen aika jäävi arvostelemaan itseäni ;)

  Mielenkiintoista pohdintaa sinulla... Minäkin olen mieluummin tyhmä ja onnellinen kuin viisas ja onneton.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mä syytän mielelläni hampilääkäreitä siitä, että olen tyhmä. ;) Mutta kuten laulussa sanotaan, jos aiot olla tyhmä, sinun täytyy olla vahva.

  VastaaPoista
 3. ah, loistavaa. Tästä minä pidän.

  Onnellisuusmittari on paljon parempi kuin viisausmittari =)

  VastaaPoista
 4. Villasukka, jos viisarit vietiin yhdessä rytäkässä, niin kaipa olisit itsekin huomannut tyhmentymisesi... Mutta ehkä vain viisaudenhampaat menettänyt voi myöntää olevansa mieluummin tyhmä ja onnellinen.

  Anne, tuo on kyllä hyvä laulusitaatti.

  No niinpä, Tuulie:-)

  VastaaPoista
 5. Minä olen nyt varmasti yltiötyhmä (ja onnellinen), mutta mikä on kopsu?

  VastaaPoista
 6. Timo Soini eduskunnassa piti puheen, jossa hän kertoi, että työmiehellä on perjantaina oikeus ottaa pieni kopsu, ei siitä ole haittaa. Käsittäisin, että kopsu on jonkinlainen annos viinaa, mutta en tiedä tarkemmin minkälainen. joku viisaampi saisi avata termiä...

  VastaaPoista
 7. Viisaudenhampaani poisto on jäänyt vahvasti mieleen. kaksi päivää ja yötä jonkin sylli tyhjässä kolossa ja jomotti epämiellyttävästi. siinä sivussa meni kesäinen juhannus.

  Kopsu..ehkä se on semmoinen hyvä känni?

  VastaaPoista
 8. Minulta kaiverrettiin viisaudenhampaat ikenien alta pois jo ennen puhkeamistaan opiskelijaiässä. Olin niin tyhmä, etten yhtään kyseenalaistanut koko juttua. Nyttemmin olen opetellut/rohkaistunut kyselemään, miksi mitäkin tapahtuu ja onko pakko. (Ja silti koen olevani yhä tyhmä.)

  -- mutta mahdollisimman kivutonta oloa, Kirsti. Minulle tuli mustelmat poskiin & leukalukko, pillillä nautin kylmät nesteateriani eikä puhuminen onnistunut. Nykyään tosin kyllä toivon päiviä, jolloin voisi olla ihan hiljaa, kuunnella vain.

  Kopsusta en tiedä, minä itse väsyn niin pienestä (ja ehta viina on pahaa), tähän aikaan vuodesta on muutenkin uupunut. Hammasoperaation jälkeen voi kyllä olla oiva lääke.

  VastaaPoista
 9. Kirsti, tervetuloa aikuisten joukkoon.:)

  Minulta poistettiin viisauden hampaat myöhään - taitaa olla vieläkin yksi jäljellä.

  VastaaPoista
 10. Minulla on edelleenkin viisaudenhampaat, tosin hyvin piilotettuina. Niistä muista on kohta vain muistot. Kunhan vain muistaisin. Auttaisiko muistitikku ikenien välissä?

  iisi

  VastaaPoista
 11. Hahhah Iisi, hyvä lohkaisu.

  Minullakin on vielä yksi jäljellä, Anna.

  Katja, tosiaan ennen vanhaan tehtiin kaikkea tuollaista kyselemättä. Tähän mennessä minulla on toipuminen edistynyt hyvin, toivottavasti ei tule takapakkeja.

  Aargh Hanne, ankean kuuloinen juhannus. Luulen, että kopsu ei ole känni, vaan jonkin kokoinen viina-annos. Timo soinilta pitäisi tarkistaa varmaankin...

  VastaaPoista
 12. Ei viety kaikkia kerralla, onneksi. Ensin leikattiin kaksi ja muutaman kuukauden päästä leikattiin toiset kaksi. Auts.

  Kopsu elikkäs paukku elikkäs drinkki :) Tunnenpa nyt itseni "viisaaksi", eli en ole tyhmentynyt? ;D

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!