torstai 27. lokakuuta 2011

Väliaikatietoa

Kirkollinen media oli paikalla kirjamessuilla ja teki haastattelustani uutisen. Minulla ei ole käsitystä siitä, mitä oikeastaan puhuin, joten hyvä, kun voi uutisesta tarkistaa. Haastattelijani Raisa Rauhamaa markkinoi kirjojani Kotimaan toimittajalle sellaisella volyymilla, että aloin jo miettiä onko hänelle maksettu siitä.

Se oli mukava, että paikalle oli tullut ihminen, joka oli kuunnellut Johdatus kirjoittamiseen videoluentoani Rovaniemellä, ellen nyt väärin muista paikkakuntaa. Olin kuulemma ollut ihan selkeä. Se oli huojentava tieto, koska olin tosiaan tässä välin muutaman kerran kiemurrellut miettiessäni, että miten ne luennot oikeastaan mahtoivat mennä.Oli jokseenkin outoa kuulokkeet korvilla istua kopissa, höpöttää mikrofoniin, katsella nettikameraa ja ajatella, että ehkä tätä joku jossain katselee.

Vielä tuosta blogilistauksesta, että taisi tulla kävijäennätys, sillä eilen täällä käytiin 1117 kertaa. Ihan varma en ole, että onko ennätys, mutta läheltä liippaa. Jäljen ääni tuntuu nyt heittävän tänne kaikkein eniten väkeä, joten kiitoksia sinnekin. Kirjoittelen tätä Hotelli Tornin huoneestani. Kohta lähden vähän kartsalle pyörimään, silleen hillitysti heitän muutaman kuperkeikan.


ps. Kirjamessuilla palkittiin Rakkaudesta kirjaan tunnuksella kirjabloggareita. Tunnustukset menivät seuraaville:

Hanna Matilainen: http://morrenmaailma.blogspot.com
Jessica Andersin: http://bokbabbel.com/
Hanna Pudas: http://kirjaintenvirrassa.blogspot.com/
Salla Brunou: http://sbrunou.blogspot.com/
Penjami Lehto: http://penjami.wordpress.com/

Sydämelliset onnittelut heille, ja kiitos Annelille, joka asiasta vinkkasi!

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Eilen oli kummallinen päivä - minullakin kävijöitä yli 160. Hakkerit hyökkäsivät blogistaniaan, näin jo lööppien huutavan.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun mainitsit sen kirkollisen median uutisen. Huomasin nimittäin samalla, että sinähän kirjoitat myös sovituskoppiblogia kotimaan sivuilla. Hgin sanomien kirjoitusta kirjastasi en löytänyt.

  En ollut messuilla tällä kertaa, mutta äitini välitti tunnelmia, olipa hakenut sinulta myös signeerauksen "Ristiaallokkoon", jonka saan jouluna. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Sydämelliset onnittelut, Kirsti! Sinulla on nyt täysi syy heittää parit kuperkeikat. Menestys vaanii sinua lähempänä kuin koskaan.

  Linkkaamasi uutinen kannattaa lukea. Tykkäsin erityisesti tästä: ”Ei se, että joku on eri mieltä kuin minä, tee hänestä tyhmää ja pahaa”. Kannattaa lukea myös uutisen perässä olevat kommentit. Kivoja kehuja siellä!
  Näinä viha- ja tissipuheiden luvattuina aikoina kannattaisi ensin istahtaa hetkeksi miettimään, kannattaako lähimmäistä heittää kivellä pelkkien mielipiteiden takia. Hienoa, että uskontotieteilijä hiukan toppuuttelee. Maailmassa on muitakin sävyjä kuin musta ja valkoinen.
  Näin sinut kerran Turun kirjamessuilla ja olit koko ajan kovin huolestuneen näköinen. Nyt hymyilet kuvassa kivasti. Niin sitä pitää.

  VastaaPoista
 4. Kotimaan keskustelussa yksi kommentoija toteaa, että kolmas osa on trilogian paras. Olen samaa mieltä. Matleenan tarina kahdessa edellisessä osassa on ilmeisempi aihe, mutta Aulisen näkökulman esittäminen tuntuu vaativalta tehtävältä. Siitä on selvitty tyylikkäästi.

  Olin messuilla kuuntelemassa. Kotimaan kirjoittaja selostaa hyvin olennaisen keskustelusta. Kirja oli lähtökohta, kovin paljon ei juututtu juoneen tai yksityiskohtiin. Välillä Raisa Rauhamaan täytyi muistuttaa itseäänkin, että kirja on hauska, vaikka haastattelu/keskustelu oli enemmän vakavaa.

  Argumentoivaan keskusteluun, jossa toista kuunnellaan, pitäisi saada jotain oppia jo ennen viidenkymmenen vuoden ikää. Kun esim. koululaisilla olisi mahdollisuus nähdä ja kuulla kypsiä aikuisia, jotka osaavat olla eri mieltä ryhtymättä heti sättimään ja uhkailemaan.

  Sylvi

  VastaaPoista
 5. Hei Sylvi, oli kiva nähdä. Sinä olet tosi koulutusoptimisti, kun uskot että oppi voisi auttaa ihmisiä parempaan keskustelukulttuuriin.

  Erkki, kyllä ottaa aivoon Maurin puolesta, kun ei saa enää ryntäistäkään puhua joutumatta iltalehtien lööppeihin. Mikset tullut moikkaamaan, jos näit minut kirjamessuilla huolestuneena? Siinähän minulla olisivat huolet haihtuneet, kun olisin saanut jutella kanssasi.

  hei anonyymi, sovituskoppi on ollut vähän retuperällä viime aikoina. Mutta toivottavasti pidät kirjasta:-)

  Valkoinen kirahvi, sovitaan niin ettei ollut hakkereita, vaan tavallisia kilttejä kiinnostneita ihmisiä vaan...

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä tuo Kotimaan juttu :) Ja nätti kuva!

  Oli hauska kuperkeikoida, kiitos hyvästä väittelyseurasta ;) Ja tänäänhän me taas varmasti tavataankin.

  VastaaPoista
 7. Kirsti,
  siellä Turussa olin signeeraamassa omiani kun kuljit huolestuneena ohi. Et suonut katsettakaan, olit omissa ajatuksissasi. Sitten myöhemmin ei katseeni enää tavoittanut hahmoasi. No, ensi kerralla sitten!
  Aamun lehti muuten tiesi kertoa, etteivät "ryntäät" ole Keski-suomessa pornoa. Lapsikin voi tällä tiputella ruokaa "ryntäilleen" eli rinnuksilleen.
  Jaa-mutta ovatko myös "rinnukset" kiellettyjen listalla? Jos ovat, pyydän etukäteen anteeksi huonoa sananvalintaa.

  VastaaPoista
 8. Hienoa, Kirsti, medianäkyvyyttä.

  Ei ehdi messuilemaan. Kaikkea muuta menossa.

  Hmm, minullahan ei ole vielä Ristiaallokkoa!!!!

  VastaaPoista
 9. Susu, en huomannut antaa viimeksi. Ja tiesin, että sinulla on ohjelmaa, joten en edes kysellyt oletko tulossa messuille, tms.

  Vai niin kävi Erkki. Mutta ehkä tulee uusia messuja vielä.

  Ole hyvä Anu, vaikken huomannut, että kauheasti olis väitelty. Mut ehkä silleen sopivasti.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!