keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Käheät joutsenet

Heräsin puoli viideltä kun eilisillan yhtiökokous pyöri päässä. Lähdin mökille pääsiäistä viettämään. Tämä on sikäli historiallinen postaus, että koskaan ennen en ole kirjoittanut kesämökiltä. Järvi on vielä jäässä, pihassa on lunta, uuni savuttaa, pirtti on kolea, äsken katsoessani 12 astetta ja se tuntuu jo melkein ylelliseltä. Söin suolarakeiden päällä paistettua lohta ja keitettyjä puikulaperunoita, join pari lasia halpaa mutta hyvää punaviiniä ja nyt aion mennä päiväunille jaksaakseni sitten illalla katsella palaavia joutsenia ja hanhia ja kurkia ja mitä lintuja täällä nyt liikkuukin. Äsken pihalla ihmettelin, että mikä kummallinen ääni taivaalta kuului, se oli jonkinlaista äänekästä suhinaa. Sitten tuli metsän takaa pari joutsenta näkyviin, ne olivat huutaneet äänensä käheiksi, torvi ei enää soinut, kuului vain suhina. Niillä oli kiire jonnekin. Nyt menen unten maille.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Oi mitä mökkielämää. Vedä nyt sieltä huhtikuuta, eikös se ole suosikkikuukautesi. Hauskoja suhinoita toivottaa Sinikka.

  VastaaPoista
 2. Hyviä suhinoita ja muutenkin mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos!

  Harmi, että kameran kaapeli jäi kotiin. Olisi kiva pistää näkyviin näitä keväisiä maisemia.

  Kirsti

  VastaaPoista
 4. Tuo joutsenten suhina on yllättänyt minutkin. Ihmettelin että mikä suihkari se sieltä lammelle laskeutuu.. Tekivät vielä hienon kaarroksen pääni yli niin että suhisi.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!