torstai 2. huhtikuuta 2009

Nettimaailmani laajenee

Avasin oman nettisivuston. Ajattelin sitä tehdessä koululaisia, jotka kirjoittelevat ja kyselevät materiaalia kirjallisuusesitelmiinsä. En ole kovin tyytyväinen sivustooni, mutta toisaalta olen ylpeä siitä että olen vastannut kaikista sivuston luomiseen ja ylläpitämiseen liittyvistä kommervenkeistä. Juuri tänään kasvoin jälleen merkittävissä määrin ihmisenä kun turvallisuuspäivityksen yhteydessä otin varmuuskopiot tietokannasta. Helppo juttu itse asiassa, mutta se vain kuulosti korvissani pelottavalta ja monimutkaiselta kun siitä koulussa puhuttiin. Opettajallamme on kyky sanoa jonkin asian olevan itsestään selvä ja helppo, ja samalla välittää viesti, että kysymyksessä on korkeampaan matematiikkaan liittyvä erityistaito joka avautuu ainoastaan tosilahjakkuuksille. Onneksi kurssilla on selväjärkinen naisnörtti, joka ystävällisesti vääntää minulle asiat rautalangasta.

Vielä toistaiseksi hakukone ei tunnu kovin hyvin löytävän upouutta sivustoani, paitsi jos sitä hakee sivuston nimellä. Olen kyllä hakukoneita varten upottanut joka väliin myös oman nimeni. En niinkään siis siksi, että oma nimeni olisi mielestäni niin ihana, vaan jotta googlettavat koululaiset löytäisivät sivustoni.

Sivuston nimi: Olen kirjoittanut kirjan, on ironinen. Eräs kirjoittajapiiriläinen ehdotti, että voisimme virkistää piirin toimintaa kutsumalla vieraaksi oikean kirjailijan. Hän oli hyvin hämmästynyt kuultuaan, että minäkin olen kirjoittanut kirjan.

****
Ps.

Preivistä löytyi arvio Papin kyydistä.

Share/Bookmark

23 kommenttia:

 1. Älyttömän hienot sivut.

  Joku vuosi sitten meikäläinen neuvoi sulle jonkun yksinkertaisen linkitysasian jonka Susu oli neuvonut mulle. Nyt nainen vääntää ittekseen kokonaisia nettisivustoja ja meikä osaa edelleenkin vain sen linkityksen.

  Vähänkö olen kade.

  Karpalo

  VastaaPoista
 2. Heheh, no kiva tunne jos voi herättää kateutta:-) Mut joo, kyllä muistan sen miten neuvoit linkin laittamisen. Ja kun omat perustaidot olivat sitä tasoa, niin ei kai sitten ole ihme jos välillä on opiskellessa käämit uhannut kärähtää.

  VastaaPoista
 3. Nettisivustosi Fundeeraukset tuntuivat hyviltä. Niihin palaan toistekin.

  VastaaPoista
 4. Menee kuulema muutama päivä ennenkuin hakukoneet "älyävät", näin kuulin yhdeltä tämän lajin asiantuntijalta. Että semmoiseen pikkuviiveeseen voi varautua.

  Hyvältähän nuo näyttivät, oikein hyviltä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne varmasti hienot sivut ovat, mutta minun koneellani värisävyt ja tekstin näkyvyys olivat heikkoa.

  VastaaPoista
 6. Ne fundeeraukset ovat vanhasta vuodatuksen blogista peräisin mm:-)

  Niinhän siinä menee Hirlii, mutta kävijämäärätkin varmasti ratkaisevat, että miten hakukoneen alkavat löytää.

  No tuo on huolestuttava tieto, Maalainen. Mikähän selain sinulla on? Itsekin olen miettinyt, että näkyykö valkoinen teksti riittävän hyvin.

  VastaaPoista
 7. Tuliketulla sain luettua ihan hyvin. Onnittelut omasta nettisaitista!!!!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Lentsu. Sivut on testattu firefoxilla, explorerilla, safarilla ja operalla, mielestäni ovat näkyneet kaikilla, mutta testikoneet ovat olleet aika uusia, että jos se sitten vaikuttaa näkyvyyteen.

  VastaaPoista
 9. Hyvin näkyy Vistalla IE:n ja Operan kautta, Todellakin kauniit ja selkeät sivut. Mitä muita piileviä kykyjä Sinulla on?

  VastaaPoista
 10. Jatkan blogia tässä osoitteessa. http://vacciniumoxococcos.blogspot.com/

  En ole vielä pannut sitä blogilistalle. Kerro osoite Sylville jos hän kysyy.

  VastaaPoista
 11. Hakukoneita saattaa haitata se, että sivuston keywords-meta-tagissa lukee "joomla, Joomla" ja description -meta-tagissa "Joomla! - dynaaminen portaali- ja julkaisujärjestelmä".

  Nämä harhauttavat hakukoneita väittämällä, että sivusto tulisi löytyä hakusanalla "joomla" ja toisaalta hakukone näyttää haun tuloksena description-meta-tagin sisällön, joka ei vastaa sivuston sisältöä eikä otsikkoa. Ristiriita johtaa siihen, että hakukone tulkitsee sivuston spämmiksi eikä sitä näytetä hakutuloksissa.

  Ilmeisesti nuo molemmat asetukset ovat joomlan oletusarvoja. Niitä pitäisi pystyä muuttamaan asetuksista tai konfiguraatio-tiedostoista. Voit testata sivustosi näkyvyyttä hakukoneilla ilmaiseksi esimerkiksi tällä ohjelmalla: http://www.seocentro.com/tools/search-engines/metatag-analyzer.html

  Kun olet saanut asetukset korjattua, sinun kannattaa ilmoittaa sivusto uudelleen hakukoneille tai pyytää sen uudelleenarviointia.

  Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja onnea uudelle sivustolle!

  VastaaPoista
 12. Tässä vielä tuo linkki uudelleen, kun se ei tullut kunnolla edelliseen kommenttiin:

  SEO Meta tag analyser

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä, pistetään seurantaan Karpalo:-)

  Kiitoksia opastuksesta Päivi. Pitää kyllä tunnustaa, etten ihan suoralta kädeltä tiedä millaisiin toimenpiteisiin pitäisi käytännössä ryhtyä, jotta pystyisin nuo viat korjaamaan, tämä n elämänalueen tuntemus on minulla vielä aika pinnallista. Mutta otan vinkeistäsi vaarin ja kyselen tutuilta, josko saisin asian korjaantumaan. Kiitos myös linkistä!

  VastaaPoista
 14. Testasin molemmilla pääselaimilla ja minusta siinä oli samaa vikaa. Yleensä kaikki sivut näkyvät hyvin, mutta tässä katselukulma piti olla mahdollisimman suorakulmainen, että näki jotenkin. Vaaleanvihreällä pohjalla oleva valkoinen on ehkä vaativa.

  VastaaPoista
 15. Kiitos Maalainen, pitää pistää harkintaan fontin väri.

  Päivi, kiinnostava linkki tuo jonka annoit. Pitääpä ilmeisesti mennä sorkkimaan niitä tiedostoja.

  VastaaPoista
 16. Hei Päivi, kiitos opastuksesta, ongelma ratkesi! Paitsi että minulla on vaikeuksia keksiä sellaista metadataa, joka kuvaisi kattavasti sivuston sisältöä. Hakukone tuntuu jatkuvasti olevan eri mieltä kanssani sivuston sisällöstä...

  VastaaPoista
 17. Nyt tagit näyttivät osuvammilta kuin ennen ja toimivat varmasti paremmin. Tulosten pitäisi näkyä hakukoneissa parissa viikossa.

  VastaaPoista
 18. Jään odottamaan kävijäryntäystä...;-)

  VastaaPoista
 19. Sama ongelma kuin Maalaisella: en todellakaan pysty lukemaan valkoista vaaleanvihreällä. Sattumalta kävin tänään jollain sivulla, jossa oli keltaista vihreällä - no, äkkiä pois, silmät kiinni ja silti pitkään jälkikuvia.
  Värit merkitsee uskomattoman paljon, ja fontti, kappalejaot. Muoto on sisältöä.

  VastaaPoista
 20. Kiitos palautteesta. Yritän tehdä asialle jotain!

  VastaaPoista
 21. Onnea uusille kotisivuille.

  Siellä oli niin paljon luettavaa, että pitääkin pistäytyä uudemmankin kerran. Vihreä on kevään väri ja lempivärini.

  Hakukoneongelmista en tiedä mitään, mutta sen huomasin, että vieraskirjaan tulee näkyviin vierailijan nimen lisäksi sähköpostiosoite. Kaikki eivät kuitenkaan halua sähköpostiosoitettaan näkyville. En sitten tullut tutkineeksi, voiko tervehdystä lähettää myös ilman sähköpostiosoitetta.

  VastaaPoista
 22. Kirjailija olikin sitten laittanut sivustonsa säppiin remontin ajaksi. Kohta nähdään, mitä Kirsti on saanut aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 23. Joo Celia, otan vakavasti asiakaspalautteen ja jos parikin ihmistä raportoi lukemisopngelmista, niin sitten pitää tehdä jotain, se on vähän velvollisuuskin kun koulutuksessani on puhuttu niin paljon saavutettavuudesta yms.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!