torstai 5. toukokuuta 2011

Kyllä kansa tietää, että rikos se on mikä kannattaa

Vennamo aikoinaan halusi pistää rötösherrat kuriin, mutta Smp:n perilliset sen sijaan haluavat rötöstelijöitä kansanedustajiksi. Tänäisen Turun sanomien jutun perusteella useammallakin perussuomalaisella kansanedustajalla on tilillään rikoksia. Lain mukaan kansanedustajien pitäisi olla hyvämaineisia, mutta kansa on puhunut, ja se haluaa rötöstelijöitä päättämään yhteisistä asioista. Löytyy toki muistakin puolueista lain väärälle puolelle lipsahtelijoita, ei sillä. Mutta mitä se kertoo meistä kansalaisista, että haluamme äänestää rötöstelijöitä eduskuntaan ajamaan meidän kilttien tavallisten ihmisten asioita.

Share/Bookmark

61 kommenttia:

 1. En kuulu maintsemiisi "meihin äänestäjiin", ja luotan siihen että jokunen meitäkin on, - 80% kaiketi.

  Koska uumoilin perussuomalalaisten nousua, äänestin hyvämaineista, ihmisoikeusten takan seisovaa juristia. Heitä kyllä nykyisessä eduskunnassa tarvitaankin.

  VastaaPoista
 2. Hassua. Minullakin päivän aiheeni nousi tämänpäiväisistä lehdistä. On niillä selvästi meihin vaikutusvaltaa...

  VastaaPoista
 3. Jostain syystä mun päähän on jostain piintynyt kuvitelma, että kansanedustajaksi ei edes voi pyrkiä jos on tuomioita takana. No, kansalaisia ne rikollisetkin tietysti on.

  VastaaPoista
 4. Äänestettiinhän tuomion saanut keskustan Kauko Juhantalokin eduskuntaan. Itse en kylläkään äänestäisi talousrikollisia eduskuntaan, hmm...

  Itse asiassa en äänestäisi ihmistä, jolla on minkäänlainen tuomio. Ei se nyt niin vaikeaa voi olla elää ilman että tuomitaan rikoksesta?!

  Ensi vaaleissa voisi olla kova sana mainostaa ehdokasta "minulla ei ole rikosreksiteriä"!

  VastaaPoista
 5. Ai, en tykkää että osaa suomalaisia ihmisiä pidetään jotenkin rikollisina tai tyhminä tai muuten vastanmielisinä!

  Minusta se on jotenkin outoa. Luulen, että kysymyksessä on tavallisia ihmisiä, jotka ajattelevat niin kuin ajattelevat, kukin tavallaan.

  Suomessa pitäisi olla ajattelun vapaus. Jopa sananvapaus! Onkohan?
  Tuntuu, että jos ajattelee jotenkin toisin kuin itse, leimataan heti taulapääksi, joka ei ymmärrä mitään.

  Aivan hullu tämä maailma! Kaikki ollaan omalla tavallamme omituisia, jos rehellisesti sanotaan!

  VastaaPoista
 6. Eduskunta on Suomen kansa pienoiskoossa. Kansanedustaja on siis pieni suomalainen...
  vai miten se nyt meni.
  Minusta on aivan ok. että eduskunnassa on myös rötöksistä tuomittuja. Heillä saattaa olla hyvinkin tärkeitä kantoja esittää lakeja laadittaessa.
  Ja vielä yksi asia: Lähes jokainen on elämässään syyllistynyt tuomittavaan rikokseen. Kaikki vaan eivät jää kiinni. Joka on TÄYSIN virheetön heittäköön kaikin mokomin sen ensimmäisen kiven. Menen mielelläni maaliksi.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 7. "Ja vielä yksi asia: Lähes jokainen on elämässään syyllistynyt tuomittavaan rikokseen."

  En menisi niin pitkälle, että käyttäisin tuossa sanaa "tuomittava". Siis sellainen josta ihan oikeasti saisi oikeusistuimessa tuomion.
  Tai sitten mulle on vaan kertynyt poikkeuksellisen hyveellistä porukkaa tuttavapiiriini...

  VastaaPoista
 8. Mitä perussuomalaisiin tulee, niin kyllähän tämän a-talk ohjelman

  http://areena.yle.fi/video/1304018619564

  katsottuaan voi päätellä yhtä ja toista. Kyllä vain, pidän tyhminä sellaisia ihmisiä joiden arvomaailma on korostuneen rasistinen tai asenteellisesti vihamielinen.

  VastaaPoista
 9. No jaa, minä nyt pidän ihmistä rikollisena, jos hän on tehnyt rikoksen. Tietenkin suhtautumiseeni vaikuttaa myös se, millainen rikos on kyseessä eli onko se mielestäni vakava vai koenko sen vähäpätöisenä.

  Mitään talousrikollisia tai muita kovan tason rikollisia en silti äänestäisi eduskuntaan. Onneksi ei ole pakko. Äänestäkööt heitä ne, joille rikollinen tausta ei ole ongelma.

  Ja Hirliitä vähän peesaten: minäkin katson oikeudekseni olla pitämättä ihmisistä, jotka ovat avoimen rasistisia tmv.

  VastaaPoista
 10. En myöskään äänestäisi raiskaustuomion saanutta eduskuntaan saati palkkaisi sellaisen tuomion saanutta mahdolliselle lapselleni lapsenvahdiksi.

  En myöskään palkkaisi talousrikollista kirjanpitäjäkseni. Miksi pitäisi?

  VastaaPoista
 11. Olen antanut vääriä tietoja verottajalle ja välttänyt veroja. Se on veropetos, josta rangaistaan ankarasti. Olen ajanut ylinopeutta autolla ja ajellut myös kännissä. Sadat kerrat olen ajanut päin punaista. Nuorena varastin kaupoista ja myin viinaa. Ammuin myös lintuja kielletyiltä paikoilta eikä metsästyslupaa ollut. Asekin oli varastettu. Salakuljetin tupakkaa. Jollakin kun piti tulla toimeen. Tutun poliisin kanssa laskettiin kerran, että minun olisi pitänyt saada jokunen vuosi linnaa kaikista näistä.
  Enkä joutunut edes oikeuteen!
  Minulla vain kävi pirunmoinen säkä. Moni ressukka on jäänyt kiinni.
  En rupea heitä tuomitsemaan. Hyvä, kun ovat eduskunnassa kunnon palkalla.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 12. Tunnistan Vanhan Erkin kuvaaman ihmistyypin, he ovat yleensä miespuolisia ja hyvin toimeliaita. Joskus voidaan mennä lähelle adhd tyyppistä temperamenttia. He saavat aktiivisuutensa vuoksi paljon huomiota, negatiivista tai positiivista tilanteesta riippuen, mutta eivät kaikki kansalaiset ole tuollaisia. Minä tunnen lähinnä hiljaisia, kilttejä hissukoita, joilla on ollut yliherkkä omatunto pienestä pitäen.

  Mikä minut sai postaamaan tästä aiheesta oli havainto, että nyt kun yhteiskuntamme on viime vuosikymmeninä vapautunut monin myönteisin tavoin, niin lieveilmiönä on tapahtunut vapautumista, joka ei ole samalla tavalla toivottavaa. On yhteiskunnan kannalta ongelmallista jos rikollista toimintaa ei enää pidetä huonona asiana, vaan se on jopa meriittiä.

  Mietin myös, että millä tavalla me ymmärrämme kansan edustamisen. Täyttyykö eduskunta ihmisistä, jotka ovat edustava otos kansasta. Vai täyttyykö se kansakunnan parhaista tytöistä ja pojista, jotka siellä parhaan kykynsä mukaan ajavat kansan asioita.

  VastaaPoista
 13. Idea kirjaan: Kirkolliskokous on tainnut määrätä, että pappien täytyy juoda siunattu ehtoollisviini loppuun jumalanpalveluksen jälkeen. Mitä siitä seuraa? Joku pappi joutuu syytteeseen rattijuoppoudesta. Toisesta tulee alkoholisti, tavallista katolisissa maissa.

  VastaaPoista
 14. En kuulu kyseisen puolueen kannattajiin, mutta kysyn: kuka meistä, edes meistä joilta ei löydy rikosrekisteriä, on rikkeetön? Meillähän voi olla takanamme tekoja, jotka rikoslain perusteella olisivat rangaistavia, mutta meitä ei ole vain saatu niistä kiinni. Tällä en tarkoita, että joukossamme liikkuisi iso joukko paljastumattomia murhaajia, niin paljoa en ole lukenut liikaa dekkareita, mutta pienempiä rikoksiksi määriteltyjä tekoja kuitenkin.

  Itse näen niin, että ihmisellä tulee aina olla mahdollisuus aloittaa alusta. Kenties sitä ei voi tehdä puhtaalta pöydältä, mutta huomion pitää suuntautua nykyhetkeen ja tulevaan.

  VastaaPoista
 15. Mielestäni on osoitus median laiskuudesta tuoda nämä tiedot esiin nyt vaalien jälkeen. Heidän työnsä olisi ollut tutkia ehdokkaat ENNEN vaaleja, nyt ihmiset ovat luultavasti äänestäneet kyseiset tyypit valtaan tietämättä että heillä on tuomioita. Kaikki ehdokkaat pitäisi käydä järjestelmällisellä kammalla läpi ennen vaaleja, avoimesti. Se on median työ vallan vahtikoirana.

  VastaaPoista
 16. "En kuulu kyseisen puolueen kannattajiin, mutta kysyn: kuka meistä, edes meistä joilta ei löydy rikosrekisteriä, on rikkeetön? Meillähän voi olla takanamme tekoja, jotka rikoslain perusteella olisivat rangaistavia, mutta meitä ei ole vain saatu niistä kiinni."

  Mutta tässä puhutaan nyt ihmisistä, joista TIEDETÄÄN VARMASTI että he ovat rikkoneet lakia. Jos ei ole tuomiota eikä edes syytettä, olisi vähän turhanpäiväistä ryhtyä arvailemaan että mitähän rikosta tuokin on on mahtanut tehdä, en tiedä kun ei ole jäänyt kiinni, mutta ihan varmasti jotain kuitenkin...

  Ylipäätään mun mielestä sellainen hälläväli-asenne että "Kyllähän kaikki joskus vähän lakia rikkoo, hehheh" on lievästi sanoen omituista. Vaikka arkipäiväähän se nykyään on, jo pelkästään jalankulkijana Helsingin liikennevaloissa oppii nopeasti, että punainen valo on autoilijoille enää korkeintaan suuntaa-antava suositus pysähtyä ja sitä noudatetaan vain jos sattuu huvittamaan.

  Mä kannatan vapautta turhanpäiväisistä normi- ym. "sopivaisuus"-säännöistä, mutta en lakien rikkomista, koska ne on laadittu siksi ettei röyhkeät tekisi muiden kustannuksella mitä lystävät.

  "Kaikki ehdokkaat pitäisi käydä järjestelmällisellä kammalla läpi ennen vaaleja, avoimesti."

  Komppaan.

  VastaaPoista
 17. ---Ylipäätään mun mielestä sellainen hälläväli-asenne että "Kyllähän kaikki joskus vähän lakia rikkoo, hehheh" on lievästi sanoen omituista.----

  Näinkö todella asennoiduin? Ehkä kannattaisi lukea uudestaan.

  VastaaPoista
 18. ADHD-taidot ovat tosiaan olleet monesti tarpeen. Olen elättänyt itseni jotakuinkin itsenäisesti 12-vuotiasta lähtien. Ei siinä aina ehtinyt miettiä, onko hanke laillista vai ei.
  Mutta tappanut en ole, enkä raiskannut. Varastanut olen vain rikkailta.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 19. En minäkään rikoksia kannata, enkä ole lukenut tuota Turun juttua (?), mutta sitä kavahdan, mitä olen kuullut, perussuomalaisia pidetään tyhminä ja sivistymättöminä, jopa rumina. "Kuka nyt Timo Soinia äänestäisi, kun se on niin rumakin!", kuulin mielipiteenä sanottavan.

  Se, mitä olen perussuomalaisten mielipiteitä tv:ssä tai radiossa kuullut, ei osoita mielestäni mitenkään tyhmyyttä, ce normal, sanoisi ranskalainen. He ovat eri mieltä asioista. Nähdäkseni.

  En tunne ketään heikäläistä henkilökohtaisesti. Mutta aika sekalaista kansaa tuntuvat olevan. Suomalaisia kuitenkin.

  Se minua ihmetyttää, että suurin osa ihmisistä on valmis tekemään sopimuksen, jonka sisältöä ei kukaan näytä tuntevan. Ei edes Katainen. Ja että "tuotetaan" maahan asiantuntijoita ulkomailta todistamaan asioita, joista ei mitään varmaa kukaan heistäkään näytä tietävän.

  Minulla on sellainen käsitys, että takaajana on vaarallista olla. Takaajat maksavat kaiken, jos se, jota taataan ei itse selviä veloistaan.

  Muuan tuttavani menetti kotinsa ja maatilansa, kun takasi ystäväänsä, jolla oli jättivelat, ja joka ei pystynyt niistä lupauksistaan huolimatta selviämään. Hänestä, takaajasta, tuli katkera mies.

  Sananlasku sanoo: Tyhmyydestä ei sakoteta.

  Vaikka en ole normaalisti politiikasta kiinnostunut, seuraan nyt mielenkiinnolla, mitä tulee tapahtumaan. Luulen, että moni muukin seuraa, en ole ainoa.

  Kerrankin politiikka on mielenkiintoista, muistuttaa vähän saksalaista sarjaa, jota joskus seuraamme. Kuka on konna, vai onko konnia useampia? Ainakin monet nykyiset kansanedustajat ovat olleet lähellä konnuuden lähdettä, haalimassa rahaa "kotiin päin", siis itselleen. Olen menettänyt luottamuksen monen eri puolueen edustajaan. Se saa ihan oikeasti miettimään äänestääkö vai ei. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 20. Olen Rosettan kanssa samaa mieltä, median olisi pitänyt ahkeroida ennen vaaleja. Toisaalta ehdokkaita oli paljon, ja piti tehdä tietysti valintaa, että kuka on riittävän kiinnostava median tarpeita ajatellen. Kansanedustajaehdokkaan rikkeet eivät ehkä ole yhtä kiinnostavia kun kansanedustajan.

  Nuoruuden törttöilyjen jälkeen on tietysti suotava ihmiselle mahdollisuus ryhtyä kunnon kansalaiseksi, Perussuomalaisten listoilta löytyi useampi uskoontullutkin.

  VastaaPoista
 21. Perussuomalaisten joukossa on lehden mukaan myös jokunen tohtorismies, sekä kaksi kirkkoherraa. Kai he oikeaa siementä levittävät. :) En tiedä.

  Luin tuon Turun Sanomien jutun, ja olipa sinne löytänyt tiensä "rikollisia" myös muista puolueista.

  Melkein ennustaisin, että jos päätökset tehdään miten päin tahansa, kummassakin tapauksessa tulee karhu vastaan. Toivottavasti olen väärässä. Enhän minä ymmärrä politiikasta mitään. Ihmisiä yritän ymmärtää. Monet tekevät tyhmyyksiä humalatilassa, mutta ovat kuitenkin teoistaan vastuussa, olen kuullut.

  Kirsti Ellilä sanoo: "Nuoruuden törttöilyjen jälkeen on tietysti suotava ihmiselle mahdollisuus ryhtyä kunnon kansalaiseksi..." Olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 22. Ai Pikkuliisukin oli ehtinyt kommentoida. Niin kieltämättä persuista maalaillaan kauhukuvia, mutta minulla se nyt ei välttämättä ollut tarkoituksena. Oli kuitenkin mielestäni kiinnostavaa, että porukassa on sen verran monta rikoksesta tuomion saanutta. Jos pienet rikokset ovat niin yleisiä kuin Vanha Erkki sanoo, niin sekin on kiinnostavaa, että persut ovat jääneet niistä sitten kiinni muita useammin. Olen kyllä itsekin vähän huolestunut persujen saamasta suosiosta, mutta se ei ole käsittääkseni persujen vika, vaan kertoo siitä mihin suuntaan tätä yhteiskuntaa on kehitetty jostain tuolta 90 luvun alun suuresta lamasta lähtien. Ne hedelmät alkavat nyt kypsyä.

  VastaaPoista
 23. Siis se suosion lisääntyminen ei ole persujen vika, eikä äänestäjienkään. Toisenlaisella politiikalla olisi ehkä jäänyt äänet saamatta.

  VastaaPoista
 24. On Ihan Pakko ( tai siis haluan) kertoa anonyymille katolisten pappien viininjuontia koskevaan kommenttiin liittyen erään liikuttavankin kokemuksen Hanoista Vietnamista. Siellä oli kansainvälisen monitunnustuksellisen seurakunnan jumalanpalvelus, messu, jonka johti katolinen pappi (omissa vaatteissaan, matalakirkolliseen tapaan pienessä kokoushuoneessa). Hän jakoi ensin ehtoollisen kaikille katolisille ja laittoi sitten leivän ja viinin pöydälle ja niin me jokainen, oman kirkkokuntamme mukaisesti otimme viinimme ja leipämme, kuka vain nauttien toista niitä, kuka kastellen leipää viinissä jne... Lopuksi, katolisen kirkon tapaan, viini juotiin loppuun Sitä ei tehnyt pappi, vaan kaksi hänen avustajaansa, jotka vastasivat kai kuoripoikia tai jotain. Se tehtiin siksi niin, koska kuulin, että papilla oli ilmeisesti alkoholiongelma ja hän ei enää voinut juoda alkoholia. Asia hoidettiin tyylikkäästi ja armollisesti. Kaikki ymmärsivät ja tunsivat suurta sympatiaa...

  Tuollaista käytöstä ja asennetta toivoisin suomalaiseenkin kirkolliseen keskusteluun. Jokaisella meillä on omat vammamme ja kipeät kohtamme. Ei siinä enää toisten irvailuja kaivata.

  VastaaPoista
 25. Mihin tahansa keskusteluun kaipaisi tuollaista armollista tyylikkyyttä, mutta varsinkin kirkkoon tietysti. Kiitos tämän tarinan jakamisesta mm.

  VastaaPoista
 26. Pidän älyttömänä, siis tyhmänä ja valistumattomana ihmistä, joka pyrkiessään eduskuntaan haluaa tuoda esille sellaiset ihmiskäsitykset joissa esim tärkeintä on kritisoida ehkä noin 300-400 lapsen ja/tai nuoren perheenyhdistämisprosessin hyvän ja onnellisen ratkaisun löytymistä. Olen kohdannut ja ollut tekemisissä lasten ja nuorten kanssa jotka odottavat sisaruksiaan tai vanhempiaan.

  Olen hyvin suuttunut kaikille heille jotka yhtään lähtevät mukaan tähän oih-kimiseen, että kuinka nyt perussuomalaisia kohdellaan, hellanlettas, väärin.

  Sanon tämän koko suuttumukseni painolla siksi, että ymmärrän hyvin että vanhemmat haluavat lapsilleen etupäässä hyvä elämän ja jos maassa käydään sotaa tai on muuten levotonta, niin senkin tuskallisen tosiasian edessä voi olla, että vanhempi haluaa lapsensa pois maasta jossa häntä kohdellaan kaltoin tai hänen tulevaisuutensa on suuressa vaarassa.
  Suomestakin on lähetetty lapsia pois sodan jaloista ja se perustui ajatukseen, että lapsilla on ehkä hyvä jossakin muualla. Ja myös niinkin on nyt, että meidän maastamme lähtee ja muuttaa pois ihmiset joilla on ”vääränväriset” lapset.

  Perussuomalaisten ÄnÄs maahanmuuttajakriittisillä ajatuksilla on täyttä-ymmärrystä-vailla oleva pohja. Ja olen hyvin pahoillani, että tämä ihmiskuva ja asenneilmasto saa niin paljon tilaa nykysuomessa.

  Lisäksi olen suuttunut siitä, että ensisijaisesti puhutaan rahasta tai talouselämästä. Eikä ihmisarvoisesta elämästä joka nyt olisi ehkä mahdollista luoda tähän yhteiskuntaan aika monille. Tänä päivänä. Pelkään, ehkä vähän samoja asenteita kuin Kirsti, että tämä vain kovenee tästä. Ja se ei tideä yhteiselollemme hyvää, ei tässä eikä muissakaan yhteiskunnissa.

  VastaaPoista
 27. Olipa sympaattinen tuo MM:n viinijuttu! Talletan sen mieleeni visusti ja tarjoilen kuultavaksi, kun joudun seuraan, jossa kovasti tuomitaan.
  KE sanoi fiksusti "armollista tyylikkyyttä". Sitä totta vieköön kaivataan niin kirkossa kuin sen ulkopuolellakin.
  Armollista tyylikkyyttä olisi tarvinnut meidän kaikkien vähemmistöläisten ystävä rouva Biaudet, joka on nyt raahaamassa vankilaan hiukan yksinkertaista maalaismiestä, joka kertoi kaverinsa sanoneeen, että "neekeriukko." Voi herran pieksut, en paremmin ota ja sano!
  Tuollainen Biaudethan on varsinainen ajatuspoliisi, jonka paikka vapaassa yhteiskunnassa olisi kaltereiden sisäpuolella, ei niiden ulkopuolella.
  Juuri tällaisten Biaudetin ansiosta/takia persut ovat niin suosiossa kuin ovat. Kepun taas murskasi näkyvä yhteistyö vihreiden kanssa. Maailma piti pelastaa nostamalla sähkön hinta pilviin ja nyt sitten pientä eläkettä saavalta voi mennä puolet eläkkeestä sähköön. Ensi talvena saattaa joku köyhä mummo hatarassa mökissään kuolla viluun.
  KE:lle vielä vähän niistä rikoksista. Pikku rikoksista, usein tahattomistakin, jäävät tavallisesti kiinni kiltit, rehelliset ja suorat ihmiset. Kierot luonteet kuten vaikkapa minä eivät jää ollenkaan helposti kiinni.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 28. "Pidän älyttömänä, siis tyhmänä ja valistumattomana ihmistä, joka pyrkiessään eduskuntaan..."

  Hiukan armollista tyylikkyyttä kaipaisi sinunkin puheisiisi Hirlii.

  Kaikella ystävyydellä ja rakkaudella

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 29. No, armollisuus ja tyylikyys ei ehkä kuulu tunnerekisteriini, ei silloin kun kohtaa heidät joiden hätä on aika suuri. Eikä suuntaudu heitä kohtaan jotka saavat sitten vastata iahn omasta armottomuus puheestaan, jos siihen ikinä havahtuvat.

  VastaaPoista
 30. Kaunis tuo mm:n kirjoitus, hatunnosto sille!

  Hieman jäin ihmettelemään, miksi kommenteissa ryhdyttiin niin rajusti puolustamaan persuja, vaikkei heitä ollut käsittääkseni tyhmiksi täällä mainittu. Oma ennakkoasenneko sai sellaisen pelontunteen aikaan?

  VastaaPoista
 31. Minun käsittääkseni persujen suosio johtuu siitä, että yhteiskunnasta on tullut epävakaampi ja yhä useammat ihmiset joutuvat tosiaan pelkäämään oman henkensä ja toimeentulonsa puolesta. Sellaista ei ollut hyvinvointivaltiosuomessa juurikaan. Kun ihmisellä on konkreettinen pelko perseessä itsensä ja oman perheensä puolesta, vaatii erityistä henkistä suuruutta välittää jostain maahanmuuttajien perheiden yhdistämisistä, tai heidän oloistaan ylipäätään. Tietenkin näitäkin suuria sieluja on, mutta on paljon ihmisiä jotka ajattelevat ensisijaisesti omia läheisiään ja itseään. Minusta tämä on luonnollista, se kuuluu ihmisyyteen. Mielestäni on väärin lähestyä persu-ilmiötä sen kautta, että jotkut ovat tyhmiä. Voi siellä joukossa niitäkin olla, mutta minusta pointtina on pelko.

  VastaaPoista
 32. "Perussuomalaisten maahanmuuttajakriittisillä a j a t u k s i l l a"

  "joka pyrkiessään eduskuntaan haluaa tuoda esille sellaiset i h m i s k ä s i t y k s e t joissa esim tärkeintä on kritisoida"

  Perussuomalaiset ovat varmasti useimmat ihan tuiki tavallisia ihmisiä. Mutta julkisuuteen tuodut ajatukset voivat olla tyhmiä, eivätkä kovinkaan valistuneita tai ihmiskäsitys olla sellainen, että se pohjautuu aellaisiin arvoihin joihin en tunne minkäänalaista halua liittyä. Ja aion pitää oikeuteni olla niihin liittymättä, tulkitaan se sitten armottomuudeksi tahi ei.

  Seuratkaapa tulevia eduskunnassa käytäviä keskusteluja, puhemies apureineen on luultavasti lujilla. Pertti Oinosta (ps) jouduttiin vanhan eduskunnan aikana jo ojentamaan, ja nyt Eva Biudet on jo uuden eduskunnan ensi metreillä joutunut puuttumaan uuden kansanedustajan (ps) puheisiin. Rajoja joudutaan todennäköisesti vetämään vielä monta kertaa.

  VastaaPoista
 33. Alkoi tuo Hakkarainen kiinnostaa, kun häntä nyt hiillostetaan joka nuotiossa. Mitä Hakkarainen siis sanatarkasti sanoi HS:n haastattelussa. Herra Hakkarainen sanoi sanatarkasti näin:

  "Tuo maahanmuuttohomma pitää saada kuriin, ettei täällä ruveta rosvoja elättämään. Pikakäännytyslaki heti voimaan."

  "Viitasaarella on yks kaveri, sen poika on rajalla. Se sano että neekeriukko tullee sinne ja sanoo turvapaikka. Se ei osaa mitään muuta suomea, ja heti ollaan sisällä."

  "Ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa. Kahtokaahan, minareetti on kohta tuossa ja ukko huutaa siellä tolpassa Ööö, ööö, ööö!. Aamusella viiden aikaan aloittaa, sitä on mukava kuunnella."

  Nettikeskusteluissa Hakkarainen on sitten runtattu rasistiksi lopuksi ikäänsä. Muunlaisiakin selvityksiä löytyy. Tämä on näkynyt jo monessa blogissa enkä tiedä, kuka sen alun perin kehitti, mutta kai sen julkaista saa tässäkin:

  Haluan nyt kysyä seuraavaa:

  1) Hra H esittää huolensa siitä, että muiden maahanmuuttajien lisäksi maahan pääsee rikollista ainesta.

  a) Eikö tämä ole totta?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  2) Hra H esittää huolensa siitä, että kaikki afrikkalaiset pääsevät automaattisesti turvapaikanhakijoiksi.

  a) Eikö tämä ole totta?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  3) Hra H esittää huolensa siitä, että muslimien julkinen uskonharjoitus on häiritsevää, ei kuulu maan tapoihin ja pelkää minareettien rakentamista ja siitä aiheutuvaa lisähäiriötä.

  a) Eikö tämä ole totta ja pelko aiheellista?

  b) Mistä lähtien tällaisen huolen esittäminen on ollut rikollista?

  Hra H esitti toki asiansa kärjekkäästi, mutta mistä lähtien tosiasioiden ja luulojenkin kärjekäs esittäminen on ollut rikollista?

  Jos syyte ja tuomio tulee, olemme vaarallisella tiellä kohti poliisivaltiota, jossa vallanpitäjät määrittelevät millainen kritiikki on sallittua ja millainen rikollista.


  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 34. Hirlii sanoi: "Perussuomalaiset ovat varmasti useimmat ihan tuiki tavallisia ihmisiä. Mutta julkisuuteen tuodut ajatukset voivat olla tyhmiä, eivätkä kovinkaan valistuneita..."

  Pikkuliisu sanoi: "Se, mitä olen perussuomalaisten mielipiteitä tv:ssä tai radiossa kuullut, ei osoita mielestäni mitenkään tyhmyyttä, ce normal, sanoisi ranskalainen. He ovat eri mieltä asioista. Nähdäkseni."

  Minusta tässä näkyy eräs niistä syistä, joka nosti persuja valtaan. Hirliin tapaiset arrogantit ylhäältäpäin katsojat pitävät tyhminä ja valistumattomina kaikkia, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä. Hirliin ajatukset ovat sataprosenttisen vihreitä, siksi puolueellekin kävi niin kuin kävi. Toisin ajattelevien ihmisten halveksuminen ja alirviointi tuo kyllä mainetta pienissä tiukoissa porukoissa, mutta ei vaalikentillä.

  Pikkuliisun kaltaiset normikansalaiset antavat ihmisten vapaasti muodostaa mielipiteensä eivätkö oikopäätä ryntää nimittelemään niiden esittäjiä tyhmiksi ali-ihmisiksi.
  Pikkuliisujen asuttamassa maassa on helppo hengittää.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 35. Tunnustan rehellisesti oman heikkouteni, mä en todellakaan kykene arvostamaan avoimen rasistisia ja ksenofobisia ihmisiä, kuten esimerkiksi tämä kohu-Hakkarainen. Enkä pidä hänenlaisiaan kovin valistuneina ja fiksuina.

  Kiihkeän ennakkoluuloinen ksenofobia nimenomaan on ali-ihmisyyttä, jos siis "ihmisyyttä" pidetään sellaisena mikä erottaa meidät muista eläimistä - eli sitä missä määrin suitsimme älyllisen harkinnan avulla primitiivitason reaktioita.

  Tietysti ksenofoobikkojenkin pitää saada yhteiskunnassa äänensä kuuluviin ja mielipiteensä ilmaistuksi, mutta kai sitä saa olla murheellinen huomatessaan miten voimakasta se yhä tänäkin päivänä on, vieläpä niin sanotussa sivistysvaltiossa. Mika Waltari taisi olla oikeassa - ihminen ei koskaan muutu.

  Ehkä nyt olen tosielämästä vieraantunut ylemmyydentuntoinen elitsistisnobi, vaikka olenkin kouluttamaton itähelsinkiläinen (eli "paperilla" mun pitäisi aika pitkälti olla peruspersu).

  VastaaPoista
 36. "normikansalaiset antavat ihmisten vapaasti muodostaa mielipiteensä eivätkö oikopäätä ryntää nimittelemään niiden esittäjiä tyhmiksi ali-ihmisiksi"

  Korjaus: En ole nimitellyt ketään tyhmiksi ali-ihmisiksi. Tekstin tulkinnat ovat tulkitsijan omasta päästä.

  Mutta, tietynalaisista ajatuksista ja íhmiskäsityksistä mm homoneekeri huuteluineen en vain pidä. Sinä saat, Vanha Erkki, hengitellä ihan rauhassa happea mistä pullosta vain haluat, etenkin jos moderni tai jopa perussuomalaisten kavahtama postmoderni ihmiskuva aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai herättää pelkoa.

  VastaaPoista
 37. Ja komppaan pitkälti sitä mitä AnuH tuossa edellä sanoi.

  VastaaPoista
 38. Elegia, ehkä persujen puolustaminen johtuu siitä, että vaikka tässä blogissa ei olisikaan niin kovin kauheasti persujen päälle hyökätty, niin kyllähän heidän ympärillään on nyt kaikenlaista kauhistelua paljon noin yleensä ottaen.

  Persuja vastaan pitäisi mielestäni argumentoida asiaperustein, eikä nostattaa pelkkää moraalista tuohtumusta tai surua, jota tuntuu olevan paljon liikkeellä.

  Vastenmielisiä aatteitakin pitäisi tutkia ja ymmärtää, koska ne eivät katoa moraalisella tuohtumuksella.

  Anun kommentista nappaan sen verran kiinni, että minusta on ihan tervettä huomata miten olematonta ihmiskunnan edistyminen on tällaisissa kysymyksissä. Osataan kyllä kännyköitä tehdä, mutta se tietämyksen laji, jonka avulla opittaisiin elämään ihmisiksi, ei lisäänny. Kysymyksessä on ongelma, jota kirkko kutsuu perisynniksi. Ja Waltarin toteamus ihmisen muuttumattomuudestakaan ei tainnut olla hänen oma keksintönsä.

  Kiitoksia myös Vanhalle Erkille ja Hirliille, en osaa ottaa kantaa Hakkaraiseen, koska häpeä kyllä, minulta ovat menneet hänen kommenttinsa niin kuin moni muukin asia ohi viime päivinä. Olen siinä mielessä persujen hengenheimolainen, että kun on tuli oman perseen alla, ei huomaa seurata valveutunutta yhteiskunnallista keskustelua kovin tarkasti. (Suomennos: on siis ollut stressiä projekteissa)

  VastaaPoista
 39. En kuulu persujen äänestäjiin, mutta minua kummastuttaa puolueen demonisointi. Aivan kuin he tekisivät suurenkin synnin ajattelemalla eri tavalla joistain asioista kuin jotkut muut. Haloo: Suomessa on perustuslain takaama ajatuksen- ja sanan vapaus. Siitä kannattaa pitää kiinni, vaikka joku lähimmäisemme ajattelisikin ,eodän mielestämme hiukan tyhmästi.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 40. No eikös se ajatuksen- ja sananvapaus koske meitäkin, joilla on mielipiteitä noista tietyistä ääripersuista. Vai yhteen suuntaanko se oikeus vaan kulkee?

  VastaaPoista
 41. En ymmärrä.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 42. Minua ei kummastuta persujen demonisointi, mutta pidän sitä huonona asiana, koska se vain tuo lisää tuulta persujen purjeisiin. Tämän syvempään ei ajatus nyt yllä punaviiniputelin jäljiltä.

  VastaaPoista
 43. Tasan tarkkaan noin, Kirsti!
  Kuohuviinipullon jälkeen.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 44. "Haloo: Suomessa on perustuslain takaama ajatuksen- ja sanan vapaus."

  Näin on, kippis ja skål sille ! Se on hyvä ja erinomainen asia. Persukriittisenä ihmisenä aion jatkossakin ilmaista sen mitä ajattelen t i e t y i s t ä asenteista ja tietynlaisen "itseilmaisun" tukemisesta. Mistään demonisoinnista ei omasta puolestani ole kyse.

  Ihminen saa ajatella aivan mitä tahansa, mutta omat oikeudet päättyvät siinä missä toisen oikeudet alkavat. Se raja kannattaa tuntea tai tietää.

  Kippis vaan hengitystä helpottaville nesteille ja ajatuksille!

  VastaaPoista
 45. Kirsti, kauhistelua olen nähnyt, sen myönnän. Mutta pitääkö se sotkea joka paikkaan?

  Voiko tässä kirjoittaa enää mistään politiikkaan liittyvästä, jos aina ilmaantuu jostain joku, joka kokee missiokseen puolustaa persuja – siis ihan vain ”varmuuden vuoksi”?

  Persujen ongelma lienee yksittäiset sooloilijat, jollainen se Hakkarainenkin on. Tuossa erittäin viihdyttävä video hänen taidoistaa esittää diplomaattisesti mielipiteitään :D

  http://www.youtube.com/watch?v=iTSKLyp2ZV8&feature=related

  Minä en äänestäisi tällaista ihmistä tämän videon perusteella, vaikka olisin samaa meltä hänen kanssaan.

  Mutta onneksi kullakin on se yksi ääni ja sen saa käyttää, miten haluaa. Katsotaan, mitä tulevat tulevat neljä vuotta tuovat tullessaan: eihän sitä tiedä, vaikka nyt saataisiin sitä kaivattua muutosta ja jämäkkyyttä.

  Ja ettei joku leimaa minua persuvihamieliseksi, laitetaan vielä linkki tähän persuherraan:


  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/tama-psn-kansanedustaja-piti-lupauksensa---lahjoittaa-kaikki-palkkansa-hoitotyohon/art-1288387367498.html

  Itse en ole persujen kannattaja (heidän aatteensa ja arvonsa on pääasiassa kohtalaisen kaukana omistani), mutta näillä mennään nyt. Ja kaipa muillakin on oikeus kertoa mielipiteensä, kuten täällä jo kommenteissa joku totesi, kuin vain persujen kannattajilla. Molempiin suuntiin se mielipiteen- ja sananvapaus kulkee.

  VastaaPoista
 46. Voi pyhät pyssyt kuinka vaikeaa on kirjoittaa niin, että sen kaikki ymmärtäisivät samalla tavalla.
  Minulla ei ole mitään missiota puolustaa persuja, tuskin Kirstilläkään. Persut pärjäävät vallan hyvin ilman meitäkin.
  Katsoin Suomen Kuvalehdestä uusien kansanedustajien nassut ja esittelyt. En huomannut kenelläkään sarvia, nuolipäistä häntää enkä kavioita. Havaintoni viittaa siihen, että he kaikki - myös persut ovat ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä.
  Äänestäjätkin ovat yhtä tavallisia ihmisiä. Jos tavalliset ihmiset äänestävät tavallisia ihmisiä eduskuntaan ei siitä minusta pitäisi pelihousujaan repiä.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 47. Mainittakoon, etten minä ole kertaakaan ajatellut, että Kirstillä olisi mitään missiota persuja vastaan. Pikemminkin kommenttini oli osoitettu muutamiin muihin kommentteihin, joita täällä on esitetty.

  En tiedä, kuka täällä on pelihousuja repimässä. Kiihkeimmät kommentit tuntuvat tulevan persujen puolustajilta, vaikka Kirstin lyhyt kirjoitus ei edes koskenut VAIN persuja. Sitä siis ihmettelin.

  VastaaPoista
 48. Arkiporinaa-blogissa kanssatipu Paula Eskola kertoo kirjoistasi. Huomasitko?

  VastaaPoista
 49. Kiitos vinkistä mm!

  Elegia, kiitos linkeistä. Mitä ilmeisimmin persut ovat asia, joka kuohuttaa, siksi keskustelu saa herkästi kipakoita sävyjä. Tarvittaisiin itse asiassa sellaisia kirjoituksia, jotka oikeasti avaisivat persujen aate ja arvomaailmaa. Kun joku hölö puhuu "neekereistä" ja toiset ovat järkyttyneitä ja levittelevät tyrmistyneitä viestejä ympäri facebookia, voi mennä ohi moni muu persuihin liittyvä paljon vakavampikin kysymys.

  Vanha Erkki, persujen menestys varmaan ilmentää jotain syvällistä myllerrystä joka on menossa. Erilaiset arvomaailmat ja ihmiskuvat ottavat mittaa. Siksikin tässä ehkä välillä vähän kiihdytään. Ideat ovat kuin ovatkin liikkeelle panevia voimia, ei pelkkä markkinatalous. Ehkä sen voisi nähdä jopa myönteisenä asiana...

  VastaaPoista
 50. Oltakoon vaalituloksesta mitä mieltä tahansa ainakin se on tuonut politiikan takaisin politiikkaan ja myös palauttanut kansalaisten kiinnostuksen politiikkaa kohtaan. Päättäjät ovatkin saaneet häärätä liian kauan vain markkinoiden ehdoilla.
  Hakkaraiset ja kumppanit ovat persujen vaalivoiton pintakuohua, joka tasoittuu aikanaan kuin vaahto olutlasissa. On hiukan aikaista tuomita koko porukkaa vain muutaman "neekeriukon" takia. Tarkoitan, että eihän kokkareitakaan sanota puolueena "sukupuoliorientoituneeksi" vaikka eräs kuuluisa kokkari niitä tekstiviestejä viihdealan naispuoliselle työntekijälle lähettelikin. Eikä ruotsalaisia sanota töissä nukkujiksi, vaikka ministeri Thors eduskunnassa komeat nokkaunet vetäisikin.
  Jokaisella puolueella ja jokaisella ihmisellä on omat luurankonsa kaapissaan.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 51. Kirsti näköjään ehti minua ennen. Olen samaa mieltä ideoiden voimasta. Kun katsoo vaikka Helsingin leipäjonoa tulee ajatelleeksi, että heidänkin hyväkseen idea tai kaksi ei olis pahitteeksi.
  Ja kun ideat sinkoilevat, eivät kaikki voi olla tyytyväisiä. Syntyy keskustelua, joka on vähän helkkarin hieno asia.
  Pohjois-Afrikassa näkee käytännössä, mitä merkitsee, kun kansan ei anneta vapaasti ilmaista tahtoaan. Meilläkin on ilmeisesti keräytynyt patoutunutta muutoshalua, joka onneksi purkautuu vaaleissa eikä kaduilla. Tai onhan meilläkin marssittu, mutta asialla olivat kaiketi "vanhat puolueet", eivät vaalivoittajat.

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 52. Onko joku tuominnut täällä koko porukan? Ei käsittääkseni. Itsekin kirjoitin aiemmin "Persujen ongelma lienee yksittäiset sooloilijat, jollainen se Hakkarainenkin on".

  Ja toki näitä sooloilijoita on muissakin puoleissa - ihan niin kuin rikosrekisteriä löytyy muunkin puolueen jäseniltä kuin vain persuilta, kuten lehtijutustakin käy ilmi. Ilmeisesti sitä ei vain olisi sanonut sanoa "ääneen", koska joku oli heti luulemassa, että persuja sorsitaan. Ihan samaa kritiikkiä saavat kuin suuret puoleet ovat aina saaneet.

  VastaaPoista
 53. On tää Kirstin ploki aika jännittävä keskustelu- ja kommenttimylly, muuta en nyt osaa sanoa.

  VastaaPoista
 54. Jaa, nyt kun persuista on tullut iso puolue, niin nythän sitä vastaa saakin esittää kansalaisrgumentteja heistä ja heidän politiikastaan. Se on tärkeä osa politiikkaa; kansalaisten kannanotot, mielipiteet, arvostelu.

  Ja tietenkin tarkkailla heitä ja heidän toimiaan.

  Leipäjonokeskustelu on kiintoisaa. Kun Hgissä Hurstin piste joutunee muuttamaan Kalliosta (ehkä parempiin tiloihin) se herättää ihmiset puolustamaan niitä, mutta ihmisiä lainkaan puhuta se että niitä tarvitaan näin varakkaassa valtiossa. Hursti on moneen kertaan sanonut ettei näin saisi olla tässä maassa, eikä myöskään niin että vapaaehtoiset ja kansalaisjärjestöt jakavat leipäapua kansalaisille. Yhteiskuntamme pitäisi olla sellainen, ettei niitä tarvittaisi.

  p.s elegia, ei minustakaan täällä kukaan ole tuominnut kaikkia persuja.

  VastaaPoista
 55. Hirlii kirjoitti asiaa. Mitä suurempi puolue sitä enemmän se vaatii peräänkatsomista. Puolueen äänestäjät varmaan huolehtivat myös siitä, että eduskunnassa tehdään muutakin kuin kaivellaan nenää.
  "Neekeriukkojen" jahtaajien motiiveja en kuitenkaan oikein ymmärrä. He eivät ilmeisesti tunne edes viestinnän alkeita. Herra Hakkarainen, josta ei tähän asti kukaan Suomessa tiennyt mitään on nyt tuttu nimi joka torpassa. Hänen kotimaakuntansa valtalehti teki miehestä kolmen sivun jutun! Seuraavissa vaaleissa herra Hakkaraisen tarvitsee sanoa vain että "ukko" ja läpimeno on varmaa.
  Tällä siis vain tarkoitan sitä, että media-ajojahtien järjestäjät ampuvat helposti omaan jalkaansa.
  Nämä mediajahdit menevät myös usein tahattoman huumorin puolelle. Matti Vanhasen lautakasa oli surkuhupaisa juttu, samoin Ike Kanervan tekstiviestit. Jos köyhien leipäjonoista kirjoitettaisi yhtä paljon, niihin ehkä löydettäisi ratkaisu.
  On tosiaan uskomatonta, että tässä maassa pitää seistä ulkona nöyryyttävässä jonossa jotta saisi ruokaa kitapurjeen taakse. Olen tosin kuullut väitettävän, että jonossa on myös "köyhiä", jotka jättävät katumaasturinsa parin korttelin päähän ja kävelevät kurjan näköisinä jakelupisteeseen. Onhan meitä joka junaan.
  Toivottavasti keskustelu leipäjonoista menee mediassa ohi Tuksu Tukiaisen lemmenhuolien. Eihän tuollaista saa Suomessa suvaita! En siis tarkoita Tuksua vaan leipäjkonoja.
  Olisi myös aika, että keskustelu maahanmuutosta ja maahanmuuttajista löytäisi asiallisen uoman.
  Luen netin kautta monia lehtiä ja mielestäni tähän asti paras mamu-aiheinen juttu ilmestyi Lappilainen-nimisessä lehdessä. Juttu kertoo pienen Lapin kylän ainoasta somalialaisesta. Hän saa rahaa 470 euroa kuussa, josta kolmasosa menee perheelle Afrikkaan.
  Juttu ei paisuttele eikä säälittele, kertoopa vain asiat somalialaisen omin sanoin. Lukekaapa! Täällä on osoite: http://www.lappilainen.fi/

  Vanha Erkki

  VastaaPoista
 56. Menkää kuule Hgin Myllypuron leipäjonoon, niin tasan tiedätte, että sinne ei kukaan kaupunki- maasturin omistaja mene. Kävin kerran. Jonotin noin neljä tuntia särkevillä jaloilla, oli tosi kuuma päivä.

  Tarjolla oli vehnäjauhoa ja makaronia, vanhaksi mennyttä leipää ja jogurtteja, jotka olivat olleet lämpimässä liian pitkään ja nahistunut ruukkusalaatti. Jogurtteja, leipää ja salaattia en uskaltanut syödä, makaronit ja vehnäjauho kävivät sentään. Köyhä ei varmaan saisi nirsoilla, mutta sairas, jo valmiiksi tulehdussairauden omaava ei voi riskeerata vanhalla ruoalla. Sairastaminen se vasta kallista onkin.

  Ihmettelin, miksi sellaista paskaa suoraan sanoen köyhille annetaan. Onko se enää eettistä? En ole uskaltanut asiaa arvostella, kun kumminkin nekin vähät voivat olla joillekin tärkeät.

  Sääliksi vaan käy, jos mummot ja papat syövät vanhaa ruokaa, ja sitten on ripulia ja vaikka mitä. Onko hyöty sitten millainen?

  En osaa sanoa, millaista on Hurstin jakama ruoka tai Pelastusarmeijan ja tuosta Myllypuron keikastanikin on aikaa.

  Sekin oli minusta hurjaa, että köyhät ja mahdollisesti sairaat siellä seisoivat jonossa. Mun reumasilla jaloilla ei kyllä kauaa jaksa seistä, tai palautumiseen menee monta päivää, ja särkytabuja kuluu.

  Ihmettelen, että Suomen kaltasessa maassa tarvitaan leipäjonoja. Kohta on suomalaisetkin kerjuulla kadulla, tavallaanhan leipäjonotkin ovat kerjäämistä. Köyhillä ei ole pian enää varaa elää! Apua!

  -Pirjo-

  VastaaPoista
 57. Hei Pirjo! Kiitos kommentistasi.

  Minustakin on käsittämätöntä, että Suomen kaltaisessa maassa tarvitaan leipäjonoja, mutta parin viime vuosikymmenen politiikka on tietoisesti ajanut tuloerojen kasvattamista. Mitä on tilattu, sitä on myös saatu. Keskeistä näiden vuosikymmenien politiikassa on ollut vaihtoehdottomuus. Kaikki talousratkaisut on tarjottu kansalla siinä paketissa, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Demarit ovat olleet kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla näitä viimeisiä oppositiovuosia lukuunottamatta. Vasemmistoliitto ei ole kyennyt tarjoamaan uskottavaa vaihtoehtoa kansalaisille, eikä näin ollen kasvattamaan suosiotaan. Kansan tyytymättömyys kanavoituu nyt persuihin.

  Minua hämmästyttävät ne kirkassilmäiset ihmiset joille persuvyöry tuli yllätyksenä. Mutta samat ihmiset ovat tietenkin yllättyneet myös siitä että kun perusopetuksen luokkakokoja kasvatetaan ja erilaisia tukipalveluja heikennetään, lapset oppivat huonommin ja oireilevat enemmän, ja kun perusturvaa heikennetään, leipäjonot kasvavat. Voi ihme, että tämmöistä tapahtuu, he tuntuvat ihmettelevän, aivan kuin ei osattaisi laskea 1+1.

  Mutta siis persuille riittäisi tässä maassa töitä ilman muukalaisvainoakin. Toivon, että heidän politiikkansa keskittyisi oikeisiin asioihin, ja pelkään että keskustelun eskaloituessa neekeriukkoineen mopo karkaa, ja pääasiat unohtuvat.

  Ja Vanhalle Erkille, entäpä jos onkin niin, että Hakkaraisten saama suuri julkisuus on ihan tarkoituksellista. Kun kaikki kohisevat neekeriukoista jää moni tärkeämpi asia ilman huomiota. Mikä taas epäilemättä sopii joillekin tyypeille oikein hyvin.

  VastaaPoista
 58. Jos Suomesta saadaan edellisen laman aikoihin syntyneet leipäjonot loppumaan seuraavan neljän vuoden aikana, niin ... niin nostan kesähattuani (siinä on sentään lieri).

  Noin se kaava kulkee, kuten kirjailit Kirsti.

  Mutta Zykken puhe överiksi paisuneista, kohtuuttomista ja loputtoman ahneista suomalaisista raharikkaista, herätti jopa minussa ajatuksen että nyt ehkä saattaa tapahtua jotain myönteistäkin kun kokeneen kokoomuspoliitikon suusta tulee suurpääomakritiikkiä. No, kansan ääni kun kuuluu, niin kansaa täytyy lepytellä. Nähtäväksi jää, moni asia. Neljässä vuodessa saattaa koko Eurooppa näyttää ihan toiselta, mene ja tiedä.

  VastaaPoista
 59. Kylläpä nyt menevät ajatukset yksiin. Kun neekeriukko pompahti julkisuuden taivaalle mietiskelin minäkin itsekseni, olisiko kokoomuksen ja ruotsalaisten sylikoira Biaudet pantu tahallaan asialle. Suuntaamalla kaikki huomio neekeriukkoon häivytettiin Zykken puhe kokonaan kuulumasta, samoin näkymät leipäjonoihin, Portugal-huijaukseen ja muihin sekoiluihin.
  Mainitsinkin tästä parille tuttavalle, jolloin he arvelivat säälivän näköisinä minun liittyneen "salaliittohörhöihin."
  Salaliittoja tai ei, niin neekeriukko-kohu sopi loistavasti kokoomuksen piirustuksiin. Ehkä siellä laskettiin, että kun meillä on nämä jääkiekkokisat ja idolskin vielä samaan aikaan niin ihmiset eivät viitsi enää politiikkaa ajatella. "Leipää ja sirkushuveja" tarjosivat jo Rooman valtiaat pitääkseen kansan hiljaisena. Ja nyt siis ihmiset seisovat jalat kipeinä jonossa odottamassa leipää ja iltaisin katsovat idolsia. Jonossa aika kuluu paremmin kun voi haukkua sitä Hirveää Hakkaraista...
  Hirlii oli varmaan oikeassa ervellessaan Zykken puhetta vain kansan äänen lepyttelyksi. Jotain populistista piti kokkareiden keksiä ja se tuli nyt siinä. Jos joku nyt uskaltaa tosissaan ehdottaa, että Fortumin johtajien palkkoja alennetaan 1,2 prosenttia niin kokkareiden päämajasta vastataan, että "se nyt oli Zykken yksityisajattelua eikä edusta puolueen virallista kantaa."
  Kuten Hirlii arveli Eurooppa saattaa tosiaan olla neljän vuoden kuluttua eri näköinen. Kreikka, Portugali ja mahdollisesti Espanjakin ovat matkalla kohti konkurssia. Kenties pieni Suomikin päsee veloistaan samalla konstilla.
  Ehditkös, Kirsti lukea sitä Lappilaisen juttua? Siinä on tarina, joka tarjosi vain kysymyksiä ei lainkaan vastauksia.
  Yksinäinen musta mies keskellä Lapin korpea, ei ystäviä, ei kielitaitoa, ei ammattia, ikkunat visusti peitettyinä tekee tunkkaisessa yksiössään vatsalihasharjoituksia. Yksiössä ei ole televisiota, radiota tai nettiä. Harrastuksia miehellä ei ole. Hänen perheensä sinnittelee Keniassa pakolaisleirillä. Ikävä on. Omaa kieltä haluttaisi puhua, mutta Lapista ei enää pääse pois.
  Ja joku sanoo, ettei pakolaispolitiikassamme ole mitään parantamisen varaa!

  Ps. Käytin jutussa "neekeriukko" sanaa ilman lainausmerkkejä, mutta se ei tarkoita, että halventaisin mitään rotua tai kansaa. Käsittääkseni "neekeriukko" on jo samanlainen käsite kuin vaikkapa "Heteka". Sanaa voi siis asiallisissa kommenteissa käyttää joutumatta siitä oikeudelliseen vastuuseen.
  Niin ainakin toivon.

  idem

  VastaaPoista
 60. Vai vetääkö Portugali ja Kreikka ja Espanja Suomen mennessään? Sitä olen ihmetellyt, että kuinka voi olla mahdollista, että Portugali on konkurssikypsä vaikka pankkiholveista löytyy kultaharkkoja moninkertaisesti siihen nähden mitä Suomen valtiolla? Onko meitä todella kusetettu oikein kunnolla kuten Timo Soini vaikuttaa sanovan? Vai voisko olla noin, että myös me pääsisimme veloistamme noin vain?

  VastaaPoista
 61. Idem, tässäkin blogissa keskusteltiin jokin aika sitten kotouttamisesta. Minäkin olen huomannut, ettei se ole ihan putkeen mennyt. En ole vielä ehtinyt lukea tuota juttua, luen sen kyllä, mutta juuri nyt on ihan kauhea työkaaos, josta yritän selviytyä. Vähän toistaitoisesti pystyn osallistumaan tähänkin keskusteluun, juuri nytkin tulee astudiossa jotain noihin tukipaketteihin liittyvää, mutta minä tässä vain yritän vääntää indsignilla lehti-ilmoituksia.

  Hirlii, kyllä mulla on se ajatus, että kusetettu on. Mutten tiedä onko Soinilla ne parhaat lääkkeet.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!