perjantai 27. toukokuuta 2011

Rahan tuloa ei voi estää, vaikka LukuVarkaus taisi mennä ohi

Kun tänään palautin kirjoja kirjastoon, kiertelin lastenkirjojen joukossa ja mietin mitä seuraavaksi lukisin. Hyllyt olivat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia kirjoja. Sitten tajusin yhtäkkiä, että LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinto on varmaankin jo ratkennut. Asia julkistetaan kesäkuun puolivälissä, mutta totta kai lapsiraati on tehnyt jo tehtävänsä. Koska en ole kuullut palkinnosta mitään, veikkaan että joku muu on vienyt potin. Masennuin sen verran, etten lainannut yhtään kirjaa.

Veikkaan, että Reeta Aarnion kirja voittaa. Lyödäänkö vetoa?

Kun tulin kotiin, huomasin että Wsoy oli muistanut minua kirjeellä. Koska viime aikoina Wsoy on niittänyt mainetta kirjojen massatuhon organisoimisella ja kirjailijoiden hengentuotteita on pistetty makulatuuriksi ihan urakalla, oletin saavani viestin, jossa kerrotaan, että varastoihin lojumaan jääneet teokseni pistetään myllyyn. Mutta ei sentään. Seitsemän vuoden takaista Sisu Tähtistä ja kohtalokasta sambaa oli viime vuonna myyty 187 kappaletta ja siitä hyvästä minulle maksettiin 277 euroa puhtaana käteen. Milläs minä nyt nämäkin rahat saan kulumaan.

Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Hymymerkki kommentoi viimeistä lausettasi.

  VastaaPoista
 2. Onnea iloisesta postista! Sehän on loistavaa että noinkin "vanhaa" kirjaa on myyty yhä, semminkin kun siellä sun täällä valitellaan että kirjan elonkaari kestää nippanappa vuoden :)
  Jukra, jos olisin sillä suunnalla niin tuommoisen jatkuvan rahantulon kunniaksi saisit kyllä tarjota mulle lasillisen Hempassa :D

  Ja jos kesäkuun puolivälissä vasta LukuVarkaus julkistetaan, ei voittajalle välttämättä ole vielä ilmoitettu, vaikka valinta oliskin jo tehty. Mä ainakin pitelen täällä sulle yhä peukkuja!

  VastaaPoista
 3. Anu, teepäs kesälomamatka Turkuun, niin pistetään rahat sileäksi Hempassa! Ai, meinaatko niin, ettei vielä olisi kerrottu voittajalle. No veikkaan silti Aarniota.

  Anna, ymmärsin. Onhan toi summa aika liikuttava.

  VastaaPoista
 4. Anna Amnellin hymiö tarkoittaa viimeistä lausettasi: Milläs minä nyt nämäkin rahat saan kulumaan. Selventää Salme

  VastaaPoista
 5. Nyt ei enää ole kulutusongelmaa, kuten hyvin tiedät.

  VastaaPoista
 6. Ilman muuta kiepahdan Turussa kesän mittaan! :)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!