perjantai 19. elokuuta 2011

Murskana taas, mutta näillä mennään

Kirjailijavieraiden haaliminen on oikeastaan kamalaa, koska joudun nyt katselemaan toisesta vinkkelistä sitä prosessia, jossa valitaan että kuka olisi kiinnostava ja edustava kirjailijavieras, ja kuka ei.

Minusta on tuskallista jäädä itse seinäruusuksi, kun kiinnostavia persoonia kutsutaan esiintymään. Mutta vielä tuskallisempaa minusta on valita, että ketä pyydän, ketä en. Näin siitäkin huolimatta, ettei kesäyliopiston kirjailijavieraana esiintyminen ole kirjailijalle mikään rahasampo.

Ja muuten. Tilasin Terhi Rannelan Kirjoita nuorille oppaan, koska tankkaan nyt materiaalia johdantoluentosarjojani varten. Huomasin, että olen suurin piirtein ainoa säännöllisesti julkaiseva kotimainen nuorille kirjoittava kirjailija, joka ei ole millään tavalla mukana kirjassa. Käykö vähän itsetunnon päälle, mitäs luulette.

Ps.

Ristiaallokko oli oli arvioitu Saunaihossa.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. No et tosiaankaan ole ainoa :) Miltähän niistä muista tuntuu, jotka ei Terhin kirjassa esiinny, kun et edes muista heidän olemassaoloaan ;)

  Mutta, seriously, Terhin kirja on todella hyvä, paitsi kirjoittajille myös meille opettaville. Oon lainannut sieltä nytkin kurssilaisilleni pari kivaa harjoitusta :)

  VastaaPoista
 2. Joo, hyvä että tämmöisiä tehdään, koska itse esim. en millään keksi mitään harjoituksia. Muilta vaan varastelen minkä kerkeän. Kukas sieltä puuttuu sitten? Sinä ainakin olet.

  VastaaPoista
 3. En mä ulkoa muista :D Eikä oo kirjakaan nyt käsillä... Mutta olikos esim. Kalle Veirto mukana? Taina Haahti? Ei nyt kumminkaan ole kaikki muut paitsi Kirsti E, kyllähän Suomessa on iso liuta nuortenkirjailijoita.

  VastaaPoista
 4. No kylläpä nyt helpotti;-)
  Ei vaan, siis pointti on se, että minusta on yhtä hankala poimia isosta joukosta muutama, kuin kestää se että olen itse jossain isossa joukossa odottamassa josko joku mut poimii. Normaali ihmisestä kaikki tällainen on ihan kakunpalaan verrattivassa oleva juttu, mutta siis mua ahistaa.

  VastaaPoista
 5. Minä olen tottunut siihen, että minua ei mainita missään kirjoissa (pari kolme poikkeusta on). Minua ei ole edes nimeltä mainittu paksussa suomenkielisen lastenkirjallisuuden historiassa. Kun kysyin, miksi ei, yksi sanoi: NN:hän kirjoitti tyttökirjoista, ja NN sanoi, ettei ehtinyt perehtyä 90-lukuun. Olin kuitenkin lähettänyt hänelle hänen silloisen virkansa vuoksi aikaisemmin kaikki 90-luvun kirjani. Kai ne menivät paperikeräykseen. Uhkasin elää niin vanhaksi, että tulevat uudet tuulet ja uudet kirjoittajat. Saa nähdä onnistuuko. :)

  Onneksi olen opiskellut kirjallisuudenhistoriaa ja tiedän, että kaikki tuollainen on vain pintavaahtoa. Aika punnitsee kirjat.

  VastaaPoista
 6. Aika punnitsee kirjat, mutta mitäpä jos kirja siinäkin puntarissa havaitaan köykäiseksi. No tämä ei varmaan koske sinua. Ja siis ei tarvitse nyt tähän sanoa mitään kannustavaa.

  VastaaPoista
 7. Minunkin on pakko tulla kommentoimaan. Taustalla ei ole mitään salaliittoa. Sinä olisit ollut yhtä hyvä kirjaan kuin kuka tahansa muukin. :) Kirjassa on vain murto-osa niistä kirjailijoista, jotka ovat Suomessa tällä hetkellä aktiivisia. Moni myös kieltäytyi vastaamasta.
  Valitsin mukaan - itsekkäästi ja subjektiivisesti - sellaiset kirjailijat, joiden tuotannon tunsin sillä hetkellä kaikkein parhaiten.

  VastaaPoista
 8. No vaikeahan sitä on ihmiseltä kieltää oikeutta valita kirjoittamaansa kirjaan mieluisat haastateltavat tosiaan. Ehkä tästä vielä toivutaan.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!