maanantai 5. elokuuta 2013

Unohtumaton unohdus

Helsingin sanomat osoitti kulttuuritahtoa ja julkisti listan syksyn Lastenkirjoista. Johannes ja Jura keikkuu siellä mukana.

Kirja sai alkunsa, kun istuin kahvilassa odotellen palaveriin yhteistyökumppania, joka ei tullutkaan. Kun soitin hänelle ihmetellen missä hän viipyy, hän kertoi unohtaneensa minut.

Vaikka tilanteeseen ei liittynyt dramatiikkaa, kumppanin unohdus ruopaisi pintaan jotain sielun pohjamutaa. Olin aikaisemmin päivällä lukenut pienen pojan tarinan dinosauruksesta, jota kiusattiin. Nämä asiat jollakin tavalla yhdistyivät mielessäni. Mieleen tuli, että entä jos kaupungissa asuisikin vielä yksi dinosaurus, jota kukaan ei näe, koska dinosaurusten uskotaan kuolleen sukupuuttoon.

Yleensä en kirjoita kahviloissa, mutta silloin kirjoitin kymmenkunta liuskaa käsin ja koko kirjoittamisen ajan kyynelet valuivat silmistäni. Eläydyin niin vahvasti yksinäisen dinosauruksen kohtaloon.

Tuosta mönkään menneestä palaverista kului miltei vuosi, ennen kuin minulla oli tilaisuus palata tekstiin. En tiedä onko tämä kiinnostava tarina, mutta niin tämä kirja sai alkunsa.

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon. Lapset pitävät yleensä dinosauruksista.Uskon, että kirjastasi tulee suosittu.

  Hesari on laittanut yleensä nuortenkirjat kivasti esille, jopa minunkin kirjojani, vaikka julkaisen harvoin. Tänä syksynä taitaa jäädä uusi kirjani pimentoon, kun julkaisen sen BoD:n kautta. Uusi kokemus.

  VastaaPoista
 2. Tarina oli kiinnostava! Minusta on aina kiva kuulla miten kirjat saaneet alkunsa.

  VastaaPoista
 3. Koskettava syntytarina :) Kuulostaa tosi ihanalta kirjalta!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!