keskiviikko 18. elokuuta 2010

ähky

Kaveri haluaa, että kirjoitetaan kesäteatterinäytelmä. Sellainen hauska, jossa on rakkautta ja hassuja käänteitä. Minulla on monta vuotta ollut mielessä kohtaus, jossa sauna räjähtää, nyt sen voisi ujuttaa tuohon näytelmään. Hänellä on kuulemma jo tilaajakn näytelmälle, mutta siis riskipeliähän tuollainen aina on.

Majavakirjakin pitäisi kirjoittaa uusiksi. Nuorentaa kohderyhmää, ravistaa tylsä realismin viitta hartioilta ja pistää vähän fantasiaa peliin. Reetta-kirjan kuvittajan kanssa voisi jatkaa yhteistyötä, tosin hän ei vielä tiedä tätä. Mutta näen silmissäni söpön kuvan majavanpesästä. Minulla on monta vuotta ollut puuhellan päällä kuparikattilassa majavan järsimä rungonkappale, ikään kuin muistuttamassa.

Teoksella on suuri scifi- ja fantasia kirjoituskilpailu meneillään, se tulee varmaankin olemaan suosittu. Olen vähän pohdiskellut osallistumista. Scifi ja fantasia muuten ovat viihdekirjallisuuden niitä genrejä, jotka ovat niin hyväksyttäviä, että niitä melkein pidetään ihan normaalina kaunokirjallisuutena, jonka lukemista voi suositella kenelle tahansa, joka haluaa harrastaa kirjallisuutta tositarkoituksella.

Sitten on tietysti minun Eksyneet näkevät unia kirjani, jonka pitäisi nähdä päivänvalo 2011, ja joka vaatisi vielä monenlaista säätöä, sitäkin varten pitäisi löytää jostain aikaa.

Globaalia runoprojektia pitäisi jatkaa maahanmuuttajanaisten kanssa. Marraskuuhun mennessä pitäisi antaa kulttuurirahastolle selvitys apurahan käytöstä. Vielä hirmuisemman vankilan harjoitukset alkavat, ja olen luvannut osallistua prosessiin ja säätää käsikirjoitusta näyttelijöiden mukaan. Ensi-ilta on keväällä 2011. Tuntuu, että jotain muutakin hommaa olisi.

Olenko todella työteliäs, vai kuvittelenko vain? Jossain välissä pitäisi ehtiä olla Sam Body Plays hankkeen tiedottaja, sekä suorittaa markkinointiviestinnän ammattitutkinto. Veikkaan, että jokin homma jää vähän huonolle hoidolle.

Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. Sinulla on kivoja kavereita, kun houkuttavat mukaan erilaisiin projekteihin. Jotkut mainitsemistasi töistä vaikuttaivat jotenkin tutuilta. Hyvä kun laadit luettelon hiomista vaativista hankkeista. Minäkin näen silmissäni hienon majavanpesän, jossa on ruokahuone, makuuhuone ja lastenhuone. Vain kirja sen ympäriltä puuttuu.

  VastaaPoista
 2. Normaali-ihmiset viettävät kaverien kanssa vapaa-aikaa, mutta minä teen töitä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, vaikuttaa siltä, että olet todella työteliäs...

  VastaaPoista
 4. Yllättävän paljon päiviin mahtuu silti hetkiä jolloin istun käsi poskella, tai torkahtelen sohvalla.

  VastaaPoista
 5. Kirjoitatko myös kovaa scifiä!? Vai ajattelitko fantasioida jotain suippokorvaisista peikoista?

  VastaaPoista
 6. En minä mitään kovaa scifiä kirjoita, pehmeää korkeintaan. Suippokorvaiset peikot jätän rauhaan, niin suloisia kuin ovatkin.

  VastaaPoista
 7. Onhan tuossa hommaa... Minä karsastan scifiä ja fantasiaa. Pitäisi kaiketi opetella lukemaan sitäkin sarkaa, niin voisin päästä asenteestani...

  VastaaPoista
 8. Sieltäkin lokerosta voi yrittää poimia kirjoja, jotka sopivat itselle. Minäkin olen enemmän sellainen crossover-tyyppi kuin varsinainen genre-ihminen.

  VastaaPoista
 9. minun mielestäni hömppä on enemmän kirjallisuutta kuin scifi ja fantasia! Scifi ja fantasia asettuvat minun (rajoittuneessa) maailmassani pikemminkin elämäntapaufojen opintomateriaaliksi kuin kirjallisuudeksi, kun taas hömppä on sentään kunnon lukemista eikä mitään sellaista joka vaatii pykäämään päähänsä ne suipot peikonkorvat ja viettämään aikaansa ufohavaintoja laskeskellen.

  Tästä saan kyllä vielä nenilleni: poikaseni sekä fanittaa että itse tuottaa kyseistä lajityyppiä...

  VastaaPoista
 10. Voi Marika, olisipa enemmän kaltaisiasi ihmisiä, ja kunpa he pitäisivät enemmän ääntä näkemyksistään...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!