torstai 3. marraskuuta 2011

Ideoista ei ole pulaa

Pääsin Espoon seurakunnan lehden uutisen osaksi. Kerrankin saan antaa TOIMITTAJALLE täydet pisteet siitä, että hän on tehnyt toimitustyötä ja osannut pukea soperteluni suhteellisen selväjärkiseen muotoon.

***
Anu kirjoitti eilen Kiilaajista. Siis siitä, miten kirjoittaja yhtäkkiä keksii jonkin ihmeellisen kirjoitusidean, joka uhkaa ohittaa käynnissä olevan kirjoitustyön. Ja kuinkas kävikään. Aamulla kun piti ryhtyä kirjoittamaan, uusi idea kiilasi mieleen. Se on yllättävän ärsyttävää, koska pitäisi jaksaa täpöllä tehdä sitä hommaa minkä on jo aloittanut, mutta mieltä polttaa tämä uusi idea.

Tänään olisin periaatteessa voinut keskittyä kirjoittamaan kauan kesken ollutta romaaniani. Sen sijaan pääni täytyy ruusunpunaisista unelmista tähän uuteen kirjaideaani liittyen.

Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. Oi kiilausten kiilaus :) Mulle ei ole tullut aikakausiin kiilaa. Eikä toivottavasti juuri nyt tulekaan, kun tämä ihminen tahtoo keskittyä siihen, mitä tekee. Mutta silti, joskus tuli kiila, ja siitä tuli niin hyvä, että se on nyt esikoisromaani :D Joten ehkäpä voit antaa pääsi vain täyttyä ideoista rauhassa!

  VastaaPoista
 2. Onko toi juttu se mihin vastasit aamulla aivot takussa? Sähän olet puhunut tosi fiksusti! :) Ei multa vaan irtoais heti silmien auettua muuta kun jotain gfflrp.. grhmpll... -ölähdyksiä, siinä oliskin toimittajalle puhtaaksikirjoittamista.

  Kyllä niitä ruusunpunaisia unelmia saa joskus olla, ja ainakin siinä tulee hetkellisesti sellainen mahtipontinen Suuren Luovan Taiteilijan fiilis ;)

  VastaaPoista
 3. Ai niinkö kävi Helmi-Marria:-) Hienoa!
  Mutta mulle tulee nyt jonkinlainen kuluttava motiivikonflikti ja tämä päivä on mennyt pähkiessä.

  Anu, on se sama juttu, ja siis jutun järkiperäisyys ihan oikeasti on toimittajan luomus. Hän teki siinä kyllä ystävällisesti.

  Ja siis ruusunpunaisissa unelmissa ei ole vikaa, mutta ensin pitäisi saada yksi juttu valmiiksi ja vasta sitten ryhtyä toiseen.

  VastaaPoista
 4. Joskus tekisi mieli iskeä näille kiilaajille jonotuslappu kouraan ja sanoa, että odottakaa kärsivällisesti ja pitäkää juuri tuo ajatus! Paitsi että tahkoan parhaillaan yhtä kiilaajaa päästä pihalle, olen kahden päivän sisään saanut kaksi kuningatarideaa enkä oikein tiedä mitä niille tekisin. Joskus kun käy niin kurjasti, että muistiinpanoihin kirjattu mahtava idea ei kuukauden päästä näytäkään niin mahtavalta, mutta entä jos sen olisi päästänyt saman tien versoamaan? Olisiko taimi silloin alkanut kasvaa?

  VastaaPoista
 5. Kirsti, voisiko minusta tulla uusi Kalle Päätalo?

  VastaaPoista
 6. J.S Meresmaa, pelkkä ideahan ei vielä kanna kovin pitkälle. Ideaa pitää ryhtyä jatkojalostamaan. Voi tosiaan käydä niin, että jos ideaansa ei heti tartu, se lurpsahtaa. Vaan voihan se myöhemmin taas virkistyä...? Ja sitten kimppuun.

  Hei Nils-Aslak, olet ainakin blogannut sitkeästi, se jo todistaa paljon.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!