keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Vakuutus on, mutta oikeuteen en silti tahdo

Huomasin eilen, että hermoni ovat yllättävän hyvässä kunnossa, huonohermoiselta ei onnistuisi Venäjän viisumihakemuksen täyttäminen verkossa.

Termi "tsaristinen" välkähti mielessä useampaankin otteeseen, kun yritin saada tolkkua viisumihakemuksen labyrinttimäisestä rakenteesta. En ollut tajunnut täyttää hakemusta kotikoneelta, vaan seisoin matkatoimiston yleisöpäätteen ääressä hikoilemassa, mikä antoi oman lisämausteensa.Kun useiden tuskallisten vaiheiden kautta olin päässyt loppusuoralle, tuli ilmoitus "server error".

Sen jälkeen menin pankkiin tallettaakseni tililleni viimeinkin stipendin, jonka olin saanut Karistolta. Puoli Turkua oli myös päättänyt lähteä pankkiin, joten sain kokea loputtoman jonottamisen riemut. Tulin siinä huumassa lähettäneeksi ystävälle tarkoitetun tekstiviestin yliopiston koulutuskoordinaattorille, mikä olisi voinut olla noloa, mutta me kirjailijat teemme kaikkea tällaista ihan vain testataksemme todellisuuden luonnetta.

Huomasin myös, että hankittuani matkavakuutuksen netissä olin jättänyt ruksin kohtaan, jossa vakuutin itseni tulevan oikeudenkäynnin varalta 170 000 euroon asti. Nyt vähän huolestuttaa, että joudunko minä Pietarissa erityistarkkailuun. Pelkäävätkö ne, että ryhdyn rettelöimään kun olen varautunut niin muhkealla vakuutuksella.

Share/Bookmark

16 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä katsottava uutisia tarkalla silmällä ;)

  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. :D

  Pari tuttua on manannut tuota Venäjän-viisumin hankkimisen hankaluutta. Mutta kyllä reissu on varmasti vaivannäön arvoinen!

  Mä sain kanssa jonottaa stipendilappusen kanssa Nordeassa pitkälti toista tuntia. Kun vihdoin tuli vuoroni, kassaneiti kysyi että enkö voisi harkita vaihtavani Nordean asiakkaaksi. Totesin vaan että kuule, jonotin juuri tässä iät ja ajat että saisin palvelua, joten nou thänks...
  (Jälkiviisaasti ajatellen olis pitänyt todeta myös, että en halua tukea firmaa joka aikoo kenkiä ison liudan porukkaa pihalle, vaikka selvästi on jo nyt alimiehitystä.)

  VastaaPoista
 3. Hyvää matkaa ja toivotaan, etteivät pistä sinua erityistarkkailuun. Onhan se kirjailijalla aina hyvä olla tuollainen vakuutus, ties vaikka tulisi taantumuksen aika. Toivottavasti ei.

  VastaaPoista
 4. Venäjää tuntevat kertovat, että siellä ollaan luisumassa neuvostobyrokratiaan, jossa oli tietysti pisara tsaarien ajan byrokratiaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos matkatoivotuksista Anne ja Marja Leena, ihan vielä en ole silti lähdössä, puolikuussa vasta.

  Anu, tiedätkö pankin, josta ei potkita väkeä pihalle ja jossa ei tarvitse jonottaa? Minä jonotin osuuspankissa:-)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa matkaa! Kuule, kannattaa hankkia viisumi Venäjälle niin, että viet vain passin ja rahaa matkatoimistoon. Helsingissä ainaskin on sellainen tosi kätevä pikkuinen Venäjän matkojen toimisto..Ei muuta kuin sisään, kamppeet virkailijan käsiin, ulos, viikon päästä takaisin sisään ja kamppeet omiin käsiin :)

  VastaaPoista
 7. OP:lla kuulemma ei ole potkittu vielä ketään pois, ilmeisesti pikemminkin palkkaavat lisää väkeä :) Enkä ole koskaan joutunut jonottamaan OP:n konttorissa kohtuuttomia aikoja (joskin käytän enimmäkseen nettipankkia).

  VastaaPoista
 8. Liedon säästöpankki. Ei tarvitsee jonottaa ja ei ole tarvetta potkia väkeään pihalle, se näkyy myös asiakaspalvelussa. Jos haluaa Suomen parasta pankkipalvelua asiakkaan kannattaa tehdä hyvä valita.

  VastaaPoista
 9. Helmi-Maaria, niin luulin tekevänikin, sillä menin Neva toursiin. Mutta ne osoittivat minulle yleisöpäätettä ja käskivät siellä tehdä viisumihakemuksen. Olin niin häkeltynyt, että tottelin mukisematta.

  Anu, minäkin käytän nettipankkia. Olen Op:n asiakas ja jopa osakkeenomistaja. Mutta kyllä minä nyt varmaankin tunnin jonotin. Oli ehkä huono päivä, kuun vaihde ja sitä rataa.

  Ahaa anonyymi, Liedon säästöpankin olen jossain nähnyt tosiaan.

  VastaaPoista
 10. Kirsti, oikein hyvää matkaa!

  Helmi-Maaria, kerrotko missä se matkatoimisto on? Haaveilen talvimatkasta Pietariin.

  VastaaPoista
 11. Häh, miten sä OP:ssa jonotit vaikka se oli Nordean shekki?! :-o

  ... Tai sit mä oon vaan ollut taas "hieman" tyhmä -_- Jotenkin oletin että se shekki pitää käydä Nordeassa lunastamassa (ne tosin rokotti 7 euroa siitä riemusta).

  No enivei, täytyy tunnustaa että kassapalveluita en oo OP:ssa käyttänyt livenä vuuuooooosiiiiin. Tuossa lähikonttorissa ei edes ole rahaliikennepalvelua, sieltä oon hakenut uutta pankkikorttia yms. ja silloin ei oo tarvinnut jonottaa juuri lainkaan. Voihan se olla että esim. Itiksen rahakonttorissa on eri meininki...

  VastaaPoista
 12. No kyllä mulle op:stakin se raha annettiin, sitä en katsonut että minkä verran meni toimituskuluja. Eikä tosiaan rohkaissut livepalvelujen käyttämiseen tämä kokemus.

  VastaaPoista
 13. Jos tallettaisi shekin saman tien omalle tililleen, ei ehkä tarvitsisi maksaa. Ihan käsittämättömäksi rahastukseksi on mennyt pankkitouhu Suomessa. Tekisi mieli nostaa kaikki rahat sukanvarteen. Olisivat ehkä jopa paremmassa tallessa siellä kuin horjuvissa pankeissa käytännöllisesti katsoen ilman korkoa.

  VastaaPoista
 14. Nythän sä voit heretä ärhäkkääksi aktivistiksi siellä Venäjänmaalla, kun on vakuutuskin mahdollista oikeudenkäyntiä varten! Tai sitten voit suosiolla laittaa Putin-paidan päälle.

  Mikä reissu on kyseessä, saako udella? Olis kiinnostava lukea raportti sitten matkasta toivuttuasi.

  Riehakasta reissua!

  T. Ilona

  VastaaPoista
 15. Ilona, mieluummin kuitenkin olen oma säyseä itseni ja palaan kotiin ohjelman mukaan. Matka liittyy nuorisokirjallisuusantologiaan, jossa olen mukana ja joka on käännetty venäjäksi. Pietarilainen Detgiz kustantaa sen. Pietarissa on juhlallinen kirjafestari, jonka yhtenä ohjelmanumerona olen. Aivan varmasti kirjoitan matkasta tänne.

  Maisakaisa, niin minä tein, omaan pankkiin menin, ja siellä pistettiin tilille. Minä olen pankkien suhteen miettinyt samaa. Ärsyttää olla naimisissa mokomien laitosten kanssa.

  VastaaPoista
 16. Suomi-Venäjä-Seuran toimisto Vanhalla Suurtorilla (siellä sisäpihalla) on oikea paikka jos haluaa saada vaivattomasti viisumin Venäjälle. Ainakin niin vaivattomasti kuin Venäjän byrokratia myöten antaa,

  väittää nimimerkki Kokemusta on (ollen itse siellä töissä :D), aka Palin Zon

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!