torstai 17. marraskuuta 2011

Valekirjailija

Heidiä oli alkanut vaivata, että entä jos hän onkin valelääkäri. Luulen tietäväni tunteen. Hän oli etsinyt nimensä Valviran sivuilta ja muistellut muitakin aitoudestaan todistavia tekijöitä, kuten sen ettei puhu eikä kuuntele. Minuakin vaivaa jatkuvasti ajatus, että olen oikeasti valekirjailija, mutta toisin kuin lääkäreistä, minusta ei tehtäisi lööppiä, vaikka valekirjailijuuteni paljastuisikin ihmisille. Eilenkin yliopistolla vetäessäni dialogiharjoitusta, ja yrittäessäni opastaa ihmisiä mielenkiintoisten dialogin kieltämättä haastavassa taidossa, tunsin itseni mitä suurimmassa määrin valekirjailijaksi. Ainakin tunnen itseni valehtelevaksi kirjailijaksi, koska minun pitäisi olla nyt jo Pietarissa, mutta tässä minä vain näpyttelen joutavanpäiväisiä juttuja blogiini. Paitsi että nyt justiinsa lähden katsomaan olisiko viisumi tullut. Pidelkää peukkusianne.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. Tuttuja tunteita!

  Katja Kettu kirjoitti samasta aiheesta:
  http://katja-kettu.blogspot.com/2011/11/valekirjailija.html

  Minusta tuntuu, että olen myös valeaikuinen. Yli 80-vuotias kummitätini kokee samoin, huojentavaa.

  Mukavaa Pietarin reissua!

  VastaaPoista
 2. Julkaistut kirjasi todistavat, että et ole valekirjailija. Minä olen myös usein tuntenut olevani valekeski-ikäinen tuntuu kummalta, että muut uskovat aitouteeni siinä asiassa.

  VastaaPoista
 3. Voisi olla mielenkiintoinen kirjan aihe. Valelääkäri tai sitten oikea lääkäri, joka tahtoisi hyvää mutta olisi epävarma taidoistaan tai epäilisi omaa oikealääkäriyttään tai olisi kauhean ujo tai joka muuten vain tapaisi epäonnistua.

  VastaaPoista
 4. Hauska teksti!

  Valeihminen... sepä se olisijotakin se. Tämä teema muistutti hetimmiten Rimmisen Nenäpäivästä.

  Ja valeminuutta voi onneksi harrastaa nettimaailmassa surutta - apua, olenko valekirjabloggaaja?

  Valkoinen kirahvi

  VastaaPoista
 5. Kirsti, saihan valekirjailija Tuula Sariola otsikoita aikaan. Hänen piti jopa maksaa takaisin apurahat, joita oli valekirjoittajana hakenut. Joten kyllä vain silläkin saa huomiota, luulenpa että kohteiden mielestä liikaakin.

  VastaaPoista
 6. Minä puolestani hyppään valehenkilöydestä toiseen - milloin tunnen olevani valekirjailija, milloin valekirjastonjohtaja ja aika usein myös valelampuri.
  Kirsti, minulle tuli oikosulku ja heitin Tuulilaakso-blogissa kuvahaasteen Ellille - tarkoitin tietenkin Kirstiä. :-D

  VastaaPoista
 7. Pidän peukkuja! ♥

  T. Valeopiskelija ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kommenteista, hyvän matkan toivotuksista ja haasteista! Olen vastikään palannut reissulta ja olen pyörällä päästä. Raportoin vähän myöhemmin:-)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!