perjantai 13. helmikuuta 2015

Vielä en pysty maksamaan ihmiselle 500 euroa siitä, että lukee romaanini +--> vastatkaa edelleen kyselyyn -->

Jotenkin vaikea keskittyä uuden romaanin kirjoittamiseen, kun tuntuu, että jotain pitäisi keksiä maaliskuussa ilmestyvän romaanin markkinoinnin edistämiseksi.

Vajosin jopa niin alas, että kyselin viestintäalan yrityksiltä mitä maksaisi, jos tekisivät kirjasta tiedotteen ja lähettäisivät sen kohdennetusti medioille.

No se oli kallista. Olin silti jo melkein valmis tekemään sopimuksen, sillä minulla on äidiltä saamani joululahjaraha käyttämättä, enkä oikeastaan tarvitse lisää tavaraa, joten ihan hyvin olisin voinut laittaa sen viestintään. Mutta viestintäpalvelu ilmoitti, että heidän hintansa pätee, jos ei TARVITSE LUKEA SITÄ ROMAANIA, MUTTA JOS TARVITSEE LUKEA SE ROMAANI NIIN SE ON 500 euroa lisää.

Oikeasti ymmärrän tuon.
Ja sitten taas en ymmärrä.
Olen itse lukenut romaanikässäreitä 150 eurolla ja siihen hintaan kirjoittanut myös lausunnon.

Herättävä kokemus jälleen.
Kyllä tuli aikanaan valittua väärä ala, mutta minkäs teet.

Kiinnostava tuo vastausten jakauma kyselyssäni. Jatkakaan ihmeessä vastaamista!
Ja selitys kyselylle: Maaliskuussa ilmestyvä Tuntemattomat romaanini liittyy siis kansalaissotaan tai sisällisotaan tai vapaussotaan tai luokkasotaan. Mikä on oikea termi?

Share/Bookmark

11 kommenttia:

  1. Kannattaakohan kirjailijoiden tärvätä hyvää rahaa viestintäpalveluihin, ainakaan jos palvelulla ei ole näyttöä kirjapuolen osaamisesta? Ala on kuitenkin niin omanlaisensa. Mekaanisesti kaavalla vedettyä markkinointia sieltä saa, ja sellaista on jo maailma väärällään. Vaikea kyllä tietää, mitä voisi tehdä. Paitsi investoida itsensä lellimiseen ja elämyksiin.

    VastaaPoista
  2. Mitä, "punakapina" ei ollut vaihtoehtona? :)

    VastaaPoista
  3. Niin ei kai se järin järkevää olisi, mutta epätoivoissaan ihminen harkitsee kaikenlaista. Kun siis eihän niitä joka paikassa esillä olevia kirjailijoita käy toimittajat kotoa hakemassa lehteen, vaan joku heitä sinne tyrkkää.

    No se oli kyllä lapsus minulta, että punakapina unohtui. Pahoittelut!

    VastaaPoista
  4. Minäkin olisin kannattanut kapinaa. Anneli

    VastaaPoista
  5. Kapina? Punakapina? Mitä mitä mitä? Vieläkö valkokaartilaisia on hengissä? Eihän kukaan muu kai enää ajattele noin.

    VastaaPoista
  6. Valkokaartilaisten jälkeläiset voivat ajatella...

    VastaaPoista
  7. Luulin, että aika jolloin "kiväärit ne paukkui ja herrat meitä ampuivat ja punikeiksi haukkui" jo olisi menneisyyttä. Isoäitini isä oli paikallisen suojeluskunnan johdossa, mutta en silti pidä sisällissodan toista osapuolta kapinoitsijoina. Tragedia kumpusi yhteiskunnallisesta epäoikeudenmukaisuudesta.

    VastaaPoista
  8. Venäjän ja Suomen vallankumouksellisten narraamia. Johtomiehet livistivät ulkomaille ja jättivät kansan maksamaan laskun hengellään ja kärsimyksellään. Säälittävä tapaus.

    VastaaPoista
  9. Vapaussota. On täyttä utopiaa kuvitella, että Suomesta ei olisi tullut Neuvostoliiton osaa, jos punaiset olisivat voittaneet.

    VastaaPoista
  10. Jos olisit maksanut 500 euroa, niin et silti olisi löytänyt lafkasta ketään, jonka kanssa olisit voinut kirjasta keskustella, koska kukaan ei olisi sitä mitenkään kunnolla, todennäköisesti lainkaan lukenut. Tämä on käytännössä lisämaksu jollaisia yritykset keksivät kilpaa, koska kokevat varsinaiset ydinsopimukset halvoiksi. On kivaa laskuttaa tyhjästä ja saada näin enempi rahaa.

    VastaaPoista
  11. Jännittävää, että edelleen herää tunteita, kun aletaan pohtia sisällissodan nimeä.

    Anonyymi, tuo on varmaan totta. Hyvä etten mennyt siihen lankaan! ;-)

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!