torstai 25. helmikuuta 2016

Ihmiset on niin helppoja

Provosoiminen on nykyään helppoa. Nuorisoryhmän tarvitsee vain laittaa päähän lippalakit. Tyttöjen lakissa lukee tyttö ja poikien lippalakissa poika ja somemyrsky on valmis.

Toissapäivänä olin elokuvissa katsomassa luontodokumentin. Siinä selostaja kertoi, että uroskala laskee maitinsa naaraskalan mädin viereen, miksi se ei muistuttanut kaloista, jotka eivät sovi kumpaakaan sukupuoleen. Oikeastaan tuollaiset vanhanaikaista sukupuolijärjestelmää uusintavat luontodokumentit pitäisi kieltää.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Kun puhutaan tästä sukupuoli asiasta, pitäisi minusta jotenkin erottaa puhe sukupuolesta ja puhe niistä stereotyyppisistä sukupuolirooleista, joita ihmisillä tiedostaen ja alitajuisesti on. Sekä mies että nainen on monipolvinen ilmilö. Se, että korostetaan kovasti sukupuolia ja niiden eroja, johtaa helposti jäykkiin rooleihin. Se taas, että erot tekemällä tehden häivytetään, johtaa epänormaaliin tilaan sekin. Minulla ei sinänsä ole mitään tuota tyttö/poika -kampanjaa vastaan, mutta tällaisissa tilanteissa ei voi olla miettimättä miltä esim. intersukupuolisesta ihmisestä tuntuu tai muuten sukupuolensa kanssa epäselvillä vesillä olevasta? Eihän tietenkään aina voi kaikkea tällaisissa kampanjoissa sun muissa ottaa huomioon, mutta olen sitä tyyppiä, että heti tulee tällainen mieleen. Miksihän tästä ylipäätään on tullut näin iso kysymys...pohtii Seija

  VastaaPoista
 2. No tuo on minusta hyvä kysymys. Siis että miksi tästä on tullut niin iso kysymys. Niin miltä intersukupuolisesta tai transihmisestä tai muista tuntuu, kun jotkut mainostavat olevansa tyttöjä ja poikia. Entä miltä minusta lihavana tuntuu, kun kaikkialla esiintyy vain laihoja ja normaalipainoisia ihmisiä ja televisiosta tulee jatkuvalla syötöllä lahdutusohjelmia ja annetaan ymmärtää, että minussa on jokin vika, koska olen lihava. Omasta mielestäni olen ihan ok, joten pitäköön tyhmät ohjelmansa.

  VastaaPoista
 3. Tämän kampanjan tarkoitus herätti kysymyksen sikäli, että onko joku tai jotkut todella kokeneet uhatuksi vapautensa ilmentää sitä sukupuolta mitä on? Eli onko uhka todellinen? No, olen kyllä niin vieraantunut ja loitontunut nuorten maailmasta, että sikäli en osaa ottaa kantaa millaisia paineita siellä ilmenee. Ehkä mietin, miksi valtavirta tarvitsee tällaisen tukikampajan itselleen? Mielellään kuulen viisaita vastauksia. terveisin Sonja

  VastaaPoista
 4. Tämähän oli persujen provokaatio, ei valtavirran tukikampanja. Ja provokaatio onnistui mikäli sitä tuohtumuksen määrällä mitataan, ja sillähän sitä mitataan.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!