keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Naiset voisivat olla miehiä fiksumpia, paitsi minä

Pahoittelen postausten tulvaa, mutta kävi ilmi, että minulle onkin lähetetty kutsu kirjajuhliin, ja marttyyriyteni oli ennenaikaista. Kutsu on jäänyt johonkin filtteriin ilmeisesti, joten syytän tietotekniikkaa.

Huomaan joka tapauksessa kaksi asiaa. Ensinnäkin, että kun horisen jotain tässä blogissa, niin eipä aikaakaan, kun tulee reaktio. Ja toiseksi, eilisen postauksen tyyppinen klikkijournalismi ei toimi.

Kannattaisiko sen sijaan kirjoittaa yleisönosastoon, että miesten urheilu on kiinnostavampaa katsottavaa kuin naisten urheilu, koska miehet ovat naisia parempia urheilijoita, niin sitten pääsisi heti A-studioon antamaan puhelinhaastattelun, kuten Hannu Eklund eilen.

Itse en katso kumpienkaan urheilua, mutta naurattaa, kun nykymaailmassa saadaan tällaisestakin aiheesta kohu. Joku kehtaa väittää, että miehillä olisi enemmän fyysistä voimaa kuin naisilla. Mutta onhan niillä, vaikka varmaan löytyy naisia jotka pystyvät lyömään miehiä kanveesiin.

Miksi on niin vaikea ajatella, että okei, miehet ovat keskimäärin naisia vahvempia ja jyräävät alueilla, joissa tarvitaan voimaa ja testosteronia, mutta naisilla saattaisi olla maailmalle jotain muuta, ja kenties jopa oleellisempaa annettavaa?

En ymmärrä.Share/Bookmark

2 kommenttia:

  1. Jostain löytyy aina mies, jonka mielestä naiset ovat kaikessa vähintään piirun verran huonompia kuin miehet. Mies saattaa olla oikeassa, ainakin mitä tulee kvantitatiivisesti mitattaviin fyysisiin suorituksiin. Kailottamalla mielipiteensä ääneen mies myös paljastaa mittansa miehenä ja ihmisenä.

    VastaaPoista
  2. Mutta uutiskriteereiden mukaan on uutinen, jos tavallinen ihminen tekee jotain epätavallista tai epätavallinen ihminen jotain tavallista. Sinun mukaasi tässä tapauksessa tavallinen ihminen tekee jotain tavallista. Siis mies kailottaa, että naiset ovat huonompia. Oman logiikkani perusteella tämän ei siis pitäisi olla uutinen, jos sitä kerran tapahtuu niin paljon kaikkialla. Miksi tästä mielipidekirjoituksesta sitten kuitenkin tuli uutinen?

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!