perjantai 7. lokakuuta 2016

Jumalatarvalmennusta

On hankala, kun on rinnakkaisia kirjoitushommia. Ja ne sitten tönivät toisiaan, vievät toisiltaan elintilaa ja vaativat minua tekemään töitä vielä sittenkin, kun silmät tuntuvat santapaperilla kauttaaltaan hivellyiltä.

Taas on tässä uusi päivä alkamassa ja tahtoisin oikein nopeasti kirjoittaa viihdekirjaa kymmenisen liuskaa, että sitten jaksaisin vielä vaikka vähän piirtää ja suunnitella joulukirjaani. Joskus ennen muinoin kymmenen liuskaa oli helppo nakki, vaan nykyään kaikki tapahtuu niin hitaasti. Jokainen lause on työn takana.

Ihan perinteistä chicklittiä en yritä, vaan päähenkilöni on keski-ikäinen leskirouva, joka voisi ehkä humanitaarisista syistä solmia avioliiton nuoren tummahipiäisen maahanmuuttajan kanssa. Tässä siis synopsis tiivistettynä. Olen suunnitellut siihen mausteeksi kahviporoista lukemista, enkeliterapiaa ja jumalatarvalmennusta. Tosiaan löysin netistä jumalatarvalmennusta. Meissä kaikissa naispuolisissa tai sellaiseksi itsemme mieltävissä on nimittäin jumalatarainesta. En ole ihan varma kuinka jumalatarvalmennus sopii yhteen sukupuolineutraalius ideologian kanssa, pitääkin ehkä tutkia.

Mutta joka tapauksessa, haluaisin tehdä tämän nopeasti alta pois, ja sitten tehdä valmiiksi lepraromaanin, mutta samalla pitäisi tehdä ensimmäinen versio Kirjaililijan häiriöklinikan opeista, jota varten sain apurahan. Ja joulukirjan ensimmäinen versio pitäisi myös saada valmiiksi. Joulukirja on ehkä puolivälissä. Ja vaikka se onkin tietokirja, niin kyllä siihen pitäisi saada enemmän vauhtia, vilinää ja vilskettä, helinää ja helskette.

Neljä projektia siis tekeillä ja viideskin on mielessä, joten kyllä tässä jotain jumalatarvalmennusta tarvittaisiin, että selviytyisin kaikesta kunnialla, tai vaikka sitten kunniattomastikin.

Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. No nyt on monta rautaa tulessa sinulla! Mukavaa oli kuulla hieman raporttia kirjoitusrintamalta. Taidan odottaa lepraromaania kaikista eniten. t. Anne

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiselta kuulostavat projektit, onkohan tämä enkeliterapia ja muut vastaavat jotenkin nousussa, kun tv:stäkin näkyy meedioista ohjelmaa.

  VastaaPoista
 3. Ainakin niitä vastustetaan nyt kovasti, joten se voisi indikoida jotain nousua.

  VastaaPoista
 4. Menestystä sinulle kirjoitustöihin! Luin juuri Tuntemattomat, en voinut jättää kirjaa kesken ja nyt sitten silmissä pistelee keskellä yötä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistä Marja! Harmi, että silmissä pistelee. Auttaisivatko silmätipat :-)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!