lauantai 15. lokakuuta 2016

Vitsinikkarien politikointi

Mietin nyt sellaista, että kaikki tuutit tekivät viime viikolla pilkkaa perussuomalaisesta poliitikosta, joka oli ollut huolissaan räjähtävistä lepakoista. Jotkut epäilevät tuulimyllyjen tuottamisen infraäänien aiheuttavan lepakoiden kuolemia ja ihmisetkin sanovat voivansa huonosti jos joutuvat elämään tuulimyllyjen naapurissa.

Noin yhdeksän uutisissa ja Pressiklubissa oli sama koomikko, siis todellakin koomikko vaahtoamassa ja olemassa viiltävän pilkallinen perussuomalaista poliitikkoa ja muitakin urpoja kohtaan, jotka eivät usko mitä TIEDE on tutkinut ja tuonut esiin, eli infraäänistä EI OLE MITÄÄN HAITTAA USKOKAA TÄMÄ NYT JO INFRAÄÄNISTÄ EI OLE HAITTAA.

Pressiklubissa Ruuben Stiller hiukan sentään yritti huomauttaa, että ihmiset kuitenkin kokevat voivansa huonosti tuulimyllyjen naapurissa, eikö se pitäisi ottaa vakavasti. Jolloin studioon tuotu raati todisti yhdestä suusta, että NIIN JUU KOKEMUS, SEHÄN SE NYT ON AJAN HENKI, JOKAISEN OMA KOKEMUS RATKAISEE HITOT TIETEESTÄ, HITOT FAKTOISTA.

Mutta eihän tiede kai ole sanonut maailman asioista lopullista sanaansa? Nyt ei ole vielä näyttöä infraäänien haitoista, mutta jotkut ihmiset voivat huonosti tuulimyllyjen äärellä. Voisihan ajatella, että jossain vaiheessa, kun tarpeeksi tutkitaan, saadaankin näyttöä?

Otetaan  rinnalle toinen hämärä juttu. Talo on homeessa, mutta kaikki eivät oireile. Tiede osoittaa, että ilmassa on homemyrkkyjä, mutta toiset oireilevat enemmän, toiset vähemmän. Onko ihan varma, että heidän oireensa johtuvat homeesta? Ei tämä ainakaan ihan alusta asti ole ollut selvää, muistan hyvin kuinka asiaa epäiltiin pari vuosikymmentä sitten.

Jotkut ihmiset edelleen epäilevät, että koko homejuttu on hysteriaa. Siis toisaalla on toki tieteelliset faktat, homeen tuottama myrkky. Mutta kaikkia se ei silti sairastuta ja siksi asiaan jää aina pieni tulkinnanvara.

Tuulimyllyt tuottavat infraääniä, tämä on fakta. Kaikki eivät voi huonosti niiden lähellä, mutta jotkut voivat. Johtuuko huonovointisuus infraäänistä, vai mistä? En ymmärrä miten joku voi olla niin varma ettei se johdu infraäänistä.

Kahdeksankymmentäluvulla oli valtava hulabaloo amalgaamipaikoista. Kuka muistaa vielä.

Pointtini nyt on vaan se, että tuulimyllyjen infraäänistä on tullut poliittinen juttu ja nyt jo television viihdeohjelmatkin on valjastettu perussuomalaisten pilkkaamiseen ja lyömiseen. Tuulimyllyjen lähistöllä elävien ihmisten kärsimykset eivät näitä  television tyyppejä kiinnosta, koska kärsiviä ihmisiä puolustavat väärän puolueen edustajat.

En ole perussuomalaisten puolueen kannattaja, enkä tiedä mitä infraäänet, home tai amalgaami aiheuttaa ihmiselle tai aiheuttaako mitään, minä en itse ole kärsinyt noista jutuista, mutta olen huomannut, että jotkut toiset kärsivät. Itse ajattelen, että jos ihmiset voivat tuulimyllyjen lähellä huonosti, niin kyllä se pitää ottaa vakavasti.

Vaikka toki ymmärrän, että on tässä energiapoliittiikka takana. Tuulimyllyjen tarkoitus on pelastaa meidät ydinvoimalta ja muilta luontoa tuhoavilta tavoilta tuottaa energiaa. Siksi ei ole mukamas varaa ottaa vakavasti muutamaa tyhmää pientä ihmistä, jotka kärsivät tuulimyllyistä.Share/Bookmark

17 kommenttia:

 1. Suhtaudun runsaalla epäilyksellä moniin näistä kokemusperäisistä jutuista, koska ihmiset ovat havaitusti tosi hyviä suggeroimaan itselleen oireita satunnaisten ennakkoluulojen perusteella.
  Ja en epäile hetkeäkään etteikö persujen huoli infraäänistä liittyisi poliittiseen pelaamiseen.

  Mutta siitä nostettu vitsailu on kuitenkin absurdin tekopyhää, koska vastaavantasoisella luulotieteellä vihreät ovat politikoineet vuosikymmeniä, mutta jostain syystä nämä jalot tieteen ja järjen puolustajat ovat siitä olleet pääosin hiljaa...

  VastaaPoista
 2. Sanoit aika kustannustehokkaasti sen mitä tapailin. Pata on tässä kattilaa soimannut.

  VastaaPoista
 3. Juuri niin kuin sanoitte. Suomessa toiset saavat sanoa mielipiteensä ja toiset eivät. Vihreitten huuhaa ja äärivasemmistolaisten perinne ovat pyhää. Kaikissa lastenkirjoissakin pitää olla lesboja ja homoja, vaikka heitä on prosentuaalisesti ja varsinkin geneettisesti vain pieni osa väestöstä. Oli ennenkin lesboja ja homoja, mutta he eivät marssineet alusvaatteisillaan kaduilla ja väittäneet, että kaikki historian tärkeimmät henkilöt olivat homoja ja meidän kaikkien pitää olla. Kohta vasenkätiset sanovat, että kaikkien pitää ruveta vasenkätisiksi ja ruotsinkieliset väittävät, että kaikkien pitää puhua ruotsia. jne Nimimerkki erakoituva toisinajattelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa niitä mielipiteitä sanoakin saa, jos vain kestää epäsuosioon joutumisen. Henkeä ei sentään ole toistaiseksi uhattu. Mutta oikeiden asenteiden kasvattamisen tendenssi on tosiaan jälleen kerran aika painottunut lasten ja nuortenkirjallisuudessa, ihan 70-luvun hengessä.

   Poista
  2. Suurin osa Pridemarssiin osallistuvista on umpiheteroja. En,seksuaalivähemmistöön kuuluvana, ole vielä tavannut yhtä ainutta homoa tai lesboa joka vaatisi, että kaikkien pitäisi olla homoja. Ihan hullunkurinen ajatus. Totta on, että tätä aihepiiriä on vasta viime vuosina alettu käsitellä esimerkiksi kirjallisuudessa, mitä pidän hyvänä asiana. Ihmisen kuin ihmisen rakkauselämä on kirjallisuuden perusaiheita. Olkaapas kuitenkin tarkkoina, kun kerrotaan historiallisten henkilöiden rakkauselämästä. Kuka on kertoja ja miten hän asiasta kertoo.
   T. NN joka saa 60-vuotislahjakseen 100 vuotta täyttävässä Suomessa vuonna 2017 lopultakin samat aviolliset perheoikeudet sekä velvollisuudet kuin muutkin suomalaiset. Se on juhlan paikka!

   Poista
  3. Minun mielestäni tätä aihetta on kyllä käsitelty aika pitkään, itsellä havaintoja 80-luvun alkupuolelta lähtien.

   Poista
  4. Keskiajalla, suurinpiirtein, Agricolan aikoina taisi ilmestyä ensimmäiset suomenkieliset kirjat (1500 -luku), siihen suhteutettuna 1980-luku on kuin eilispäivä.

   Poista
  5. Okei, mutta pieni ihminen on voinut koko elämänsä ajan jo kuulla tätä yhtä juttua ja miettiä, että olisikohan muita yhtä tärkeitä ongelmia, joista voisi kohista.

   Poista
  6. Tota noin, ei homoista tartte kirjoittaa ongelmalähtöisesti, samat olemassaolon ja elämisen kysymykset ja ongelmat niin heteroilla kuin homoillakin. Mut jos fiktiivinen "homohenkilö" on elänyt toisella aikakaudella kuin nyt, 2000-luvulla, niin onhan aikakauden yleiset olosuhteet otettava silloin tarinassa huomioon. Jokainen voi valita mitä lukee tai mistä kirjoittaa, emmä ymmärrä et siitä nyt pitää narista, jos murto-osassa julkaistuista romskuista on seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä.

   Poista
  7. Ja siis miten ihmeessä nyt tästäkin postauksesta, jossa oli puhe tuulimyllyistä, homeesta amalgaamista, on päädytty jauhamaan homoista? Eihän se ollut tässä postauksessa lainkaan pointtina. Joten lopetankin tämän aiheen käsittelyn nyt tähän.

   Poista
 4. Eikö ole vähän tylsää että fiktiohahmoilta oletetaan yleensä jollain tavalla johdonmukaista käytöstä kun eiväthän reaaliset ihmiset ole ollenkaan sellaisia.

  Olen tässä myös ihmetellyt että miten sama ihminen voi huolestua kun Aleppossa tapetaan lapsia ja samaan aikaan vaatia että Puolassa pitäisi tappaa enemmän lapsia...tai ehkä "ihmetellyt" on liian voimakas sana, merkitsisi että odottaisin jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt. Ja myös sitä, miten raivokkaan reaktion voi saada aikaiseksi, jos tätä asiaa vähän sohaisee.

   Poista
 5. Kiitos, Kirsti, asiallisesta suhtautumisesta. Kyllä meitä tuulivoimalamelusta tai infraäänistä sairastuneita on ihan oikeasti olemassa - Suomessa, ja todella monella paikkakunnalla.

  Kukaan ei haluaisi keksiä tällaista, eikä etenkään sitä, että omassa kodissaan sairastuu jostain tällaisesta... ihan järkyttävä tilanne.

  Tämä on elämäni ja perheeni raskain asia, eikä mikään koulu tai työkokemus ole voinut valmentaa tällaiseen.

  Viimeiseen asti tappelen oikeuksiemme ja terveytemme puolesta. Arvostan ihmisiä, jotka ymmärtävät, millainen hätä on kysymyksessä ja auttavat, puolueella ei silloin ole mitään merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa tähän sanoa muuta kuin että toivotan voimia kamppailuun.

   Poista
 6. Taisi tiede joskus väittää, että maapallo on litteä. Tiede tulee aina jäljessä. Pulssoivan infraäänen vaarallisuus tullaan pian todistamaan. Sitä ennen vain lukuisat suomalaiset sairastuvat tai joutuvat muuttaa. Minne muutetaan omasta kodista?

  VastaaPoista
 7. Olen samaa mieltä siitä, että tiede tosiaan kehittyy, joten se mitä tiede ymmärtää asioista tällä hetkellä saattaa olla hyvinkin vajavaista.

  VastaaPoista
 8. Kala-allergisiakin on vaikka kaikki eivät saa oireita kalasta.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!