maanantai 22. marraskuuta 2010

On lottovoitto syntyä Suomeen

Kunnon räkätauti asettaa elämän kertaheitolla realistiseen perspektiiviin. Mikä on elämän tarkoitus? Pysyä terveenä. Poskionteloita ja korvia särkee. Kuumetta on vain 37 pintaan, mutta minulle se on paljon. Raahauduin kauppaan hakemaan mustaviinimarjamehua, ja huomasin miten onnekas olen, kun voin palata lämpimään kotiin. Voin maata sohvalla, juoda mehua, syödä särkylääkkeitä. Minun ei tarvitse kodittomana kulkea maailman turuilla. Ei tarvitse palella, ei nähdä nälkää. Kaikkea elämän mukavuutta on, jolla voin lohduttautua inhan sairauden keskellä.

Kaikki maailman ihmiset eivät ole yhtä onnekkaita. Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän onnen? En mitään, olettaisin näin. Minusta tuntuu, että olen suurimman osan elämääni elänyt tajuamatta sitä miten hyvin asiani ovat. Vielä muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitella kirjoittavani tällaista lausetta ilman pitkää ironista naurua perään. Nykyään olen vilpitön. Tunnen itseni onnekkaaksi tomuhipuksi maailmankaikkeudessa. Kun vielä osaisin tehdä oman osani jotta muidenkin elämä olisi vähän valoisampaa.

Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. Teit ainakin minut onnellisemmaksi. Olin juuri aikonut kinua sinulta tilannepäivitystä, kun itsekin riudun tylsyneenä flunssassa.
  Kuulit toiveeni. Kiitos!
  Pike

  VastaaPoista
 2. Täälläkin flunssainen sai taas uusvanhaa ajattelemista :)

  VastaaPoista
 3. Ai täällä on oikein nuhanenien kokoontumisajot!

  VastaaPoista
 4. Voi ei, onko tää sullakin!? :( Mulla oli eilen jo parempi päivä, tänään kurkku taas tuntuu siltä kuin se olis vuorattu asbestilla ja väsyttää, kränkättää ja on ihan höntti olo.

  Mutta olet ihan oikeassa, flunssapöpöstä huolimatta voi olla onnellinen ja kiitollinen, kun voi laskea vaan hanasta vettä, tökätä vedenkeittimen töpselin seinään ja a vot, kohta on kupissa kuumaa teetä (tai mehua tai kaakaota - ostin muuten just Clipperin luomupikakaakaota, njam). Ja sitten lösähtää sänkyyn toipumaan ja lukemaan kirjaa.

  Vähän samaa teema oli viime viikolla, kun alkoi remontti vaihteeksi ottaa vähän aivoon. Aina kun ajateltiin että NYT se on valmis, niin eikö kohta joku taas koputa oveen ja tule rassaamaan lämpöpattereita tai tekemään sitä sun tätä pikku viilausta.
  Noh, totesin sitten miehelle, että on meillä sentään asiat hyvin ja ehkä tää on lopulta aika pieni harmi. Vaikka joku koputtaa oveen, voidaan vaan pyöräyttää kyllästyneesti silmiä, sen sijaan että joutuisi pelkäämään että oven takana on kuolemanpartio tai jotain muuta pelottavaa ja hengenvaarallista. Sekin on tässä maailmassa aika monelle ihan arkitodellisuutta :(

  VastaaPoista
 5. Mulla alkoi lauantaina tuntua kurkun käheyttä, ja eilen flunssa iski täysillä. Tänään olen ollut pää kainalossa.

  Muistan miten nuorempana ärsytti, kun vanhat ihmiset narisivat miten hyvin minulla on asiat, ja miten pitäisi olla kaikesta hyvästä kiitollinen. Ajattelin, että ne eivät tajunneet mitään. Mutta nyt mulla on mieli muuttunut. Oikeastaan sitä on aika kummallisen sokea asioille, jotka ovat hyvin. Mä olen nyt selvästikin saanut tässä asiassa valaistumisen, vaikka sä et edes usko valaistumisiin.

  VastaaPoista
 6. Siis MILLÄ olet oikein lääkinnyt tautista oloasi??
  Flunssan kurjuudesta valittamista ei voita muu kuin muista kurjuuksista valittaminen. Niin se on, tuumii Pissismummo :)

  VastaaPoista
 7. Onkohan noi mun ibuprofeenit jotenkin epätavallisen tujua ainetta. Jos niihin on vaikka sujahtanut joukkoon jotain tajuntaa laajentavaa.

  VastaaPoista
 8. Tuli hyvä olo kirjoituksestasi " huomasin miten onnekas olen, kun voin palata lämpimään kotiin. Voin maata sohvalla, juoda mehua, syödä särkylääkkeitä. Minun ei tarvitse kodittomana kulkea maailman turuilla. Ei tarvitse palella, ei nähdä nälkää".
  Monesti ajattelen samalla tavalla. Miten hyväosaisia me olemme ja ihan ilman omaa ansiotamme.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti flunssa jo hellittää!
  Ei se aina ole lottovoitto, siksi kannattaa muistaa näin joulun lähestyessä myös kotimaiset keräykset enkä puhu rahasta vaan ihan oikeista joulupaketeista, sillä saa sitä olla vähän itsekäskin - niistä tulee nimittäin ihan sikahyvä mieli itsellekin. :)

  VastaaPoista
 10. Ei tosiaan ole kaikille ollut lottovoitto syntyä Suomeen, mutta minulle on ollut. joo pitää yrittää punnertautua joulumieleen, ja keksiä jotain. Kiitos kommenteista Kahil ja Rosina:-)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!